cysia.b 05.07.05, 10:17 Chyba nie było jeszcze wątku o Rudolfie? Przyznam, że mnie się to imię bardzo podoba, aczkolwiek nie ma chyba żadnych fajnych zdrobnień. Niestety dzieciom może się kojarzyć z reniferem z amerykańskiej kolędy. Mnie się kojarzy z Rudolfem Habsburgiem, samobójcą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Rudolf 05.07.05, 10:32 Ja się juz mam to imię wybrane dla swojego dziecka,a wspomniałam o nim w wątku Wnś z 1.07.,był tam Maksymilian i takie będzie pierwsze imię dziecka po pradziadku męża,a na drugie właśnie Rudolf po moim dziadku.Imię faktycznie rzadko spotykane na dzień dzisiejszy.Mnie się podoba no i mam sentyment do tego imienia,bo mój dziadek był bardzo mądrym i doświadczonym życiowo człowiekiem- przeżył bowiem dwie wojny,zsyłkę i wiele innych rzeczy. Pozdrawiam Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Rudolf 05.07.05, 13:21 A ja właśnie jestem "mamą" Rudolfa czyli najbrzydszego kundla na świecie Nie ja wymysliłam to imię - trafił do mnie już tak się nazwyając i od tego czasu wynalazłam już z setkę zdrobnien dla niego - obecnie mówię Rudzik lub Rudek causki badziul Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rudolf 17.02.06, 18:58 Rudek to dość ładne zdrobnienie, ale jednak ten -dolf mnie zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: Rudolf 05.07.05, 10:41 Mi też kojarzy sie z reniferem Aczkolwiek bardzo sympatycznym Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Rudolf 05.07.05, 11:06 Niespecjlanie mi sie podoba, mam do niego dosc bliski stosunek, bo to imie osoby, o ktorej pisalam moja prace mag. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Rudolf 05.07.05, 11:59 Mnie się podoba i nawet z tym reniferem za bardzo nie kojarzy... Jest nawet żeńska forma - Rudolfina. Odpowiedz Link Zgłoś
leysa Re: Rudolf 05.07.05, 12:45 A mnie się w ogóle nie podoba, wydaje mi się takie twarde. Ale może po prostu nie najlepiej mi sie kojarzy, bo poznałam aż 2 Rudolfów i żadnego z nich nie lubię. Jeden z nich jest zdrabniany do Rudusia lub Rudiego. Aha, imię chyba jest dosyć popularne na Śląsku, o ile się nie mylę, bo właśnie tam sie z nim zetknęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rudolf 05.07.05, 17:35 Mam do niego stosunek neutralny, sama bym go raczej nie wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Rudolf 05.07.05, 18:10 Mnie sie glownie z reniferem kojarzy. Oj, meczyli nas nim podczas lekcji angielskiego i obrzydzili imie na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
alisek88 Re: Rudolf 11.09.05, 22:47 mozna je tez kojarzyc z Rudolfem II Habsburgiem, ktory byl cesarzem - alchemikiem i szarlatanem podejrzewanym o paranie sie magia, a takze z Rudolfem Valentino - amantem miedzywojnia; mam kota Rudolfa - jest magiczny jak cusorz i uwodzicielski jak valentino... Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Rudolf 20.09.05, 19:53 Rudolf the red itd.Amerykańska kolenda,ale to dobre skojazrenie,bo ładna Odpowiedz Link Zgłoś
kaakaa Re: Rudolf 17.02.06, 21:06 Rudolf miał na imię syn Modrzejewskiej. W Stanach używał imienia Ralf. Może ze względu na tego renifera Z tego, co wiem, w domu wołali go Dolcio. Jak dla mnie, imię do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś