mygda 03.05.05, 00:05 dzis w parku przysiadla sie do mnie dziewczyna z wozkiem , ma 3 tygodniowa coreczke spytalam sie o imie a ona : ciezko powidziec...... my nazwalismy ja Koralia ale 3 razy bylismy w USC i nie chca zarejestrowac..... w koncu urzedniczka wpisala Rozalia i maja pol roku na odwolanie sie przyznam sie ze zatkalo mnie Rozalia podoba mi sie bardziej ale oni sa zrozpaczeni o chca Koralię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Koralia ....? 03.05.05, 02:59 Wpisałam do Google i jestem zaskoczona, że są jakieś Koralie Inna sprawa, że w zestawieniu Koralia Graczyk, które znalazłam, imię traci sporą część swego uroku ). Może lepiej Kornelia? A przy okazji - wątek, który znalazłam w Internecie, o nietypowych imionach. f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=252041&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Koralia ....? 03.05.05, 03:02 > Wpisałam do Google i jestem zaskoczona, że są jakieś Koralie Może nawet nie "jakieś" tylko całkiem sporo - kilkanaście by się znalazło albo i więcej. Chociaż hotel w Szklarskiej Porębie najbardziej rzuca się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Koralia ....? 03.05.05, 10:08 Ciekawe, co to w ogóle za imię. A braciszek powinien być Koronaty, znalazłam kiedyś takie imię w Rymucie Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Koralia ....? 03.05.05, 11:55 A może Koral z bajki ,,Gdzie jest Nemo"? Ha ha ! Faktycznie dziwnie brzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Koralia ....? 03.05.05, 12:02 Moze ta mama uslyszala gdzies to imie za granica? Mi znane jest Coralie. CORALIE Gender: Feminine Usage: English Extra Info: Popularity, Related Names Options: Contribute Information, Add to List Pet form of CORAL Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Koralia ....? 03.05.05, 12:12 W takim razie USC powinno im to dopuścić. Przecież nie ma polskich odpowiedników, no i nadaje się do spolszczenia. Nie rozumiem tych urzędów - jedne rejestrują wszystko, co się rodzicom "rzywnie zamaży", a inne - są hiperpoprawne i bardziej papieskie, niż zalecenia RJP. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Koralia ....? 03.05.05, 20:13 Też spotkałam się z imieniem Coralie; jest jeszcze wersja Coralia (za granicą, oczywiście). Mnie tam Koralia nie przeszkadza, jest całkiem ładna. Jeśli rodzic chce być oryginalny i koniecznie chce czerpać ze wzorców zagranicznych, lepsza Koralia niż Nikola . Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: Koralia ....? 03.05.05, 22:38 sama jestem ciekawa jak bedzie z tym imieniem, czy zmienia na Koralię czy zostanie Rozalia i tak pewnie wszyscy beda mowili Koralcia potem Karolcia )) to juz mogli dac Karolina Jako,ze ta dziewczyna jest to znajoma mojej kolezanki, pewnie bede ja spotykala na naszym placu zabaw wiec w niedlugiej przyszlosci okaze sie, co z tym imieniem postanowili oni lub USC ciekawe kto udpusci Odpowiedz Link Zgłoś
poliksena Re: Koralia ....? 04.05.05, 15:05 Bardzo ładne imię, choć Kornelia ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Koralia ....? 02.10.05, 17:10 poliksena napisała: > Bardzo ładne imię, choć Kornelia ładniejsze. Dokładnie tak sie zastanawiam, co USC nie pasuje w imienu Koralia? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja do mygdy 01.10.05, 22:16 Czy wiesz już coś nowego na temat tej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
amberss imię prababci 05.10.05, 17:39 moja prababcia miała tak na imię!!! Urodziła się na lubelszczyźnie ok. 1880 roku Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Koralia ....? 14.12.05, 10:04 Dziwię się tej urzędniczce. Koralia to bardzo ładne imię... Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Koralia ....? 14.12.05, 10:29 No wlasnie, dobrze, ze odswiezylas ten watek, mialam nadzieje, ze dowiemy sie, jak sprawa zostala w koncu zalatwiona. W DE spotkalam sie z imieniem Coralie, chyba ze dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Koralia ....? 14.12.05, 11:49 cataluna napisała: > Ladnie brzmi - Koralia Może popromujemy to imię na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Koralia ....? 14.12.05, 15:22 gaudencja napisała: > A ja przeciw > Lepsza Koralia niż Nikola, jak ktoś wyżej wspomniał Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Koralia ....? 14.12.05, 15:24 NIe wiem, co na ten temat sądzisza, ale MSZ nie jest to jeszcze wystarczajacy powód, żeby ją jakoś szczególnie promowac Odpowiedz Link Zgłoś
izabela_741 Re: Koralia ....? 17.01.06, 14:45 Anglia, Francja - spotkalam sie z tym imieniem. Bardzo mi sie podoba i zycze rodzicom zarejestrowania. Duzo dziwniejsze imiona slyszalam ale to chyba jest wypadkowa przebywania w jakims srodowisku - czasem na jakies imiona w otoczeniu sie nie trafia i potem jest szok i zdziwienie jak sie uslyszy, ze ktos jakies "dziwne" imie dal (jak moje gdy uslyszalam, ze znajomi beda mieli Dobrochnę a kolejnego dziwnego imienia nie podam, bo wiem, ze przekrece). Odpowiedz Link Zgłoś