poliksena 04.05.05, 15:20 Co myślicie na temat tych imion? Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gunka2 Re: Laureta, Laurenty 04.05.05, 15:21 Laurenty owszem, (choc Wawrzynca bardzo lubie). Laureta jakos niedokonczona, za twarda. Laurenta byloby juz lepiej, jesli istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laureta, Laurenty 04.10.05, 23:34 Wawrzyniec jest taki zarazem nowoczesny i tradycyjny. Ale może mi się tylko tak wydaje, bo kojarzy mi się z młodą osobą (kolega ze szkoły). Niemniej to śliczne i aż dziw, że aż tak zapomniane imię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laureta, Laurenty 04.05.05, 22:33 Laurenty - bardzo ładnie; Wawrzyniec też. Laureta - nie. Laurencja, Laurentyna za to są śliczne (zwłaszcza podoba mi się Laurentyna); Laureta jest za twarda, o ile w ogole takie imię istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Laureta 05.05.05, 19:42 poliksena napisała: > Imię Laureta istnieje na pewno. Nie znalazlam go w żadnej mądrej książce! Być moze funkcjonuje gdzieś w internecie, ale tam bywają różne dziwne imiona. Laureta to spolszczona Lauretta, czyli francuskie zdrobnienie od Laury. Po polsku zasadniczo mamy albo Laurę, albo Laurencję, albo Laurentynę. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Laurencja 05.05.05, 10:13 Laurencja jest świetna, Laurentyna za długa. Mi najbardziej podoba się Wawrzyniec Czyli Wawrzuś, Wawrzek. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Laureta, Laurenty 06.05.05, 09:02 Laurenty - tak sobie, ale ładniej niż Wawrzyniec, moim zdaniem. Laureta - wolę Lorettę. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Laureta, Laurenty 07.05.05, 21:24 Mnie sie w ogole nie podobaja..ciezko nawet troche wymowic. Nie jestem zwolennicza mega oryginalnych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laureta, Laurenty 08.03.06, 20:38 Laurenty nie jest chyba megaoryginalny? Był kiedyś w Warszawie taki znany fryzjer. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Laureta, Laurenty 09.10.05, 15:09 Lauretta owszem.Lubię imiona z podwójnymi literami.Natomiast Laurenty jakoś nie za bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś