gunka2 23.05.05, 17:26 Na stronie o swietych odkrylam fajne imie na drugie: Amonaria, czyli: nalezaca do Amoniusza - tak na imie miewali dosc wazni filozofowie greccy, a Amoniusz z kolei pochodzi od egipskiego Amona. Imie fajne a zupelnie nieznane. Istnieje tez: Amoriana, to od innego bostwa, jeszcze rzadsze, ale za to bez patronki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Amonaria 23.05.05, 20:52 Niebrzydkie, oryginalne, kojarzy mi się przemożnie z amonitem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Amonaria 18.10.05, 11:22 Bardzo oryginalne. Nigdy o tym imieniu nie slyszalam, wymaga osluchania. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Amonaria 18.10.05, 14:43 abiela napisała: > Bardzo oryginalne. Nigdy o tym imieniu nie slyszalam, wymaga osluchania. W gruncie rzeczy nie brzmi dziwniej niz Apolonia, ta od Apollona a tamta od Amona. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Amonaria 19.10.05, 20:33 Ale Apolonia już się osłuchała, a Amoriana- pierwszy raz słyszę to imię. Piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Amonaria 17.11.05, 22:35 Amonaria nie podoba mi sie,kojarzy mi sie z monarem,za to Amoriana brzmi świetnie... Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Amonaria 18.11.05, 13:30 Amonaria rzeczywiście z anomalią sie kojarzy. Ale Amoriana brzmi super! Odpowiedz Link Zgłoś