17.06.05, 14:33
Mi się kiedyś podobało, ale teraz nie lubię za bardzo tego imienia. A co Wy
myślicie o Elwirze?
Obserwuj wątek
    • kirkea Re: Elwira 17.06.05, 14:50
      Witam, chociaz sama lubuje sie w nietypowych imionach - jakość elwira do mnie
      nie przemawia
    • portalegre Re: Elwira 17.06.05, 14:54
      To jest imie typowo sezonowe, tzn. bylo modne w pewnym okreslonym czasie i
      niemal wszystkie Elwiry maja teraz 20-35 lat.
      Samo imie nie jest zle. Moze troszke pretensjonalne.
      • gaudencja Re: Elwira 17.06.05, 15:45
        portalegre napisała:

> To jest imie typowo sezonowe, tzn. bylo modne w pewnym okreslonym czasie i
        > niemal wszystkie Elwiry maja teraz 20-35 lat.
        > Samo imie nie jest zle. Moze troszke pretensjonalne.

O to to. Też tak uważam, może z jedną drobną różnicą, mianowicie zraziłam się
        do tego imienia zupełnie z powodu pewnej jego nosicielki.
    • aurelia_b Re: Elwira 17.06.05, 15:21
      Znam bardzo miła dziewczynę o tym imieniu. Ponieważ innych Elwir nie znam, więc
      imię kojarzy mi się sympatycznie. Chociaż samo brzmienie niezbyt mi się podoba.
    • martka_k Re: Elwira 17.06.05, 16:36
      Mnie sie potwornie niepodoba. Moze dlatego, ze mialam na roku Elwire, ktora
      plasuje sie w czolowce najwiekszych negatywnych oryginalow, jakich spotkalam...
      • guenon Re: Elwira 17.06.05, 18:14
        Ja kiedyś bardzo je lubiłam, teraz trochę mniej. Brzmienie mi się podoba, choć
        jest zdecydowanie twarde. Znam tylko jedną Elwirę, własnie koło 30. Ale osoba
        bardzo miła.
    • ajlii Re: Elwira 17.06.05, 18:31
      Jak dla mnie imię kompletnie neutralne smile Znałam tylko jedną Elwirkę - dzisiaj ma ok. 6-7 lat.
    • anilia Re: Elwira 17.06.05, 20:23
      Poznałam jedną Elwirę na kolonii, jak miałam 10, była śliczną dziewuszką, ale
      odebrała mi przyjaciółkę. Traumatycznie to przeżyłam, więc i tak to imię mi się
      kojarzy. Była młodsza ode mnie, więc powinna dziś mieć 19-20 lat. Miała
      starszego brata Emila i wszyscy mylili czy to Elwir i Emilia czy Emilia i Emil
      czy może Elwir i Elwira. Swoją drogą, chyba "Elwir" nie występuje w przyrodzie?
      • andaba Re: Elwira 17.06.05, 20:32
        Jedno z imion, których zdecydowanie nie lubię.
        • mrowkencja Re: Elwira 18.06.05, 09:30
          Tak pod koniec podstawówki mialam szał na imiona damskie na E. Bardzo podobała
          mi się wtedy Elwira, ale zdecydowanie bardziej Eleonora! A na bierzmowanie
          wziełam soeboe Elżbieta.
          • abiela Re: Elwira 23.06.05, 15:24
            Wogole mi sie nie podoba - jest jakies takie twarde. Chodzilam do przedszkola z
            Elwira i to jedyna Elwira na jaka trafilam.
      • wij-drewniak Re: Elwira 23.11.05, 12:32
        Swoją drogą, chyba "Elwir" nie występuje w przyrodzie?

WYSTĘPUJE! Ponieważ jest to osoba nieco publiczna wiec podam szczegóły. W radiu
        TOK FM są komentarze walutowe Elwira Świętochowskiego
    • agamaks Re: Elwira 23.06.05, 15:33
      Nie, jedno z nielicznych imion, które budzą we mnie jedno wielkie nie dziekuję.
    • gunka2 Re: Elwira 23.06.05, 15:40
      Ujdzie, ale bez zachwytow.
    • 12eb Re: Elwira 23.06.05, 21:24
      to imię noszę nie z własnej woli ale sie przyzwyczaiłam choc jako dziecko go
      nie cierpiałam
    • basia027 Re: Elwira 23.06.05, 23:48
      Nie podoba mi się to imię!
    • gaudencja Re: Elwira 20.11.05, 20:42
      Ciekawe, skad sie w ogole wzielo to imie w Polsce (w sensie nadan). Macie jakis
      pomysl? Typuje jakis film, ale jaki?
      • agi40 Re: Elwira 20.11.05, 23:50
        Dwadziescia kilka lat temu chodzilam z jedna Elwira na religie i ona twierdzila,
        ze imie jej wybral dziadek zachwycony piosenka o Elwirze. Niestety nie wiem,
        jaka to byla piosenka i czy byla tak bardzo popularna w Polsce konca lat
        60-tych, poczatku 7o-tych
        • gaudencja Re: Elwira 22.04.06, 23:32
          Ciekawe, co to za piosenka.
    • jowita771 Re: Elwira 21.11.05, 14:12
      od kiedy pamiętam kojarzyło mi się z jakimś zgrzytem w zębachwink, i jeszcze ze
      żwirem. pierwsze na mojej liście imion nie do nadania.
      • gupi_kaowiec Re: Elwira 21.11.05, 15:27
        > od kiedy pamiętam kojarzyło mi się z jakimś zgrzytem w zębachwink, i jeszcze ze
        > żwirem.

A mnie się kojarzy z odkurzaczem "Zelmer" wink

pzdr.
        Michał
    • bodomlake Re: Elwira 22.11.05, 14:49
      Może być. Trochę mi się kojarzy z taką zgorzkniałą, starą ciotką. Hm, każdy ma
      różne skojarzenia...wink
    • cataluna Re: Elwira 23.11.05, 12:40
      Nie podoba mi sie.
    • etre2 Re: Elwira 23.04.06, 04:44
      Elwira Seroczyńska, z domu Potapowicz (ur. 1 maja 1931 w Wilnie, zm. 24 grudnia
      2004 w Londynie), polska łyżwiarka szybka, wicemistrzyni olimpijska i mistrzyni
      świata.

Z wykształcenia technik ekonomista. Absolwentka Państwowego Liceum
      Administracyjno-Gospodarczego w Elblągu (1951) i warszawskiej AWF (1972). W
      ciągu kariery reprezentowała kluby elblaskie (Turbina i Stal, do 1953) i
      warszawskie (1954-1957 Stal FSO, 1957-1964 Sarmata). Była jedną z nielicznych
      polskich medalistek zimowych igrzysk olimpijskich, zdobyła tytuł wicemistrzowski
      w 1960 w Squaw Valley w wyścigu na 1500 m.
      • ankaiw Re: Elwira 23.04.06, 08:01
        Mnie Elwira kojarzy się z powieściami Orzeszkowej albo Sienkiewicza, z jakąś
        taką salonową egzaltacją, wyniosłością. Taka Elwira właśnie studiowała ze
        mną smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.