marika00 13.08.05, 18:07 za 1,5 miesiąca poród. Bedzie dziewczynka. Bardzo mi sie podoba imię dla dziewczynki Kornelia. Nie jest oklepane, jak np. Julie, Zuzie, Maje czy Wiktorie. (Chociaż te imiona mi sie podobają, ale za dużo ich na około) Jesli chodzi o Kornelkę to nie znam żadnej, ani nikt wsrod znajomych nie ma do czynienia z Kornelią. Może nacie jakieś Kornelki i jakie one są?????????????????????????????? Imie czasami jest powiązane z osobą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: a co myslicie o Kornelce????? 13.08.05, 18:22 Nie znam żadnej Kornelii. A Hersylka Ci się nie podoba? Jest równie ładne Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: a co myslicie o Kornelce????? 26.08.05, 10:56 ŚLICZNE IMIĘ.mAM ZAMIAR NAZWAĆ TAK SWOJE DZIECKI. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: a co myslicie o Kornelce????? 13.08.05, 23:19 Baaardzo mi się to imię podoba.Mam wrażenie, że ostatnio robi sie coraz popularniejsze, spotykam małe Kornelki na placach zabaw. Zdaje mi się, że niedawno Gaudencja odświeżała posty na ten temat - tzn. na temat imienia, nie placów zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: a co myslicie o Kornelce????? 14.08.05, 09:25 Pewnie, ze nazwij tak coreczke. Mnie tez to imie niezwykle sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: a co myslicie o Kornelce????? 14.08.05, 20:02 Ja też uważam że jest lepsze niż Wiktoria Myślę, że dokonałaś słusznego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1 Re: a co myslicie o Kornelce????? 14.08.05, 22:25 witam. 20.07.2005 urodziłam synka ignasia. w szpitalu na sali obok leżała pani, która urodziła córeczkę- bardzo śliczną dziewczynkę. mała dostała piękne i orginalne imię- kornelia. napiszę jeszcze, że siostry małej kornelki mają na imię: karolina, justyna, michalina, marcelina. a, i jeszcze jedno mama mówiła do kornelii- kornelinka. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: a co myslicie o Kornelce????? 15.08.05, 00:46 Kornelinka - prześliczne zdrobnienie . Nie podoba mi się natomiast dopasowanie imion rodzeństwa. Osobno wszystkie imiona są dla mnie co najmniej ładne, razem - wygląda to tak, jakby rodzice nie mogli się zdecydować. Kornelinka, Karolinka, Michalinka, Marcelinka - można sobie na tym język połamać, tylko Justyna się uchowała oryginalniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: a co myslicie o Kornelce????? 14.08.05, 23:24 Mnie się właśnie jedna urodziła w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
marika00 Re: a co myslicie o Kornelce????? 15.08.05, 08:50 Dziękuje wszystkim za wypowiedzi odnośnie Kornelki. Oczywiscie czekam na wiecej. Wszystko się bierze pod uwagę. Ciesze się, że wiekszości to imie się podoba. KORNELINKA!!! super nawet o tym nie pomyslałam, z resztą wiem jak się dzidzia urodzi to zawsze zostaje jakoś przezwana przez rodziców. Dziekuję wszystkim i czekam na dalsze opinie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a co myslicie o Kornelce????? 15.08.05, 10:19 Dla mnie imie jest neutralne, ja bym nie wybrala, ale jesli Tobie sie podoba, to jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: a co myslicie o Kornelce????? 15.08.05, 13:08 Bardzo ładne imię, niestety mój małżonek woli męską forme tego imienia. Nigdy nie będę miała Kornelci w domu!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: a co myslicie o Kornelce????? 15.08.05, 21:26 Bardzo ładne imię, przede wszystkim jak już wcześniej wspomniano - wersja męską Kornel - szczególnie mnie urzeka pzdr mama Kornela 13.03.03. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a co myslicie o Kornelce????? 16.08.05, 00:09 Uważam, że spokojnie możecie je nadawać. Imię nie jest oklepane, a z drugiej strony pojawia się coraz częściej i na pewno nie będzie dziwić. Poza tym ma wiele możliwości zdrabniania (np. do Neli właśnie). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mathillde Re: a co myslicie o Kornelce????? 07.02.06, 20:51 Uważam , że to imię jest śliczne, nie tak strasznie oklepane jak te wszystkie Julki itp. i nie udziwnione. Mała napewno będzie zadowolona z imienia Odpowiedz Link Zgłoś
