juleczka4 21.09.05, 18:47 Moja znajoma zastanawia się jak na imię dać córeczce i w grę wchodzą te dwa imiona. A wam które się bardziej podoba??i co o nich sądzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Adrianna czy Lilianna? 21.09.05, 19:09 Mnie sie zadne z nich nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Adrianna czy Lilianna? 26.09.05, 18:48 abiela napisała: > Mnie sie zadne z nich nie podoba Mi też Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Adrianna czy Lilianna? 21.09.05, 19:14 Arianna tak,ale Adrianna nie podoba mi się.Natomiast Liliana to jedno z moich ulubionych imion. Pozdrawiam Linna-Altair vs Linaya vs Alpha Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adrianna czy Lilianna? 21.09.05, 19:28 Z tych dwóch wybrałabym Adriannę. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Adrianna czy Lilianna? 21.09.05, 19:45 Lilianna... Lilka czy Lilianka po prostu brzmią lepiej od Ady, chociaż może Adrianna w głównej jest bardziej wyrazista... A może Hadrianna lub Lilla? Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Adrianna czy Lilianna? 21.09.05, 20:15 Oba ładne,ale Lilianna podoba mi się bardziej, no i jest mniej popularne, Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Adrianna czy Lilianna? 21.09.05, 20:17 Dla mnie Adrianna jest do zakceptowania tylko w tej formie, ale wątpie szczerze w to , że w przyszłości zwracali by się do niej pełną wersją tego imieninia! Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Adrianna czy Lilianna? 22.09.05, 09:30 z tymi zachowywanymi formami bywa chyba różnie... to zależy od najpier Rodziców i najbliższej Rodziny, a potem samego zainteresowanego jak sie przedsawia... przecież na pewno znacie Janków i Jasiów... i raczej Janki nie są Jasiami, a Jasie jankami... )) jeżeli wiecie o co mi chodzi.. u mnie w rodzinie sa dwa przypadki gdzie... mamy Jana Jakuba i nikomu nigy do głowy nie przyszło poweidzieć na niego inaczej niż Jan Jakub (żaden Jaś czy Kuba) i tak samo.. Antonia... początkowo brzmi jak zgrzyt... dla dzieciatka precież... ale w tej chwili... nie wyobrażam sobie, żeby ona mogła nazywać się inaczej... i też nigdy nie Tosia czy Tośka czy jak kolwek inaczej... poprostu Antonia... ostatecznie Antosia... i gdyby nie to, ze to dość bliska rodzina... sama nazwałabym swoją córkę Antosia... także jeżeli pasuje do kogoś Adrianna i tak będzie chciała być nazywana, to nie powiedziane, ze zostanie to zmienionę w krótki Ada... a może juz fajniej Ida..?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Adrianna czy Lilianna? 22.09.05, 07:08 Oba ładne,ale ja mam Liliannę,więc wiesz,które wolę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Adrianna czy Lilianna? 22.09.05, 11:54 Zadne nie jest moim ulubionym, ale jezeli to bardziej podoba mi sie jednak Lilianna. Mam znajoma Adriane, przez jedno "n" i jest bardzo czesto blednie pisana jako Adrianna oraz tak wymawiana. Pewnie zdarzaja sie tez i dwrotne sytuacje. Jakos nigdy nie moglam sie przekonac do zadnej wersji... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota53 Re: Adrianna czy Lilianna? 22.09.05, 12:40 Adrianna to ladne imie pod warunkiem ze nie bedzie Ada w skrocie a Lilianna troche trudne do wymowienia w calosci zawsze beda wolac Lila, Lilka. Mam kolezanke ktorej coreczka ma na imie Laila (mieszane małzenstwo). Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: Adrianna czy Lilianna? 22.09.05, 16:17 Oba są sliczne, ale Lilianna bardziej mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Adrianna czy Lilianna? 25.09.05, 09:55 Zdecydowanie Lilianna - bardzo ładne imię, dużo zdrobnień, wersja Lilianka urocza. Adriannę odradzam, to już o krok od średnio kojarzonego Adriana. Proponuję jeszcze imiona: - Arianna (Ariana) - Ariadna (oryginalnie i też można zdrabniać do Ady) - Idalia (w skrócie Ida) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja ?! 25.09.05, 10:09 Tawi, przecież nie ma imienia Arianna! Arianna to włoski odpowiednik Ariadny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: ?! 