bonnie75 30.05.05, 12:38 Chciałabym, zebyście podały mi kochane dziewczynki wszystkie najpiekniejsze (tzn. wg Was najpiękniejsze) imiona na litere "M" meskie i zenskie Zbieram propozycje dla naszej dzidziuni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itymonka Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 12:58 Dla chłopca Melchior ) i jeszcze Maurycy, Micheasz ) i Mikołaj ale odradzałabym bo strasznie popularny Dla dziewczynki: Marcjanna, Matylda, Marianna ) Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 12:59 Naprawde Mikolaj jest taki popularny???? Kurcze, przykro mi to slyszec, bo stoi na czele mojej listy Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 13:05 Niestety tak jest bodajze w pierwszej 10 albo gdzies blisko ale jesli podoba ci sie to imie to spokojnie mozesz je nadac ja bede za) Odpowiedz Link Zgłoś
azak2 Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 13:01 MNie sie podoba Mateusz. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 13:27 Marika, Marcjanna, Marianna, Maria, Michalina... Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 13:40 Mi sie mało imion na M podoba ale jesli chodzi o meskie to zdecydowanie Melchior, a poza tym Micheasz, Maksym, Miron, Mieszko, Miłosz(ale dosc popularny obecnie) a dla dziewczynki Marianna oraz Miłosława no i moze Martyna, Marika, Melania i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 13:44 Maksymilian - super Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 13:52 Moj trzysylabowy zbior na "M". Imiona francuskie spolszczone. Zbieralam tylko tak dla ciekowosci. Wiekszosc zupelnie nie do uzytko, ale niektore? Maryta Majana Mabela Mabelia Mabella Mabila Mabillia Macella Macieja Machtylta Makryna Madela Madella Madenna Madeza Madina Madyna Madyssa Madlena Madona Madonia Madrona Madwina Maela Melajga Melanna Melea Melenna Meleza Maella Melida Melinna Melysa Maena Maera Merkina Mertyna Mezjana Meslena Mewanna Mafalda Magalia Magdala Magdela Magelia Magiana Magnea Magnolia Magoda Magreta Maguja Mahalia Mahalta Maholta Mahota Mahelia Majdera Maikina Mailla Maila Majlida Maima Majina Majranda Majssana Majwenna Majata Majella Maida Majora Majoria Malajna Malaka Malania Malaura Malbina Maleda Malena Malicja Malida Malidia Malika Malina Malinda Malinka Malisa Malkiela Malkita Malloria Mallora Malona Maluka Maltaka Malwana Malwena Malwenia Malwila Malwina Malwinia Malyka Mameta Mandyza Mandora Manela Maneta Manfreda Manila Maniusa Manika Manajga Manoa Manona Manranda Manuela Maranda Marcela Marcelia Marcella Marchajda Marchella Marczyta Marcjana Marcjenna Marcyla Marcylia Marcylla Marea Mareja Marelda Marella Marena Maresa Mareta Maretta Marewa Margajda Marganna Margeria Margera Margeta Margita Margitta Margota Margreta Margryta Mariacha Mariaka Mariama Mariamna Mariana Marianga Marianna Marjama Mariana Marianna Mariata Mariela Mariella Marienka Marieta Marietta Marioka Mariolia Mariona Marioria Mariora Mariuka Mariuta Maryka Marieka Mariela Marielda Mariela Mariella Mariema Mariena Marienna Marieta Marietta Maryga Maryjna Maryjsa Marycja Maryka Maryla Marylda Marylia Marylisa Marylla Marylwa Marina Maryna Marinda Marinka Mariola Mariona Marionna Mariosa Marika Maryka Marysa Maryssa Marita Maryta Maritta Maryca Marywona Marketa Markuzja Marlaine Marleen Marlena Marletta Marlika Marlisa Marliska Marlijna Marlina Marlinda Marlina Marlisa Marloa Marlolia Marlota Marlotta Marlusa Marlyna Marlysa Marnela Maruzja Markeza Markiza Markisza Markita Mareta Maryta Marszara Marsiana Marsjana Martena Marcjana Martyna Marcjuda Maruja Marwajla Marwela Marwella Mariacja Maryka Maryla Maryna Maryza Marcella Marcjana Marcyna Maszewa Maslenna Masouda Matana Matanja Matelda Materna Matelda Matena Matylda Matywa Matyda Matysa Matyja Matkina Matrena Matania Matea Macjada Macjana Matyna Mauberta Maurana Maurena Maurella Mauretta Maurycja Mauryna Mawella Mawiza Mawenna Mawija Maksenca Maksena Maksyma Maksyna Majbella Majlisa Majllisa Majona Majranda Majsuna Mazala Mazarine Mazelia Mazyjna Mazylia Mazyka Mealda Medella Mediana Medyna Medora Megana Megaria Megecja Megana Mehala Meidria Melajna Melania Melanta Melaria Melacja Meldora Melea Meleda Melena Melenda Melena Melera Melessa Melianda Melida Melima Melinda Melinia Melioza Melisa Melissa Melita Meloda Melonia Melora Meloria Melora Meltema Melwina Melwinia Memona Menassa Menelda Mengarda Menilda Menina Menora Meora Meralda Meralda Meralika Meralisa Merana Meranca Merancja Meranda Merana Merawa Mercera Mercienna Mereda Meredia Merela Merella Merena Merenca Merenia Mereta Meretta Meriama Merianna Meryca Merycia Merycja Meryda Meriela Meriella Meriema Merietta Meryja Meryncja Meryla Meryda Merylla Meryna Merynia Meryssa Meryta Meryza Merlina Merlissa Meronia Meronna Merryla Mersuta Mertyna Merwilla Meriema Meryla Mesala Metajda Metajsa Metejda Metella Metylda Metylda Mettyna Mewana Mewena Meksylla Meksyna Meksynia Mezelia Mezyda Mezylda Mecylia Mezylia Miansona Miarlena Mikarla Miszela Miszella Miszyka Midoria Mifraha Migdalia Mignona Mignonna Migona Mikela Milagra Milana Milberga Mildea Mildreda Milena Milenka Milianna Milina Milinia Milita Milica Milwana Mimiana Minalda Mineka Minelda Minerva Minetta Minika Mikela Miketta Mirakla Miralda Miranca Miranda Mirejla Mirejlla Mirelda Mirella Mirena Miretta Mireja Mirejda Miriella Mirietta Mirylda Mirylla Mirjamia Mirjana Miroja Mirrona Mistique Mitalia Modana Modesta Modestia Moeata Mohea Moisetta Moleda Mondetta Monella Monetta Monida Monika Moraga Moraka Morana Morena Morelia Morelie Morena Morgana Moriella Morwana Morwena Morwenna Moselia Munira Mufida Mulwena Mumina Munira Muriela Muriella Murienna Murlina Musetta Muszyra Mylena Myrama Myranca Myranda Myrella Myrianna Myriella Myrietta Myrylla Myrlena Myrlina Myrtella Opuscilam imiona typu: Marsylia, Mistyka, Muzyka, Melodia, Madonna, Medea, Melina itp. (tzn. mam nadzieje, ze wszytkie takowe wykasowalam). Moselia (ja tu mieszkam nad Mozela ale nikogo o takim imieniu nie znam). Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 14:32 Dla chłopca Melchior lub Micheasz, a dla dziewczynki Michalina Fajne są jeszcze Matylda i Mirella Odpowiedz Link Zgłoś
guenon Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 15:50 Marcjanna, Marta, Marianna, Matylda, Melania. Dla chłocpa mimo wszystko Mikołaj, ewentualnie Miłosz lub Maciej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 16:29 Marcjanna, Miłosława, Marianna, Michalina, Melania, Mironiega, Matylda; Marcjusz, Marcjan, Melchior, Miłorad, Mamert, Micheasz, Maurycy, Makary, Miłogost, Misław. Mikołaj jest teraz bardzo popularny, jak już pisały dziewczyny. Niewiele mniej od Mateusza. Odpowiedz Link Zgłoś
glista_ludzka Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 19:58 Jakoś nikomu nie przyszło do głowy imię Marek... takie proste, a takie piękne zarazem zero popularności w aktualnych czasach! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 20:30 glista_ludzka napisała: > Jakoś nikomu nie przyszło do głowy imię Marek... Napiszę za siebie - bo pytanie było o ulubione imiona, a nie o te, których się najbardziej nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Dziekuję ;-) 30.05.05, 22:19 Pieknie wam dziekuje za te propozycje. Oczywiscie gunka przeszla sama siebie, jest niezrownana A co do imion to sie troche kurcze zmartwilam tym Mikolajem (ostatnio bardzo mi chodzi po glowie). Jestem wielbicielka Micheasza, ale niestety "odpadl" w przedbiegach przy negocjacjach z mezulem (ktoremu notabene jest Michal ). Bedzie problem jak przyjdzie powaznie wybrac Jesli chodzi o imie dla dziewczynki, to ja juz jestem zdecydowana prawie na Emilke (Basia i Florentynka przepadly bezpowrotnie ). Z innych rozpatruje jeszcze Marceline (tudziez Marcjanne), Milene, Malwine. Ech.......ale znajac siebie jeszcze zmieni mi sie ze sto razy...... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dziekuję ;-) 30.05.05, 22:25 A jakie imię męskie teraz jest w czołówce (oprócz Mikołaja)? Szkoda, ze Florentynka przepadła, ale Emilka, Marcelina i zwłaszcza Marcjanna - )))) Z męskich Maksymilian, o ile pamiętam, padł w tym wątku, ale dodam jeszcze Maksymina i ew. Maksymiana. No i bardzo, bardzo gratuluje kurczątka!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Dziekuję ;-) 30.05.05, 22:38 Stworzylam dzis sobie taka prywatna liste, szesc meskich imion i szesc dziewczecych, ktore nadalabym ewentualnie mojemu dziecieciu. Maz ma sprzadzic podobna liste, a potem porownamy sobie. Nie omieszkam Was poinformowac jaki bedzie rezultat tej konfrontacji A oprocz Mikolaja jest jeszcze Adam i Eryk (to moje najmocniejsze typy) oraz Ernest i Wiktor (troszke dalej) i jeszcze mi sie ten Olgierd paleta Dziewczynki to wspomniana Emilia (czolowka), potem dlugo nic i Marcelina, Malwina, Łucja i Olga. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dziekuję ;-) 30.05.05, 22:39 bonnie75 napisała: Maz ma sprzadzic > podobna liste, a potem porownamy sobie. Nie omieszkam Was poinformowac jaki > bedzie rezultat tej konfrontacji Koniecznie, koniecznie )) Pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Dziekuję ;-) 01.06.05, 13:02 Ja tez dziekuje. Podoba mi sie z tej listy imie irlandzkie "Meredia" ktora jest zenska forma od pochodzacego od walijskiego MAREDUDD angielskiego MEREDITH (ktore jest "obuplciowe", jednoznacznie zenska angielska wersja jest MERIDETH). Niestety nazwano tak pigulke odchudzajaca - ale ta chyba w Polsce nie jest jeszcze znana? Imie oznacza : sila morza (taz sia troche tak kojarzy: morze i dzialanosc) Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.05.05, 22:50 Melania, Matylda z męskich ewentualnie mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 01.06.05, 13:49 Mi podobają się: Magdalena Marcelina Malwina Maria Marika Monika Marek Mateusz Makary Marcin Miłosz Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9616 Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 01.06.05, 16:13 Małgorzata,Marzena,Magdalena,Monika Mateusz,Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
skatka Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 30.06.05, 23:11 Mój wyczekany syneczek ma na imię Marceli.Wybrałam je bo można je zdrobnić na wiele rozkosznych sposobów:Marcelek, Marceluś,Marcelutek,Marcyś,Marcynio,Marcelik...itd. Odpowiedz Link Zgłoś
glista_ludzka Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 01.07.05, 00:34 No i jak Bonnie, postanowiłaś już cosik w sprawie imienia? Wiadomo już, czy to będzie kogucik, czy kurka? Odpowiedz Link Zgłoś
malagosiax Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 01.07.05, 16:27 witaj dla dziewczynki- Marcelina, Maja, Michalina, Małgorzata dla chłopca - Mikołaj, Michał, Maurycy i moje ulubione na M to MIESZKO Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 oj, oj, ..... :-) 04.07.05, 09:36 Kochane moje, ja juz prawie czuje Marcelinke To imie przemawia w chwili obecnej do mnie najmocniej i w cichosci serca zwracam sie juz tak do brzuszka, choc nie znam plci. Najdziwniejsze jest to, ze w ogole nie moge wyobrazic, ze moj brzuszek zamieszkuje chlopaczek (znajac los pewnie wlasnie chlopak bedzie) i w zwiazku z tym wybory imienia meskiego zostaly zawieszone P.S. Jak milo do Was wrocic Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: oj, oj, ..... :-) 04.07.05, 12:00 Jak miło, że do nas wróciłaś Marcysia - słodkie imię. Ja też wybierałam imię tylko dla chłopca i urodził się chłopiec - może u Ciebie będzie podobnie z Marcelinką. W kazdym razie koniecznie do nas zaglądaj i pisz, co u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 04.07.05, 12:08 Mariusz, Marek, Mateusz, Maciej, Marcin Monika, Milena, Marta, Magdalena, Maria Odpowiedz Link Zgłoś
marlena54 Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 05.07.05, 13:52 Maksym, Maksymilian, Marcel, Miłosz, Mikołaj Melania, Manuela, Maja, Marcelina, Marika, Martyna, Matylda, Mirella Odpowiedz Link Zgłoś
marlena54 Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 05.07.05, 13:56 Melisa, Maria, Marisa Makary, Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 :-( :-( :-( :-( 13.07.05, 17:50 Niestety Marcelinka przepadla w ostrej potyczce z mezulem Argument? Za bardzo kojarzy mu sie z marcepanem, ktorego nie lubi. No i co wy na to? Klotnia byla wielka, lacznie z moim obrazeniem sie na cala noc i pol nastepnego dnia.... To juz druga, po Florentynie moja porazka przy forsowaniu, dla mnie przecudnej urody imienia. Po negocjacjach, chyba pozostanie Emilka dla dziewczynki! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: :-( :-( :-( :-( 13.07.05, 17:57 OJoj ((( Ale Emilka też ładnie. Jak można nie lubić marcepanu?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: :-( :-( :-( :-( 14.07.05, 15:16 Jaka szkoda. Marcelina i Florentyna to prześliczne imiona, IMO cudny zestaw dla bliźniaczek. Ale Emilka też fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: :-( :-( :-( :-( 17.07.05, 21:30 Bonnie, a może spróbuj jeszcze z Marcjanną? O jedną literkę mniej "marcepanowa" . Emilia to ładne imię, ale dość popularne - daleko jej do Marcelinki czy Marcjanki. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek31 a nasz synek ma na imię MARTYN 12.07.05, 21:55 i jest to prześliczne imie a tak mało popularne Asia i Martynek Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a nasz synek ma na imię MARTYN 12.07.05, 22:59 Bardzo popularne Ale jako Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Gaudencjo! 14.07.05, 12:02 Ale co to w ogole za argument z tym marcepanem??????? Przypomnialo mi sie jeszcze, ze on jako imie dla ewentualnego chlopczyka podal Arkadiusza, wiec odwdzieczylam mu sie stwierdzeniem, ze wszystkie Arki to dresiarze i karki (uch.....on ma tak na drugie ) Gaudencjo, czy mozesz mi powiedziec, jak bardzo popularna jest obecnie Emilka? Nie przezylabym, gdyby tak sie spopularyzowala jak Julia.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencjo! 14.07.05, 12:28 Na razie wiem tyle, co w statystykach, do których jest link u góry strony - tzn. statystykach Cysi i Bartka Górnego. Na razie Emilka weszła do imion nadawanych, ale nie osiągnęła poziomów Julii. A co będzie później - nie wiadomo. Na pocieszenie doda, ze imiona ze szczytu zmieniają się raz na kilka lat, i trzeba naprawdę spełnienia bardzo szczególnych (nie wiadomo konkretnie, jakich) warunków, żeby jedno z mnóstwa imion zostało akurat tym pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
my_name_is_you Re: Gaudencjo! 17.07.05, 21:11 Marcel, Mikołaj, Maurycy,Mateusz Maja, Magda, Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: Pięknie proszę o imionka na "M" :-) 17.07.05, 22:41 Mnie sie podobaj kilka imion meskich na litere M, np. Michal, Marcin, Mikołaj, Miłosz, Maciej, jednak wszystkie są naprawdę dośc popularne, dlatego my wybralismy dla naszego synka z imion - MIESZKO. Spotykamy sie wyłacznie z pozytywnym odbiorem, imię jest śliczne, brzmi pięknie i pasuje zarowno dziecku jak i dorosłemu. Z dziewczęcych imion to zdecydowanie Matylda jest moiją faworytka, ladne jest też Maja. Pozdrawiam i życzę zadowolenia z wybranego imienia (mnie Mieszko od niemal 2 lat podoba sie niezmieninie i nie żałuję za takie wybraliśmy) ) Odpowiedz Link Zgłoś