martka_k 30.10.05, 11:15 Chlopcy 15 Jakub 7 Mateusz 5 Igor 5 Paweł 4 Jan 4 Karol 4 Kacper 3 Tymon 3 MaCIEJ 3 mICHAŁ 3 tOMASZ 3 pIOTR 3 kRZYSZTOF 3 pATRYK 3 fILIP 3 Aleksander 3 Rafał 3 Łukasz 3 Szymon 3 Franciszek 3 Antoni 2 Bartosz + Bartek 2 Bartłomiej 2 Mikołaj 2 Stanisław 2 Maksymilian 2 Kajetan 2 Witold 2 Dominik 2 Kamil 1 Hubert 1 Daniel 1 Alex 1 Borys 1 Wiktor 1 Roman 1 Oskar 1 Gabriel 1 Sebastian 1 Jarosław 1 Iwo 1 Andrzej 1 Nour 1 Damian 1 Olivier 1 Bolesław 1 Jacek 1 Dawid 1 Marcin 1 Mariusz 1 Mieszko 1 Przemysław dziewczynki 8 Natalia 6 Karolina 5 Aleksandra 5 Weronika 5 Julia 5 Anna 4 Zuzanna 4 Oliwia 4 Wiktoria 3 Justyna 3 Maja 3 Maria 3 Zofia 3 patrycja 2 Gabriela 2 Martyna 2 Magdalena 2 Monika 2 Antonina 2 Klara 2 Malwina 2 Nikola 1 Marta 1 Barbara 1 Dominika 1 Marisa 1 Róża 1 Agata 1 Liliana 1 Jagoda 1 Daria 1 Danuta 1 Hanna 1 Sandra 1 Klaudia 1 Pola 1 Lidia 1 Emilia 1 Ksenia 1 Michalina 1 Bianka 1 Janina 1 Angelika 1 Katarzyna 1 Joanna 1 Ewa 1 Amelia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: WnS 29.10 30.10.05, 11:48 - 15 Jakubów!!! Że się to jeszcze nie znudziło . Plus 7 Mateuszy... - Igor wyraźnie staje się modny (wpływ "Na Wspólnej" czy czegoś jeszcze?) - cieszy mnie 3 Tymonów, 2 Kajetanów, 2 Witoldów - wyraźne nowe tendencje. - dziwi mnie 3 Patryków - myślałam, że to imię już "wyszło". - popularne w poprzednim pokoleniu imiona męskie cały czas trzymają się mocno: Maciej, Michał, Tomasz, Piotr, Krzysztof... - i równie mocno "trzymają się" imiona dziadków: Jan, Franciszek, Antoni, Stanisław... - wyraźnie popularny stał się Karol. - z "jedynek": nie mam pojęcia, czym jest Nour, nie podoba mi się Alex i Olivier (zwłaszcza w tej pisowni). Zaskakuje Roman (wyraźnie nie z tej epoki; podobnie zresztą, choć w mniejszym stopniu, Jacek) cieszy Gabriel, Iwo, Mieszko, Bolesław . Sporo też typowych imion, jak Daniel, Dawid, Marcin. Systematycznie pojawia się Mariusz, co mnie akurat nie cieszy. - Natalia pierwsza... zawsze dobrze, że to nie Julia, ale już nie mogę się doczekać, aż kto inny obejmie prym. - w zakresie "szóstek", "piątek" i "czwórek" właściwie bez niespodzianek, wszystkie te imiona utrzymują się w czołówce od dawna. W tym czołowym peletonie wyraźnie znalazła już stałe miejsce prawie nieobecna przez jakiś czas Anna. - zaskoczenia są dalej: 3 Justyny, 2 Moniki, 2 Magdaleny - rodzice chcieli być chyba oryginalni w granicach rozsądku . Widać, że te imiona jeszcze nie odejdą. Maja chyba za to już nie wespnie się wyżej. - Maria, Zofia, Antonina - nieśmiertelna klasyka. Powoli dobija do nich Klara. - 2 Gabriele, 2 Malwiny, 3 Patrycje - czy to te imiona mają zająć miejsca w pierwszej piątce w najbliższym czasie. Mam nadzieję, że nie będzie to Nikola (2) ani Martyna (2). - "single" są ciekawe: kilka imion jakby nie z tej epoki (Barbara, Danuta, Janina,Lidia, Róża; zwłaszcza tej ostatniej wróżę popularność), jest oczywiście też Joanna, Katarzyna, Ewa, Agata, Marta (nie dadzą nam o sobie zapomnieć ), trochę oryginalnych imion: Ksenia, Michalina, Bianka, Liliana, Marisa. Jest Amelia, Emilia, Hanna, czyli potencjalne typy na wyższe miejsca na przyszłe miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: WnS 29.10 30.10.05, 12:12 tawananna napisała: > - 15 Jakubów!!! Że się to jeszcze nie znudziło . Plus 7 Mateuszy... otoz to... tez sie zastanawiam... > - Igor wyraźnie staje się modny (wpływ "Na Wspólnej" czy czegoś jeszcze?) mysle, ze to jest poprostu wybor rodzicow szukajacych "umiarkowanej oryginalnosci" i ze akurat coraz wiecej ludzisiena to decyduje... Taks amo mysle jest z Szymonem i Tymonem... > - cieszy mnie 3 Tymonów, 2 Kajetanów, 2 Witoldów - wyraźne nowe tendencje. Tymon zwyzkuje,Kajetanow wiekszy wysyp zaczals iejuz jakis czas temu, teraz jakby powracal... Witki e zmnie ciesza > - dziwi mnie 3 Patryków - myślałam, że to imię już "wyszło". ja tez > - popularne w poprzednim pokoleniu imiona męskie cały czas trzymają się mocno: > Maciej, Michał, Tomasz, Piotr, Krzysztof... dobija do nich Pawel, doniedawna troche pomijany > - i równie mocno "trzymają się" imiona dziadków: Jan, Franciszek, Antoni, > Stanisław... powiedzialabym ze one wlasnie caly czas zwyzkuja... > - wyraźnie popularny stał się Karol. i Karolina... > - z "jedynek": nie mam pojęcia, czym jest Nour afrykanskie, sadzac po nazwisku... Zaskakuje Roman (wyraźnie nie z tej epoki; > podobnie zresztą, choć w mniejszym stopniu, Jacek) no wlasnei, ja nie rozumiem, czemu Jackow tak malo, jednak wprzeciwienstwie do Romana mnie sie to imie nie kojarzy z sezonowym... > - Natalia pierwsza... zawsze dobrze, że to nie Julia, ale już nie mogę się > doczekać, aż kto inny obejmie prym. obawiams ie, ze Karolina czy inna Weronika ;/ > - w zakresie "szóstek", "piątek" i "czwórek" właściwie bez niespodzianek, > wszystkie te imiona utrzymują się w czołówce od dawna. W tym czołowym peletonie > > wyraźnie znalazła już stałe miejsce prawie nieobecna przez jakiś czas Anna. nooo.. > - zaskoczenia są dalej: 3 Justyny, 2 Moniki, 2 Magdaleny - rodzice chcieli być > > chyba oryginalni w granicach rozsądku . Niezupelnie, Magdalena pojawia sie co tydzien w zasadzie i msz nalezy do klasyki... tru akurat sa dfwie, ale to nie jest zapomniane calkiem imie, takjak Monika i Justyna, ktore rzeczywiscie przez jakis czas bylynieobecne... > Maja chyba za to już nie wespnie się wyżej. oby.. > - Maria, Zofia, Antonina - nieśmiertelna klasyka. Powoli dobija do nich Klara. Nie powiedzialabym, Antonina raczej jest nowoscia w sumie w gronie imion zdarzajacych sie czesciej niz raz na jakis czas. Zosiek bardzo malo-ostatnio, ze 2 tyg. temy bylo 9-to imie jest teraz w pierwszej 10-tce nadan w Warzsawie... > - 2 Gabriele, 2 Malwiny, 3 Patrycje - czy to te imiona mają zająć miejsca w > pierwszej piątce w najbliższym czasie. Mam nadzieję, że nie będzie to Nikola > (2) ani Martyna (2). Gabriela caly czas jest wysoko, Martyna i Patrycja nawet rzadsze teraz niz ostatnio.. Mnie zauroczyla Janka... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: WnS 29.10 30.10.05, 13:09 > > - 15 Jakubów!!! Że się to jeszcze nie znudziło . Plus 7 Mateuszy... > > otoz to... tez sie zastanawiam... Pozostaje mieć nadzieję, że wszystko mija... W końcu liczba nadań Julii wyraźnie zmalała. > > - Igor wyraźnie staje się modny (wpływ "Na Wspólnej" czy czegoś jeszcze?) > > mysle, ze to jest poprostu wybor rodzicow szukajacych "umiarkowanej > oryginalnosci" i ze akurat coraz wiecej ludzisiena to decyduje... Taks amo > mysle jest z Szymonem i Tymonem... Też tak myślę (zwłaszcza z