26.09.05, 19:23 Tylko nic mi nie zrób . Już się kajam. Jakoś podoba mi się ta Arianna i nie może się ode mnie "odczepić" - a jak już taka moda na zagraniczne, to wolę ją od Nikoli - jednocześnie od Ariadny znacząco inna w brzmieniu (i wystarczająco "polska" w pisowni i wymowie ). Mogłabyś sprawdzić liczbę nadań w Polsce? Bo jakieś przecież są Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ?! 26.09.05, 19:30 tawananna napisała: > Jakoś podoba mi się ta Arianna i nie może się ode mnie "odczepić" - a jak już > taka moda na zagraniczne, to wolę ją od Nikoli - jednocześnie od Ariadny > znacząco inna w brzmieniu No tak, tylko że nie ma takiego imienia Nikola przynajmniej jest żeńskim odpowiednikiem Mikołaja, którego w polszczyźnie do tej pory nie było, a Ariana to mechaniczne przeniesienie włoskiej wersji Ariadny, czyli taki Majkel albo Michael. Ale nadania oczywiscie są, była już o tym mowa - w liczbie 42. A poza tym jeszcze Arianka, Ariane, Arianit (męski), Arian (ten Arian), i Ariana - w liczbie 97. Odpowiedz Link Zgłoś
zabkao Re: Adrianna czy Lilianna? 27.09.05, 10:32 Jam mam Adriannę i chyba trafiłam bo to imię bardzo do niej pasuje i nie zamieniłabym na zadne inne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Adrianna czy Lilianna? 24.02.06, 21:26 Oj przepraszam , że nie napisałam Urodziła się Adrianna ) Osobiście żałuję , że nie Lilianna ( Zdrobniale mówimy do niej Ada , Adusia , Dusia ,Adrianka Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Adrianna czy Lilianna? 24.02.06, 22:45 juleczka4 napisała: > Ada , Adusia , Dusia ,Adrianka > > Ada mi sie podoba, ale wolalabym tak zdrabniac Adele. Juleczko, pogratuluj mamie Ady. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Adrianna czy Lilianna? 24.02.06, 23:03 abiela napisała: > juleczka4 napisała: > > > Ada , Adusia , Dusia ,Adrianka > > > > > Ada mi sie podoba, ale wolalabym tak zdrabniac Adele. Hmm takie zdrobnienie nie przyszło nam do głowy , ale dam taką propozycję , zbaczymy czy się przyjmie > Juleczko, pogratuluj mamie Ady. Dziękuję , pogrtuluję ) Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: Adrianna czy Lilianna? 24.02.06, 22:55 Adrianna to jedno z najpiękniejszych imion o ile nie najpiękniejsze. Lepsze niż Lilianna. Znam jedną Adzię i przez prawie całe życie tak na nią mówiono, ale pełnym imieniem też często się do niej zwracano. Ada było używane bardzo rzadko jako skrót. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Adrianna czy Lilianna? 24.02.06, 23:05 femian napisała: > Adrianna to jedno z najpiękniejszych imion o ile nie najpiękniejsze. Lepsze niż > > Lilianna. Mnie również się bardzo podoba , jednak Lilianna bardziej. A zwłaszcza zdrobnienie Lilka , takie słodkie i delikatne Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Adrianna czy Lilianna? 25.02.06, 10:25 Lilianna. Adrianna mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Adrianna czy Lilianna? 25.02.06, 10:31 Szkoda, że jednak Adrianna się urodziła . Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Adrianna czy Lilianna? 25.02.06, 11:48 No ja też wolałabym Lilianne. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adrianna czy Lilianna? 25.02.06, 12:45 A ja jednak Adriannę Choć sama nie zdecydowałabym się ani na jedno, ani na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: Adrianna czy Lilianna? 25.02.06, 13:31 A ja myślę, że dobrze, że jednak Adrianna się urodziła. To imię ma coś w sobie. Lilianna moim zdaniem pasuje do eterycznych bladolicych blondynek, a co zrobi taka dziewczyna, jeśli na taka nie wyrośnie? Chyba że ma po kim odziedziczyć tego typu urodę, to już inna sprawa. Ale Adrianna bardziej wyraziście brzmi, no i taka dziewczyna może być delikatną Adrianką albo mocną Adą, pasuje do osób z charakterem. Poza tym to imię nie narzuca się niczym swoim znaczeniem i ładnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Adrianna czy Lilianna? 27.02.06, 04:33 Dla mnie imiona sa na rowni nie wiem na ktore predzej bym sie zdecydowala zalezy od nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś