margala 09.08.05, 12:53 czy w polsce do zaakceptowania jakie zdrobnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Horst lub Fiodor 09.08.05, 13:00 Horst mi sie wogole nie podoba, mam wrazenie, ze moze byc zbyt trudny do wymowienia dla przecietnego Polaka. A czemu Fiodor? Przeciez jest polski odpowiednik? Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Horst lub Fiodor 09.08.05, 13:42 Horst - jak dla mnie odpada Za to Fiodor - uwielbiam i sama nie wiem czemu mysle ze jednak moze byc problem z nadaniem w Polsce ps. a moze Teodor (polski odpowiednik Fiodora)? Naprawdę fajne imię Odpowiedz Link Zgłoś
amberss zdrobnienia 09.08.05, 14:15 Horstlik i Tyjo - bardzo popularne wsród siedemdziesięciolatków na Śląsku Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Horst lub Fiodor 16.08.05, 02:25 Horst ewentualnie; Fiodor to Teodor. Rosyjskie zdrobnienie to chyba Fiedia? Fiodor to bodaj jedyne imię rosyjskie, które mi się podoba (i to pasjami), ale w Polsce wybrałabym tylko Teodora (albo jakieś inne imię na "Teo"). Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Horst lub Fiodor 17.08.05, 13:27 Fiodor - lubie brzmienie tego imienia, wiec dostal je jeden mis Przepraszam mamy Teodorów ale mnie sie to imie kojarzy tylko z jednym zuczkiem z "Pszczólki Mai" Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Horst lub Fiodor 17.08.05, 13:44 Z tych dwóch wybrałabym Teodora Przykro mi, ale nie podoba mi się ani Horst, ani Fiodor. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Horst lub Fiodor 03.09.05, 15:37 Nie sądzę.Teraz jednak wszystko się zmienia.Nie wykluczone,że za kilka lat takie imiona nie będą już nikogo dziwić.Horst dla mnie kojarzy sie z angielskim wyrazem Horse co jak chyba każdy wie oznacza konia.Mimo to ,to imię wydaje mi sie dużo ładniejsze od Fiodora. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Horst lub Fiodor 31.01.06, 18:09 Horst coraz bardziej do mnie przemawia. Męskie, krótkie, i jakoś tak nowocześnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Horst lub Fiodor 31.01.06, 22:28 gaudencja napisała: > Horst coraz bardziej do mnie przemawia. Męskie, krótkie, i jakoś tak > nowocześnie brzmi. > A dla mnie brzmi calkiem odmiennie - kojarzy mi sie z panem po piecdziesiatce. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Horst lub Fiodor 01.02.06, 00:15 Horst jak dla mnie zbyt niemieckie .. a ja nie lubie niemieckich brzmień. Oczywiście nie mam pojęcia czy jest niemieckie ale tak mi jakoś brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicana Re: Horst lub Fiodor 01.02.06, 03:09 O matko kochana.... Koniecznie chcesz mieć dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś