anet77 Re: Oryginalne imię dla chłpca!-leopold 27.09.05, 13:16 Mi bardzo się podoba imię Kornel, nie znam chłopca o tym imieniu. Kornel to jedynie Makuszyński przychodzi mi do głowy Ładne też jest imie Ernest, znam jednego małego Erneścika jak dla mnie to też oryginalne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 28.09.05, 21:09 kai! bardzo mi sie podobala,i gdy bylby synek bylo w dwojec tych najfajniejszych dla nad s, drugie to luis,niestety nie wiem czy w polsce by to przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
ponton Re: Oryginalne imię dla chłpca! 28.09.05, 21:42 Jerzy Witold Stefan Szczepan Ursyn Cyprian Wilhelm Ludwig Elliot Owidiusz Remi Rene Henryk Zenon Sergiusz Kastor Barabasz Barnaba Feliks Felicjan Florian Gawel Ireneusz Lucjan Odo Teodor Odpowiedz Link Zgłoś
rena76 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 28.09.05, 22:36 Mój mąż ma oryginalne imię - Rafael. Zawsze, gdy się przedstawia, wywołuje zdziwienie. I z tym jego imieniem są same problemy... Dwa razy robił dowód osobisty i prawo jazdy... Wpisywano mu Rafał. Nie znam żadnego innego Rafaela oprócz tego Jedynego. Pracuję z dziećmi. Najoryginalniejsze imiona jakie spotkałam wśród nich to: Dorian i Ariel. A i jeszcze Gracjan. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroova Re: Oryginalne imię dla chłpca! 28.09.05, 22:57 My chcieliśmy Ksawerego. Jest Helenka. Tez pięknie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapiotra Re: Oryginalne imię dla chłpca! 29.09.05, 17:11 nie widze Sergiusza i Sylwestra. Jeszcze widziałam gdzies na forum Mieszko, Gniewko i Ziemowit. Moze jeszcze Piast i Czeczot. to drugie nie do wymówienia przez niektórych obcokrajowców. bardzo mi sie podobaja wszystkie. My mamy Piotra, bo maz chciał miec nieoryginalnego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
falafala Re: Oryginalne imię dla chłpca! 29.09.05, 20:10 Cyryl My myslimy o Konradzie Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 29.09.05, 20:12 Pafnucy, Wawrzyniec, January, Idzi- to na wypadek, jakbyś chciała bardziej unieszczęśliwić dziecieaka... Odpowiedz Link Zgłoś
agni26 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 29.09.05, 21:22 Mój synek ma na imię Witold - Wituś, Tulek, Tolek itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bananowysong Re: Oryginalne imię dla chłpca! 30.09.05, 13:41 Podobaja mi się imona staropolskie. Bogusz, Gniewomir, Gniewko, Jarogniew, Krzesimir, Radosz, Roch, Tomir, Zbyszko ( nie Zbigniew ) Zbysław, Zawisza. Kiedyś słyszałam jak w piaskownicy jedna mama wołała do synka: "Herkules, choć do mamy " Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 30.09.05, 15:04 mój synek ma na imię Hubert Ireneusz, jak będę miała drugiego syneczka to będzie Igor Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Oryginalne imię dla chłpca! 02.10.05, 09:07 bananowysong napisała: > Podobaja mi się imona staropolskie. > Bogusz, Gniewomir, Gniewko, Jarogniew, Krzesimir, Radosz, Roch, Tomir, Zbyszko > ( nie Zbigniew ) Zbysław, Zawisza. __________________________ Mnie tez sie podobają ale zbyszko jest formą od imienia zbigniew chociaz oczywiscie niektorym moze brzmiec lepiej niz pełna forma to trochę tak jak z tą rudą anią - nie andzią Odpowiedz Link Zgłoś
zmija75 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 01.10.05, 00:34 Piszecie, że imię Piotr nie jest oryginalnym imieniem. Za kilka lat będzie bardzo oryginalne dlatego, że jest teraz tendencja do nazywania dzieci dziwacznie lub raczej im bardziej imię jest udziwnione tym lepiej. Teraz rzeczywiście imiona które wymieniacie są oryginalne ale za jakiś czas staną się powszechne i nudne. Ja nazwałam swojego lipcowego synka Paweł i bardzo się cieszę z tego oryginalnego imienia. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
peggy Re: Oryginalne imię dla chłpca! 01.10.05, 01:40 Znalam kiedys chlopaka o imieniu GERARD. Wszystkich fascynowalo to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba Re: Oryginalne imię dla chłpca! 01.10.05, 10:48 Piotr jest dalej w pierwszej dziesiątce. Polecam www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: Oryginalne imię dla chłpca! 01.10.05, 04:41 No to lecimy dobranocki: Bolek Lolek Rumcajs Cypisek Reksio Leopold Pampalini Gucio Koralgol Zwirek Muchomorek Rumburak Wilk Zajac hehehehehehe, oryginalne nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kornelcia75 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 01.10.05, 11:25 Mam Maksa a drugi jak bedzie syn to Leonard-Leo! Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 01.10.05, 12:27 u nas wahanie miedzy "oryginlnym" Marcelem a mniej oryginalnym Maciusiem...38 tydzien i nadal nie wiemy na 100% co wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
milulu Re: Oryginalne imię dla chłpca! 01.10.05, 13:43 Mojemu mężowi podoba się imię ZORIN (niektóre słowniki podają ZORIAN), mnie też się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 25.11.06, 13:51 milulu napisała: > Mojemu mężowi podoba się imię ZORIN (niektóre słowniki podają ZORIAN), mnie też > > się podoba! Witam! Jak byłam w CZARNOGÓRZE to słyszałam to imię a, dokładniej ZORAN- czyli zorza. Odpowiedz Link Zgłoś
magdus_c :) 02.10.05, 01:10 Kacperek, jak już wcześniej pisałam, albo Karolek. Sami z narzeczonym zastanawiamy się które wybrać pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba Re: :) 02.10.05, 11:15 Kacper to jedno z trzech najczęściej nadawanych imion. Na pewno oryginalne nie jest. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
spajdermen6 Re: :) 21.11.06, 18:47 ja mam w domku Patryka a teraz spodziewam się Dawida A TAK CHCIAŁABYM MIEC SYNA FABIANA Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: :) 21.11.06, 20:20 spajdermen6 napisała: > A TAK CHCIAŁABYM MIEC SYNA FABIANA Koniecznie namów męża do zmiany decyzji! Będziesz żałować całe zycie, jeśli zrezygnujesz z wymarzonego imienia. A dzieci wcale nie muszą skojarzyć Fabiana z pawianem. Odpowiedz Link Zgłoś
drogheda Re: Oryginalne imię dla chłpca! 02.10.05, 02:39 Mam znajomą która dała na imię Antoni zdrobniale mówią Antek.Myślę że nie jest to imię na miarę naszych czasów, jak dla mnie jest staromodne. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka74 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 27.10.05, 15:01 Antek moze i nie oryginalnie ale za to jakie piekne. Nasz synek jesli bedzie synkiem to bedzie wlasnie Antos. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
alu2 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 21.07.06, 15:50 Jasne, co innego Maksymilian lub Patryk ... na miarę czasów ale jak pospolite Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Oryginalne imię dla chłpca! 15.09.06, 16:12 Ooo ciekawostka... To jaką miarą mierzysz te nasze czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
kissto Re: joahim ,igor, leonardo ,amadeusz ,itp.itd :) 15.09.06, 21:33 Alejandro (czt .alechandro) ,tycjan ,kajetan ,kacper,abraham ,tymoteusz ,mikołaj ,nikodem ,wiktor ,antonio,sombrero ,kelvin,,,,itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
paula_do Re: joahim ,igor, leonardo ,amadeusz ,itp.itd :) 15.11.06, 11:02 kissto napisała: >sombrero Kapelusz to chyba nie za bardzo na imie sie nadaje pozdr Paula Odpowiedz Link Zgłoś
