margala 18.05.05, 15:16 piekne imię ale nieodwracalnie kojarzy mi się z Leonidem Breżniewem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajkija Re: Leonid 18.05.05, 15:28 Ładne imię. Ja najpierw pomyślałam o Telidze. Jeszcze L. Kuczma mi się kojarzy nachalnie. Jak mówię "Breżniew" to widzę tylko te brwi krzaczaste ) Tato mojego kolegi ma na imię Leoncjusz. Podobnie, ale trochę jak z "brazyliady". Ale i tak lubię to imię i Pana, na którego wszyscy mówią Lonek. Jakieś takie słoneczne to imię Odpowiedz Link Zgłoś
polichymnia Re: Leonid 18.05.05, 15:38 Ale może być grecki Leonidas i wtedy mamy już zupełnie inne skojarzenia a i imię brzmi przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leonid 18.05.05, 17:13 margala napisał: > > piekne imię ale nieodwracalnie kojarzy mi się z Leonidem Breżniewem Oj, nawet nie jestem w stanie dostrzec jego piękna, bo tak kojarzy mi się z Breżniewem... Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Leonid 19.05.05, 14:13 myslicie, że pasuje do polskiego nazwiska takie imię? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leonid 19.05.05, 17:49 margala napisał: > myslicie, że pasuje do polskiego nazwiska takie imię? Jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Leonid 19.05.05, 18:26 A mnie się kojarzy bardzo mocno z Teligą. Z Breżniewem i Kuczmą - zupełnie nie. Choć wiem, że jeden i drugi Leonid, to przyszli mi do głowy dopiero po przeczytaniu wątku . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leonid 16.10.05, 15:34 Od kiedy to napisalas, tez zaczynam miec skojarzenia z Teliga, moze nawet w wiekszym stopniu, niz z Brezniewem. Dziwne, ale tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Leonid 16.10.05, 17:02 Imię to kojarzy mi się z Leonidą-starszą panią, którą miałam okazję poznać bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Leonid 16.10.05, 18:04 To już może nic nie będę pisała o skojarzeniach ) A to dobrze, że kojarzy się z Teligą, czy nie? Mnie z Breżniewem nadal zupełnie się nie kojarzy... ale w ogóle zwykle nie lubię, gdy imię kojarzy mi się mocno z jakąkolwiek postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Leonid 17.10.05, 11:19 Mi też z Teligą...miałam na jego temat cały test polonistyczny więc za szybko nie zapomnę Odpowiedz Link Zgłoś