martka_k 06.06.05, 23:05 Dzieki Gaudencji, ktora podala swego czasu stosowny link zakupilam via internet Rymuta, ktorego mi dzis dostarczono. I tam przy okazji znalazlam imie Jacyna (jest tez jedna Jacynka). Jak Wam sie podoba? No i tak najpierw nic nie myslalam, a potem zaczelam sie zastanawiac... Moj maz Jacek zawsze marzyl o posiadaniu potomka, ktory by po nim dziedziczyl imie. Ja przesadna jestem, wiec zapowiedzialam, ze nie dam syna nazwac Jacek. No ale przeczucie mam, ze sie szykuje druga corka. I zaczelam sie zastanawiac, czy mozna by nadac dziecku imie Jacyna na drugie? Przeszloby czy nie? Wszystkich zwolennikow imion przezroczystych itd. informuje, ze a) pomysl jest bardzo wstepny b) z mezem jeszcze nie przedyskutowany c) chodzi o DRUGIE imie d) i tak sie po prostu teoretycznie zastanowilam, czy to by bylo mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sparkling Re: Jacyna :))))) 07.06.05, 09:04 Hmmmm, bardziej podoba mi się Hiacynta (a źródłosłów ten sam) ... Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: Jacyna :))))) 07.06.05, 12:21 Moim zdaniem ta Jacyna całkiem zabawna dla córki Jacka, zwłaszcza, że jak to drugie, to może właściwie nie używać jakby miała sobie język łamać. Brzmi niecodziennie (nie wiedziałam o takim imieniu), ale w sumei ok i ma w tym przypadku mocne uzasadnienie rodzinne. No i jak drugie, to raczej nie będzie wierszyków Jacynka- Pacynka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jacyna :))))) 07.06.05, 22:55 Jacyna zabawna, jak na drugie, ale wybierając na poważnie wolałabym Jacentę lub Hiacyntę Zdecydowanie! A powiedz, matko, jak wrażenia z lektury Rymuta? Bardzo jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jacyna :))))) 31.10.05, 23:41 Nie podoba mi sie, kojarzy mi sie z jarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Jacyna :))))) 01.11.05, 12:22 A ja ostatnio wspolpracowalam z panem, ktory mial na nazwisko Jacyna. Nie przekonuje mnie, tak jak dziewczyny wyzej pisaly Jacenta albo Hiacynta ma wiecej uroku) Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: Jacyna :))))) 15.11.05, 16:47 Zdecydowanie Hiacynta.Jacyna, czy Jacynka kojarzy mi się z pacynką. Jak dla mnie brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś