gaudencja 20.10.05, 18:36 Mieszkam sobie wlasnie czasowo przy ulicy Filiberta xxx. Jak Wam sie podoba to imie? Bo mi baaardzo. IMO to jeden z najladniejszych "bertow" i wole go od Filipa. Imie pochodzenia germanskiego, imieniny 20 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 20.10.05, 18:50 Bardzo mi się podoba. Lubię imiona z cząstka "fili": Filip, Filipina, Filida, Filina, Filibert Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 20.10.05, 19:37 Ciekwe to imię ) Ja mieszkam przy ulicy Ignacego ... :pp Niesty to imię mnie się nie podoba w ogóle !! Odpowiedz Link Zgłoś
isztaria Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 20.10.05, 20:44 a ja przy Wenantego imie mi sie nie podoba, ale wzbudza emocje Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 20.10.05, 20:45 Imię pewnie ładne - kwestia przyzwyczajenia. Mi jednak o wiele bardziej podoba mi się Hubert. Pewnie przez to, że mój śliczny chłopczyk (małżonek) je nosi . Podoba mi się jeszcze Gilbert, choć nigdy bym tak dziecka nie nazwała, tym bardziej, że to nie na polskie warunki . Robertów, Norbertów itp. nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 20.10.05, 21:21 w przeciwienstwie do Filipa, z a ktorym nie przepadam, podoba mi sie. Choc wiekszosc "bertow"(szczegolnie tych popularnych) mnie nie zachwyca, to jednak to imie ma jakis urok... Ale osobiscie bym nie zaryzykowala... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 20.10.05, 23:17 Nie jest zle. Sklada sie z czlonow: fili - duzo, wiele oraz beraht - blyszczacy, lsniacy, wyrozniajacy sie Istnieje tez imie Filiberta. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 21.10.05, 10:08 A ja znam jednego Filiberta (a raczej Philiberta) z Francji (po 60tce pan) i jest on ojcem dwoch Filipow (z dwoch roznych zon)... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 21.10.05, 18:05 To sie nazywa brak fantazji... Albo stalosc upodoban. Ale tylko imieniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 21.10.05, 12:16 Niezbyt mi się podoba. Nie przepadam ani za "filami" ani za "bertami". (za wyjątkiem Alberta, który jest ok). Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 17.11.05, 20:31 gaudencja napisała: > Mieszkam sobie wlasnie czasowo przy ulicy Filiberta xxx. Jak Wam sie podoba > to imie? Bo mi baaardzo. IMO to jeden z najladniejszych "bertow" Z *bertów zdecydowanie najlepszy jest Dilbert i wole go od > Filipa. Imie pochodzenia germanskiego, imieniny 20 sierpnia. > Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Filibert (niepodszyty dzieckiem) 13.09.06, 19:55 Dagobert jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Filibert 16.04.06, 20:18 Jak widać z rankingu imion męskich, Filibert cały czas za mna potężnie chodzi. Imieniny 20 sierpnia, gdyby to komuś było potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Filibert 13.09.06, 21:57 Musze przyznac ze nawet podoba mi sie, ale wczesniej nie slyszalam o tym imieniu wiec musze sie do niego przyzwyczaic Odpowiedz Link Zgłoś