Dodaj do ulubionych

Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemencia

09.09.05, 17:54
Dorosła Krystyna- pięknie i wytwornie, Krystynka- słodko i także
pięknie,Krysia-uniwersalne, Krysiunia- zdrobniale, Krysieńka-też pięknie,
Krysiaczek- słodko i ciepło. Drugi Nasz typ to Klementyna- troszeczke ostro(
jako dorosła)- jak sadzicie, Klemencia-słodko i pięknie i Klementynka-
najpiękniej. Pomóżcie czy znacie jakąś Klementynkę, czy może być takie
imionko, podoba Wam się choć troszkę.
Obserwuj wątek
    • atrakcyjna2 Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 18:17
      Piękne imię - Krystynka. Klementynka też bardzo ciepłe. Wiesz oba imiona mają
      coś pięknego i wspólnego tzn. oba są naprawdę bardzo CIEPŁE, ale to naprawdę
      bardzo, bardzo ciepłe-musisz być bardzo ciepłą i czułą kobietką, jak również
      Twój mąż- ciepłym partnerem. Tylko pozazdrościć. Najlepiej pasowałoby do
      bliźniaczek - bo oba są piękne. Pozdrawiam.
    • gaudencja Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 18:33
      Bardzo trudno radzić - oba imiona takie piękne. Jesli już, to mimo wszystko
      może jednak doradzałabym Klementynkę, bo jest to imię piękne i mniej
      rozpowszechnione, niż Krystyna. A poza tym bardzo dobrze mi się kojarzy z
      kolezanką ze szkoły, przefajną, energiczną i barrdzo inteligentną dziewczyną.
      Trzymaj się i napisz, co wybrałaś smile
      • dolmadakia Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 18:56
        gaudencja napisała:

> Bardzo trudno radzić - oba imiona takie piękne. Jesli już, to mimo wszystko
        > może jednak doradzałabym Klementynkę, bo jest to imię piękne i mniej
        > rozpowszechnione, niż Krystyna. A poza tym bardzo dobrze mi się kojarzy z
        > kolezanką ze szkoły, przefajną, energiczną i barrdzo inteligentną dziewczyną.
        > Trzymaj się i napisz, co wybrałaś smile

