ona013 Re: Imiona dzieci (z wakacji...) 23.08.05, 13:03 Własnie wrócilam znad morza- Juraty dokładnie. Na plaży były dzieci o imionach: - Bartosz -1,5 r. i jego brat Hubert- 16 l. - Zosia -3,5 r. - Stefania -3 l.- wołali na nią Stefi - Helena - ok.3 l. - Artur i Szymon- 6 i 8 lat- bracia - Karolina - 4l.- straszna egoistka ( babci powiedziala, że przez rok w przedszkolu nie bawiła sie ani razu z dziecmi) - Marysia - 2 l. - Maurycy- niemowlak - Miszelka -3l. - ponoć tak ma na imię i to pisane przez -sz Moja Mila była jedna- jak zawsze. Jedni pytali czy to jej imię czy zdrobnienie, innym sie bardzo podobało ( pani w ciąży która wczasowała się blisko nas, tak polubiła Milkę, że stwierdziła, że da tak swojej za dwa mies. na imię), a jeszcze inni mięli zdziwione miny. Odpowiedz Link Zgłoś
ona013 Re: Imiona dzieci (z wakacji...) 23.08.05, 13:05 Aha, zapomniałam ozywiście pełno było Julii, Kubusiów, Oli, Natalii. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona dzieci (z wakacji...) 23.08.05, 20:14 U nas na plazy: Bartek x 2, Jonasz, Wiktoria, i...nie jestesmy na bardzo zatloczonej plazy, wiec to na razie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
absorba Re: Imiona dzieci (z wakacji...) 23.08.05, 23:02 Z wakacyjnych zasłyszanych imion : Aurelisz i Arseniusz ( Aurel i Arsen) rodzeństwo ale hitem było rodzeństwo polskiego pochodzenia- rodzice mieli na imie Marianna i Krzysztof - a biedne dzieci : Denis i Majkel ( podobno z taką pisownią ) Znam również małego Czesława Miłosza Ka...iego - rodzice mieli poczucie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Imiona dzieci (z wakacji...) 25.08.05, 17:09 również znad morza: - dwie Sandry w wieku późnopodstawówkowym - koleżanki, zwracające się do siebie per "Sanderka", - dwuletnia Mariola (jedno z moich większych wakacyjnych zdziwnień), - dziesięcioletni bliźniacy A(a)ron i Dawid, - cztero - pięcioletnia Janinka, - nastoletni Leopold - Poldek. I naturalnie istne zatrzęsienie Julek. Sporo Jakubów, Oliwii, Oliwierów,Natalii, ale Julie zdecydowanie przodują - przynajmniej w mojej okolicy (Rewal, Niechorze, Pobierowo). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: Imiona dzieci (z wakacji...) 26.08.05, 14:58 Polskie morze. 4 imiona słyszane non stop: Amelka, Ola, Gabrysia, Julia i Zuzia. Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Z samolotu - co Wy na to? 26.08.05, 16:27 Oliver, Oliver, Vanessa, Nicole... Pomocy! Wszystkie dzieci lecialy z polskimi mamusiami. Vanessa lat gora 4 miala rozowy komplecik, odblaskowe adidaski i zloty lancuszek na lewej kostce. Odpowiedz Link Zgłoś
morelee Re: Z samolotu - co Wy na to? 27.08.05, 00:14 a ta Vanessa miała może na nazwisko Łosoś? slowo honoru że slyszałam takie zestawienie. ładne, co? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkencja Re: Z samolotu - co Wy na to? 30.08.05, 17:07 No to jeszcze moje wrazenia - na swierzo bo wlasnie wrocilam z Kolobrzegu. Na plazy wystarczy krzyknac "Nikola!" i conajmniej kilka dziwczynek sie obejrzy. Ale i lepszy numer byl. Jedna dzielna mamusia krzyknela za swa pociecha "NIKOLETTA nie wchodz do wody!". Razem z chlopakiem zamarlismy w podziwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Ferie :) 28.01.06, 12:44 Dzieci "z ferii" (co prawda spędzanych we Włoszech, ale za to ze sporą grupą znajomych): 1. Flora, Dawid i Filip 2. Józef i Jakub 3. Maksym 4. Jerzy i Michał 5. Czesława, Stanisław i Urszula 6. Michalina i Róża 7. Dominik, Izabela i Gabriel Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ferie :) 28.01.06, 13:13 O rety, Czesława Ile ma lat, jeśli można spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ferie :) 28.01.06, 20:41 Czesia (zwana róznież Czesiunią i Niusią) obecnie ma lat 17 Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ferie :) 28.01.06, 20:44 A jutro ma do nas dojechać 8 rodzina (co sprawi, że będziemy już komplecie) z Alinką (lat 4) i Heniem (lat 9) Odpowiedz Link Zgłoś
tippi ale to znad jeziora, latem 29.01.06, 00:10 rodzeństwo: Adrian- 10 lat i Klaudia- ponad roczek kolejne rodzeństwo: Dawid- 10 lat, Ania- 6 lat i Bartek- 2 lata Kuba- prawie 7 lat Matylda- roczek i Ernest- koło 12 lat tego Ernesta to myślałam, że nie przeżyje, jak na cały głos wołali:"Ernest wyłaź już z wody!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: ale to znad jeziora, latem 24.06.06, 22:37 Co prawda nie z wakacji, a ze sklepu - mamusia wołała do córki Eryka (tak ok 5- 6 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: znad jeziora 26.06.06, 00:29 wśród całego ludu jeziornego najbardziej ekspansywne było bodajże rodzeństwo- Wiktoria i Brajan. Tarzali się po piasku, po czym cali w błocie wskakiwali do wody, opryskując wszystkich dookoła... poza tym inne zasłyszane imiona to Zosia, Krzyś (rodzeństwo), Filip, Ignacy i Weronika. Odpowiedz Link Zgłoś