milunia00 26.04.05, 09:30 Witajcie Mam juz 2 synków - starszy Michał, młodszy Kacper i spodziewam sie trzeciego chłopaka Niestety limit na imiona męskie się nam wyczerpał i nie wiemy jak dać małemu na imię. Myslelismy o Maćku (ale ostatnio coś ich dużo się rodzi), Dominiku, Leszku, Przemku - ale jakos żaden nam się bardzo nie podoba Może coś doradzicie? Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aedo Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 26.04.05, 10:36 Z tych imion, które wymieniłaś najbardziej pasuje mi Leszek. A może Piotr? Moje inne propozycje to: Kamil, Artur, Daniel, Dawid, Kornel. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 26.04.05, 10:54 Z podanych przez Ciebie imion wybralabym Leszka. A moze spodba sie wam Kajetan, Hubert, Wiktor? Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 26.04.05, 11:03 Filip Dawid Jerzy Kasjan Nataniel Ignacy Jędrzej Andrzej Feliks Jan Paweł Franciszek Kamil Karol Łukasz Leonard Leon Benedykt Bernard Gabriel Albert Norbert Adam Julian Juliusz Józef Robert Tylko nie Jakub... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 26.04.05, 11:12 Proponowałabym Wojtka, Leszek i Przemek też mi się podobają. Dominik tak sobie. Ostatnio całkiem popularny jest też Maksymilian albo Maksym. A może jeszcze Wituś, Jacek albo Jędrzej? Wojciech albo Jędrzej pasują mi najbardziej do Michała i Kacpra. Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 26.04.05, 11:16 Krzyś nie wiem czemu. tak mi spasowalo Odpowiedz Link Zgłoś
snotty14 Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 26.04.05, 12:51 Moja propozycje: Adam Rafał Mateusz Piotrek Darek a Michał i Kacper Bardzo ładne imiona Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 26.04.05, 13:07 Obydwa imiona brzmia dla mnie jednakowo pieknie zarowno w pelnej formie jak i w zdrobnieniech (w ogole Michal to dla mnie najpiekniejsze imie swiata ) dobralabym dla najmlodszego braciszka takoz cudne imie jakim moze byc: Wiktor, Ernest, Adam, Filip, Olgierd, Paweł ....... Na pewno zrezygnowalabym z imienia zaczynajacego sie na "M" lub na "K" lub dajacego sie latwo zdrobnic, np. Piotr lub Przemyslaw (na pewno wowczas zwracalibyscie sie do niego Piotrek i Przemek a nie Piotr i Przemyslaw). Zycze pomyslanego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 26.04.05, 15:14 Andrzej,Jerzy,Wincenty...to ostatnie robi "staropolskie" wrażenie i pasuje do Kacpra.Zdrobnienie:Wincek,Wincuś.Znaczenie:Zwycięzca. Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 26.04.05, 15:38 Proponuje: Filip, Wiktor, Wincenty, Jerzy, Dawid, Cyprian, Ignacy, Tymon Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 27.04.05, 04:43 Wincenty! i mnie sie ta trojka kojarzy pozytywnie z "Chlopami2", z trzema mocnymi i madrymi chlopakami, takimi co to sie z pannami ze zubozalej szlachty zenili. Michal w zestawieniu z Kacprem przestaje brzmiec nowoczesnie (tak jak np. brzmi w zestawieniu z Rafalem), pozytywizmem i z Mloda Polska razem wzietymi mi to pachnie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 24.09.05, 13:03 Urodził się Rafał. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Barciszek dla Michała i Kacpra 24.09.05, 16:33 gaudencja napisała: > Urodził się Rafał. Gratuluję! Ładnie Dołączam się do gratulacji! Odpowiedz Link Zgłoś