mia77 Re: Ligia cz Liwia 10.07.05, 11:44 Poszło za wcześnie... Które imię bardziej Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ligia cz Liwia 10.07.05, 12:08 Tylko i wyłącznie Ligia. Liwia "może być", ale za Ligią po prostu przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Ligia cz Liwia 10.07.05, 15:05 Zdecydowanie Ligia Choć i Liwia bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ligia cz Liwia 10.07.05, 15:31 Mnie bardziej podoba się Liwia. Można ją też zdrabniać przez -ka (Liwka), co w wypadku Ligii jest raczej niemożliwe . Ligia, jak już wspomniano wyżej, kojarzy mi się trochę z Legią, co potęgował fakt, że jedyna znana mi Ligia była skracana do wersji Liga . Ogólnie rzecz biorąc, podobają mi się jednak oba imiona - może któreś np. lepiej pasuje do nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Ligia cz Liwia 11.07.05, 12:28 Ligia. Liwia mi się w ogole nie podoba. A zdrobnienie Liwka jest IMO paskudne Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Ligia 11.07.05, 12:57 Moja babcia miała na imie wlasnie LIGIA wiec dobrze mi sie kojarzy.Liwia tez jest ładne,ale Ligia MSZ jest bardziej oryginalna Przepraszam za brak ogonków w literach ale usypiam Emusie i pisze jedna reka. Odpowiedz Link Zgłoś
poliksena Re: Ligia cz Liwia 11.07.05, 13:22 Oba bardzo ładne, a jest też imię Lidia, także mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Ligia cz Liwia 11.07.05, 13:46 Tylko i wylacznie LIGIA. Liwia jest zbyt podobne do okrutnie ostatnio modnej Oliwii. Moga wystapic zatem pomylki. Niestety zdrobnienie Liwka jest koszmarne i sila rzeczy rymuje sie z niezbyt przyjemnym rzeczownikiem okreslajacym kobiete lekkich obyczjow. Odpowiedz Link Zgłoś