lulkak Re: a co myslicie o Kornelce????? 15.08.05, 15:12 Baaardzo ładne imię Tak właśnie nazwalismy z mężem naszą córeczkę urodzoną 27.03.05. Długo byla "bezimienna" bo nie mogliśmy dojść do porozumienia. Początkowo miała być Klementynkaale gdy pojawiła się na świecie mąż zdezerterował i zmienił front.... W końcu stanęło na Kornelce i jesteśmy zadowoleni- mała- mam nadzieję też Czasem mówimy do niej Kornisia, czasem Nelka. Mała jest bardzo pogodna, roześmiana, zabawna i taka delikatniutka niczym Calineczka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Marika00 17.08.05, 13:24 Bardzo prosze zajrzyj do mojej sygnaturki a przekonasz sie sama, jaka kornelka potrafi byc ... Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: a co myslicie o Kornelce????? 17.08.05, 13:53 Jestem za Bardzo ładne imię. I ma wiele uroczych zdrobnień. Odpowiedz Link Zgłoś
marika00 Do Lila 17.08.05, 20:06 Twoje córeczki są przesliczne!!!!!!!!!!!! A Kornelka....... nic dodac nic ując.... Jestem pełna zachwytu jaki to sliczny szkrabek. Gratuluje takich pieknych córeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Do marika00 18.08.05, 11:00 Dziekuje za mile slowa Sama widzisz, dziewczynka o tym imieniu nie MUSI byc sliczna i slodka, po prostu MUSI. Czekam niecierpliwie na wiesci i na zdjecia, moze dolaczysz do klubu mam Kornelek. Zycze lekkiego porodu Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a co myslicie o Kornelce????? 21.01.06, 23:47 Witamy kolejną Kornelkę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22493596&a=34569240 Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: a co myslicie o Kornelce????? 22.01.06, 19:07 Ladne. Mała to Kornelka, starsza Nela, a dorosła pani Kornelia. Duzo mozliwosci wiec jest to fajne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
verona123 Re: a co myslicie o Kornelce????? 22.01.06, 19:28 Kornelia swietne imie, lagodne i stanowcze zarazem. Kornel tez mi sie bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: a co myslicie o Kornelce????? 22.01.06, 23:12 Ostatnio coraz popularniejsze, niestety. Imię piękne - już kilkanaście dziewczynek na forum Zobaczcie je nosi Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: a co myslicie o Kornelce????? 22.01.06, 23:19 przyznaję na początku jak usłyszałam to imię bardzo mi się nie podobało. Taka babcia Kornelia (tak mi sie kojarzyło ) Ale coraz bardziej mi się podoba, dzięki Wam Hmmm... a jednak to forum ma jakiś wpływ na nasze wybory Oczywiście staje się coraz popularniejsze , oby nie osiągnęło popularniści Julki Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: a co myslicie o Kornelce????? 23.01.06, 12:06 Hm, cóż mogę powiedzieć... )))) Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: a co myslicie o Kornelce????? 23.01.06, 12:55 Imie to mnie nie zachwyca, ale w dobie popularnosci Natalii i Julii jestem za. Choc zdrobnienie Nelka mnie troche odrzuca. Za to Nela, Nel jest swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Urodzila się Kornelka! 07.07.06, 23:06 Gratuluję serdecznie! Śliczna córeczka i imię ma b. ładne forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22493596&a=39861041 Odpowiedz Link Zgłoś