ajlii 16.06.05, 21:00 Dziś znalazłam osobę (autorka zdjeć w galerii internetowej) o takim imieniu... co o nim myślicie...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Liwianna... 16.06.05, 21:18 Hmmmm Jestem do niego nastawiona ostrożnie Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Liwianna... 16.06.05, 21:34 Liwia - ok wiemy skąd się wzieło... ale Liwianna...? zaintrygowało mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Liwianna... 16.06.05, 21:55 Moze to połączenie Liwii z Anną? Takie jak Rozanna, w "Przeminęło z wiatrem" też któreś z imion zostało skonstruowane w ten sposób, to chyba typowe dla obszaru anglosaskiego (Pollyanna to przecież taka sama konstrukcja). W Polsce raczej nie wolno tego rejestrować, choć zdarzaja się pewnie niedozwolone przypadki. A moze był to pseudonim artystyczny? A inny pomysł mam taki: w Rymucie znalazłam jednego Liwiana; może Liwian od Liwiusza to tak jak Julian od Juliusza, i wtedy mielibyśmy Liwię i Liwiannę tak jak Julię i Juliannę?? To wymaga jednak dalszych poszukiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Liwianna... 16.06.05, 22:06 nie był to pseudonim tylko imię to wiem napewno Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Liwianna... 16.06.05, 22:20 Masz na myśli tę Liwiannę? www.foto.za.net/contact/ Żadnych innych sensownych wyników dla imienia "Liwianna" w polskim Internecie nie ma . Jest wyjątkowa i niepowtarzalna. Inna sprawa, że w zagranicznym Internecie też zbyt wielu Liviann/Liwiann nie ma. Głównie trafiam na jakąś profesor Liviannę Tossutti. Imię zostało uwzględnione (w dwóch wersjach: Livianna / Liviána) na tej węgierskiej liście. Niestety, nie mam pojęcia, o co tu chodzi. Są za to w sieci Liviany, choć nadal na popularne imię to nie wygląda. A jak jest z nadaniami w Polsce wg Rymuta? Imię wygląda na połączenie Liwii i Anny. Myślę, że gdyby miało tradycję, mogłoby mi się nawet podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Liwianna... 17.06.05, 16:38 tawananna napisała: > A jak jest z nadaniami w Polsce wg Rymuta? Wg Rymuta nie ma żadnej. Czyli albo pomylił się Rymut, albo Liwianna (może to jej drugie imię?). Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Liwianna... 16.06.05, 22:44 Nie wiem czemu, ale mi się z wanną skojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
kirkea Re: Liwianna... 17.06.05, 08:27 cóż Liwianna jak na moj gust zbyt skomplikowane, znacznie barzdiej podoba mi sie Liwia. pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Liwianna... 17.06.05, 16:53 A mnie sie podoa bardziej, od Liwii, ktora z kolei wybitnie mi sie nie podoba, nie wiem czemu... W ogole nie bawia mnie imiona na -wia: Sylwia, Oliwia, Liwia, Żywia... Moze dlatego... Ta Liwianna przez to, ze na -anna, jak Marianna czy Julianna to od razu bardziej strawna sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Liwianna... 17.06.05, 20:37 Na początku myślałam, że ten wątek jest o imieniu Lilianna, Liwianna brzmi jakoś dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
m_katarzynka Re: Liwianna... 21.06.05, 15:04 Hmmm brzmi trochę dziwnie... Mi się nie podoba, może za bardzo kojarzy się z Liwią a ta - najbardziej znana (przynajmniej mi - cesarzowa Rzymu) zacną osobą nie była i na sumieniu miała zbyt wiele istnień... Cóż, pewnie na tej zasadzie możnaby odrzucic kazde imię, ale tutaj jak dla mnie skojarzenie jest zbyt silne Kasia mama małego Stefka Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Liwianna... 03.07.05, 12:03 No cuż mnie się nie za bardzo podoba choć bardzo lubie imię Livia Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Liwianna...a Liwia 24.11.05, 13:20 Liwianna podoba mi sie. Natomiast Liwia juz mi się tak osłuchało jak Oliwia. Odpowiedz Link Zgłoś