anita.anita80 03.08.05, 08:31 co myślicie o imieniu Patrycja mi i mężowi się podoba a może macie jakieś propozycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: PATRYCJA 03.08.05, 08:51 Kiedyś, kiedy byłam mała, podobało mi się, bo sąsiedzi nazwali tak swoją córeczkę Teraz mi się nie podoba. Moje propozycje dla Was: Letycja, Gaudencja , Felicja, Hersylia, Dominika, Berenika, Antonina, Achacja, Konstancja. Powiedz, czy podoba Ci się coś z tych imion? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: PATRYCJA 03.08.05, 08:54 Wpadła mi do głowy jeszcze Alicja i Domicja. Może jeszcze Laurencja, Teodozja. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: PATRYCJA 03.08.05, 09:22 Teodorko, Anita raczej szuka czegoś popularniejszego Zaraz też pomyślę Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: PATRYCJA 03.08.05, 09:37 Anitko! Co do imienia Patrycja, było trochę opinii w wątku, który Ci odświeżam. Ogólnie rzecz biorąc, sama zobaczysz, że Patrycja to imię, które spotyka sie ze sprzecznymi opiniami - z jednej strony jest dość czesto nadawane, czyli się podoba; z drugiej - wiele osób go nie lubi. (Należę do tych, którym się Patrycja nie podoba.) Moje inne propozycje to Emilia, Alicja, Laura, Matylda - wszystkie ostatnio na tyle często nadawane, że dzieci o tych imionach nie będą budzić zdziwienia, ale są oryginalniejsze i mniej oklepane od Patrycji. Odpowiedz Link Zgłoś
letica Re: PATRYCJA 06.08.05, 10:40 Mnie też sie podoba,ale popieram Gaudencję i stawiam na Laurę-to tak dostojnie i elegancko Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: PATRYCJA 09.08.05, 14:55 Niestety wogole mi sie nie podoba. Proponuje moze Liwie, Emilie, Dominike? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-patrycji Re: PATRYCJA 12.10.05, 22:48 a mnie się baaardzo podobaZ oczywistych względów Odpowiedz Link Zgłoś