joa261 19.08.05, 19:01 Mnie się podoba. Może być Corrina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liwiamargo Re: Corina 19.08.05, 20:35 Moja koleżanka z pracy ma 10-o latke o imieniu Korina- w sumie to pierwszy raz spotkałam się z tym imieniem w takiej spolszczonej wersji- niestety dużo osób myli się i woła na nią Karina. W/g mnie imię jest niebrzydkie ot może być, znam ładniejsze i swojej córce bym go nie nadała Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Corina 20.08.05, 13:18 O ile wiem, spolszczona wersja to Korynna, ewentualnie Koryna. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Corina 21.08.05, 09:55 Rzeczywiście, ładne, ale mnie podoba się jedynie forma Koryn(n)a. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Corina 26.08.05, 10:36 ŁADNE IMIĘ,ALE PIERWSZY RAZ O NIM SŁYSZĘ? cZY OZNACZA COŚ I Z JAKIEGO JEZYKA POCHODZI? Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Corina 28.08.05, 00:17 CORINNA Gender: Feminine Usage: English, German Pronounced: ko-REEN-a [key] Extra Info: Popularity, Related Names, Comments Options: Contribute Information, Add to List From the ancient Greek name Κοριννα (Korinna), which was derived from κορη (kore) "maiden". This was the name of a Greek lyric poet of the 5th century BC. Also, the Roman poet Ovid wrote love poems about a woman named Corinna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Corina 28.08.05, 21:01 A Koryn występuje w "Jak wam sie podoba Szekspira". To mała rólka, takiego wioskowego głupca o pewnej potocznej mądrości życiowej. Nieodparcie kojarzy mi się z Koryną i dlatego dla mnie to imię odpada. Odpowiedz Link Zgłoś