Muszę się zgodzić.Trudny wybór.Powinnaś mieć jeszcze jedną córkę i tylebig_grin)
      • pieszczoszek5 Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 18:57
        Do Gaudencji: naprawdę miałaś w szkole koleżankę o imieniu Klementynka. Szok-
        tzn. myślałam ,że to takie totalnie niespotykane. Oj cieszę się,że była bardzo
        inteligentna- moja nadzieja-a na czym polegała ta inteligencja- bardzo dobrze
        się uczyła? a i jeszcze jedno ile ta Klementynka (kol.) ma teraz lat? I
        najważniejsze jak do niej zwracałyście się, bo jeśli to było w ogólniaku to
        właśnie jestem ciekawa czy Klementynka, Klemencia, bo wiesz Gaudencjo, wszystko
        mi się podoba tylko ta Klementyna -to tak troszkę może się komuś wydawać ,że
        zimno. Dlatego pytam w jakim wieku ona była wtedy i jak do niej się
        zwracaliście i ile teraz ma mniej więcej lat. Nigdy nie znałam osoby o takim
        imieniu i dlatego pytam.
        • gaudencja Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 19:39
          Naprawdę miałam w szkole Klementynę. Mówiło się do niej pełnym imieniem, wtedy
          miała kilkanaście lat (14-15), a teraz ma może 28. A imię jest dla mnie bardzo,
          bardzo ciepłe i miłe. Nie wiem, czy dobrze się uczyła, bo była kilka klas
          niżej, ale to była dziewczyna z dużą klasą (nasza szkoła była mała i znaliśmy
          też niższe i wyższe roczniki, poza tym Klementyna była siostrą mojej dobrej
          koleżanki). Napiszę Ci jeszcze coś na priva
          • pieszczoszek5 do Gaudencji 09.09.05, 21:49
            Dzięki za przesyłkę. A Twoje imię to faktycznie Gaudencja?
            • gaudencja Re: do Gaudencji 09.09.05, 21:51
              Nie ma za co wink A gaudencja to tylko mój nick smile
    • iduska Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 18:42
      Jestem zdecydowanie za Klementynka, przepiekne imie!!! Szkoda, ze u mnie nie
      przejdzie...
    • pieszczoszek5 Do Gaudencji- pytania wyżej 09.09.05, 19:15
    • bodomlake Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 21:42
      Krystyna mi sie kojarzy z krostami...ja to mam zawsze dziwne
      skojarzenia.Klementyna tak sobie, ale lepiej.Kojarzy mi sie z sympatyczną
      koleżanką z obozu.Mówiliśmy na nią Klema.
    • samboraga Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 22:19
      Klementynka - najpiękniej, masz racjęsmile)
      to mój typ dla córki (Klemens dla syna - na serio!)
      mój pierwszy synek też ma nietypowe imię - i jak dotąd same miłe reakcje
      obcych, chociaz nas ostrzegano, że krzywdę mu robimycrying
      • pieszczoszek5 Re: Krystynka, Krysia ....Do samborago 09.09.05, 22:32
        A jak na imię ma Twój 1 syn. Bo o synku nawet nie myślałam.
        • samboraga Re: Krystynka, Krysia ....Do samborago 10.09.05, 12:16
          Wawrzyniec (Wawrzuś, Wawrzek)
    • tatunio-k Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 22:29
      Jestem pod wrażeniem jak pięknie opisałaś te imiona. Fakt,że one są naprawdę
      piękne-już żonce powiedziałem i się zgodziła na Klementynkę, ale ja i tak
      twierdzę, że pierwsza będzie Krystynka, a następnie Klementynka- a najlepiej
      obie naraz. Wytworne, eleganckie i piękne imiona, na pewno taka dziewczynka
      będzie z nich zadowolona. Poza tym młode Krystyny( tylko z takimi mam
      doczynienia)-po 20-tce: są naprawdę pięknymi i inteligentnymi kobietami. Poza
      tym jest to imię bardzo ciepłe i wyraża w swoim brzmieniu to piękno i głębokie
      ciepło. Fakt może kojarzę imię Krystynka z moją najukochańszą i
      najcudowniejszą żoneczką na świecie, szczerze mówiąc nawet niewiem czy istnieją
      inne kobiety tak jestem w nią zapatrzony już od 5 lat. Ach, muszę się do niej
      przytulić - tak słodko sobie śpi moja kochana i przepiękna kobietka. Pa, pa.
      • pieszczoszek5 Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 22:40
        A ja jestem pod wrażeniem jak pięknie potrafisz pisać o swojej żonie. No, no -
        szczerze: WIESZ jakie CIEPŁO od Ciebie bije. Ojej pewnie cudownie ma Twoja
        Krystynka. Ach tylko pozazdrościć. Chociaż ja też nie mam źle, ale jesteś
        naprawdę bardzo czułym i ciepłym facetem- to widać i czuć. I kochasz ją ponad
        życie - to także czuć. Pozdrawiam żonkę i Ciebie. Pa, pa.
      • pieszczoszek5 Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 09.09.05, 22:54
        Może po prostu ciepłe imiona podobają się dowartościowanym i bardzo ciepłym
        tatusiom. Oby takich było jak najwięcej. Pozdrawiam raz jeszcze. Miło jest
        słyszeć szczególnie od mężczyzny ,że tak bardzo kocha swoją żonę. Ty ją po
        prostu ubóstwiasz. Pa, pa. Do usłyszenia.
    • linna-altair Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 10.09.05, 16:14
      Ja bym była za Klementynką.I można zdrabniać Klemi!
      • krzysia2 Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 10.09.05, 22:59
        I na ktore imie sie zdecydowalas?
        Ja sama mam na imie Krysia i musze powiedziec,ze jestem zadowolona ze swojego
        imienia.Jest oryginalne i mozna je ladnie zdrabniac (Nie lubilam nigdy tylko
        zdrobnienia "Krychna")
        Pozdrawiam cieplutko.
    • martka_k Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 10.09.05, 23:07
      A ja tak nietypowo zaglosuje na Krystyne...
      • abiela Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 14.09.05, 13:46
        Mnie rowniez podobaja sie oba imiona, ale wybralabym Klementynke.
    • cysia.b Re: Krystynka, Krysia czy Klementynka, Klemenci 14.09.05, 14:23
      Klementyna, to śliczne imię
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.