julix20 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 02.10.05, 10:07 Mi bardzo podoba się imię IGOR Odpowiedz Link Zgłoś
kaka61 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 27.10.05, 00:46 Mój syn ma na imię Karol.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aglas Re: Oryginalne imię dla chłpca! 27.10.05, 08:25 A co powiecie na imię Aleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Oryginalne imię dla chłpca! 27.10.05, 11:22 aglas napisała: > A co powiecie na imię Aleksy? Podoba mi się znacznie bardziej niż Aleksander. Niestety Aleksandra zwykle zdrabnia się na Olka, natomiast Aleksego na Alka . Odpowiedz Link Zgłoś
sakerloff Re: Oryginalne imię dla chłpca! 27.10.05, 08:51 mnie sie podoba Eryk i tak tez bedzie jak dzidzius sie okaze chłopcem Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 27.10.05, 09:35 sakerloff napisała: > mnie sie podoba Eryk i tak tez bedzie jak dzidzius sie okaze chłopcem mi też się podoba,ale jednego w domu już mam - męża mamy już Jaśka,teraz prawdopodobnie będzie Antek albo ... Marcel Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2000ewa Re: Oryginalne imię dla chłpca! 21.07.06, 09:54 mój synek ma na imię KORNEL Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 27.10.05, 09:22 A mnie się podoba Witold (Witek) - takie dostojne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia01 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 27.10.05, 11:03 Jestem w 30 tygodniu ciąży , jeżeli bedzie chłopczyk to bedzie Michał-sądze ze jest to bardzo orginalne imię. Dla małego Michałek dla dorosłego Michał -pasuje do kazdego wieku.Znam kilku Michałów i musze powiedziec ze naprawde wspaniali mężczyżni... Odpowiedz Link Zgłoś
julia.jan Noah, Rene, Pascal, Noel... 27.10.05, 14:17 ...podobaja mi sie ale nasz pierwszy dzidzius bedzie mial na imie pospolicie ale rownie pieknie - Jan. Poniewaz mamy dlugie nazwisko to chcielismy krotkie imie, poza tym zeby bylo uniwersalne - znane i w Polsce i tu gdzie mieszkamy w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.s75 Re: Noah, Rene, Pascal, Noel... 27.10.05, 14:57 Moj pierwszy syn ma na imie ROCH. Jezeli drugi bedzie syn to bedzie MIESZKO. Po drodze rozpatrywałam Tymona, Gerarda,Klemensa i Olafa Córka Marianna pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mon.ika Re: Noah, Rene, Pascal, Noel... 27.10.05, 15:19 cześc a co powiecie na imiona : Noemi (to dla dziewczynki) Nataniel Eliasz Misza Nikodem Fajne co? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 27.10.05, 15:44 pysia01 napisała: > Jestem w 30 tygodniu ciąży , jeżeli bedzie chłopczyk to bedzie Michał-sądze >ze jest to bardzo orginalne imię. może i orginalne,ale jakże przez ostatni rok popularne -gdzie się nie obejżeć to mały Michałek Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Rajmund 27.10.05, 15:38 Ale to piekne imie dla doroslego mezczyzny choc moze znalazlby sie sposob na zdrobnienie... A Fanciszek brzmi pieknie!) Odpowiedz Link Zgłoś
basia9930 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 28.10.05, 07:59 nasza dzidzia nie chce pokazać kim jest, ale ja chcę Bogumiła, mężowi i rodzinie nie pasi więc może będzie Błażej albo Gabrysia Odpowiedz Link Zgłoś
syla026 Re: Oryginalne imię dla chłpca! 28.10.05, 09:00 Mój syn będzie miał na imie: Remigiusz, Patryk lub Sebastian.... Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Aggeusz 29.10.05, 11:59 Aggeusz- mój mąż ma tak na imię, z tego co wiemy poza nim w kraju jest jeszcze jeden Odpowiedz Link Zgłoś