gunka2 27.04.05, 12:58 Poniewaz mnoza nam sie wielbiciele tego imienia zapraszam na: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20381&w=23251467 z prosba o wypowiedzi i komentarze. Ciekawe ile nas juz jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gunka2 Zapraszam jeszcze raz 27.04.05, 18:02 Zapraszam wszystkich chetnych jeszcze raz! (Wiem, ze sa "na sali"). Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Micheasz coraz popularniejszy? 27.04.05, 18:56 Dzieki. Wypowiedzi w rankingu imion napawaja mnie nadzieja, ze to imie znajdzie sie moze w finale? Gaudencjo pisalas, ze Micheaszy jest jak na razie 21 sztuk w Polsce. Moze ich przybedzie rowniez dzieki temu forum? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Micheasz coraz popularniejszy? 27.04.05, 19:16 Miejmy nadzieję Sama się zaczęłam zastanawiać, czy nie właczyć go do puli imion dla dziecka, oczywiście po uprzednim lekkim nagięciu dotychczas przyjętych zasad Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Micheasz coraz popularniejszy? 27.04.05, 19:28 Drugie też ma być po rodzinie, albo na czyjąś cześć Przyjęte zasady i tak trzeba naginać Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 uzasadnienie Micheasza 27.04.05, 19:33 To by trzeba znalesc jakiegos zasluzonego Micheasza. Czy to imie nie wystepowalo wsrod spolecznosci zydowskiej w okolicy? W Trewirze byl w sredniowieczu jeden rabin o tym imieniu, ale zapisal sie w histrorii tylko dlatego, ze namawial swych wspolwyznawcow do przyjmowania wiary chrzescijanskiej w obliczu pogromow. Raczej go pewnie za niezbyt chlubna postac uznaja. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: uzasadnienie Micheasza 27.04.05, 19:44 Chyba są małe szanse - musiałby być dla mnie osobiście istotny. Na razie z tego tytułu został "zaliczony" Marceli, ale ma niski priorytet... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: uzasadnienie Micheasza 25.09.05, 11:14 Po namyśle - Micheasza nie właczam, choćbardzo mi się podoba. Ale gdybym miała mieć setkę dzieci, na pewno bym go uwzględniła Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Micheasz coraz popularniejszy? 27.04.05, 20:34 gaudencja napisała: > Sama się zaczęłam zastanawiać, czy nie właczyć go do puli > imion dla dziecka, oczywiście po uprzednim lekkim nagięciu dotychczas > przyjętych zasad Ja tez sie zastanawiam czy wlasnie nie wlaczyc Micheasza jakos ewentualne imie dla dziecka Bo jest cudne Na tym forum odkrywam coraz to fajniejsze imiona..i chyba nawet 100 dzieci by nie wystarczyla.. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 nowe imiona przez forum 27.04.05, 20:38 Fakt. Wyrabia sie gust i czlowiek poznaje nowe imiona. Wiecej sie zastanawia i odkrywa urok imion, ktore na pierwszy rzut oka uznalby tylko za dziwne, bo mu nieznane. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Najbrzydsza pisownia? 28.04.05, 10:28 Miykayah Micaiah Mikaiah Michaiah (wszystkie amerykanskie) Mnie najmniej podoba sie Micaiah. Wyglada zupelnie niepowazne jak na meskie imie mym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najbrzydsza pisownia? 22.02.06, 18:55 U mnie o palmę najbrzydszej pisowni rywalizują Michaiah i Miykayah. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Najbrzydsza pisownia? 23.02.06, 17:12 Miykayah duzo gorszy. Namierzylam jednego z polskich Micheaszy: niejaki Micheasz Stefaniak, zaraz po Michale Stefaniaku na gdanskiej liscie www.gdansk.pl/jarre_photo.php?&page=85 Jak sie podoba kombinacja? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najbrzydsza pisownia? 23.02.06, 18:23 Hm - mogłaby być szczęśliwsza... Odpowiedz Link Zgłoś