Tymonem, bo Szymon zbyt oryginalny to nie jest), choć z drugiej strony pojawienie się imienia w popularnym serialu bardzo pomaga. Poza tym powoli gdzieś w tle największych trendów jest chyba moda na "umiarkowanie rosyjskie imiona", wśród singli jest Borys np. > > - i równie mocno "trzymają się" imiona dziadków: Jan, Franciszek, Antoni, > > > Stanisław... > > powiedzialabym ze one wlasnie caly czas zwyzkuja... A mnie się wydaje, że na razie dobiły do pewnego dobrego poziomu i go utrzymują. Ciekawe, co się teraz stanie - o ile wśród imion dziewczynek czołówka jest właściwie ustalona, to wśród chłopców jest Jakub i długo, długo nic (a pozycje w grupie pościgowej ciągle się zmieniają). > > - wyraźnie popularny stał się Karol. > > i Karolina... Fakt. Choć Karolina już wcześniej była dość popularna (ale nie tak). Karol - prawie wcale. > > - z "jedynek": nie mam pojęcia, czym jest Nour > > afrykanskie, sadzac po nazwisku... Dziwne. > Zaskakuje Roman (wyraźnie nie z tej epoki; > > podobnie zresztą, choć w mniejszym stopniu, Jacek) > > no wlasnei, ja nie rozumiem, czemu Jackow tak malo, jednak wprzeciwienstwie do > Romana mnie sie to imie nie kojarzy z sezonowym... Tak? Mnie zawsze wydawało się takie troszkę sezonowe, nie do tego stopnia co Roman, oczywiście (ostatnio poznałam chyba pierwszego Romana w moim wieku, to było zdziwienie ), ale jednak - mojemu rocznikowi jakoś obce. > > - Natalia pierwsza... zawsze dobrze, że to nie Julia, ale już nie mogę si > ę > > doczekać, aż kto inny obejmie prym. > > obawiams ie, ze Karolina czy inna Weronika ;/ No, ale to nie może trwać wiecznie . > Niezupelnie, Magdalena pojawia sie co tydzien w zasadzie i msz nalezy do > klasyki... tru akurat sa dfwie, ale to nie jest zapomniane calkiem imie, > takjak > Monika i Justyna, ktore rzeczywiscie przez jakis czas bylynieobecne Temu, że Magdalena należy do klasyki, nie przeczę, ale jednak, podobnie jak Monika, jest kojarzona z nieco starszym pokoleniem (ale nie w takim stopniu jak Monika właśnie czy Justyna). Cieszy mnie, że te imiona nie giną i są systematycznie nadawane . > > Maja chyba za to już nie wespnie się wyżej. > > oby.. Nadzieja matką... > > - Maria, Zofia, Antonina - nieśmiertelna klasyka. Powoli dobija do nich K > lara. > Nie powiedzialabym, Antonina raczej jest nowoscia w sumie w gronie imion > zdarzajacych sie czesciej niz raz na jakis czas. Zosiek bardzo malo-ostatnio, > ze 2 tyg. temy bylo 9-to imie jest teraz w pierwszej 10-tce nadan w > Warzsawie.. W takim razie nie zwróciłam na Antoninę uwagi, myślałam, że jednak jest trochę popularniejsza. Zosiek mniej, Marii też chyba trochę mniej. Jednak chyba to Klara właśnie, a nie Tosia, jest najnowszym "powrotem" - ciekawe, co będzie następne . > Gabriela caly czas jest wysoko, Martyna i Patrycja nawet rzadsze teraz niz > ostatnio.. Więc mam nadzieję, że to notowania Gabrieli pójdą w górę Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnS 29.10 01.11.05, 21:14 tawananna napisała: > > > - Igor wyraźnie staje się modny (wpływ "Na Wspólnej" czy czegoś jes > zcze?) > > > > mysle, ze to jest poprostu wybor rodzicow szukajacych "umiarkowanej > > oryginalnosci" i ze akurat coraz wiecej ludzisiena to decyduje... Taks am > o > > mysle jest z Szymonem i Tymonem... > > Też tak myślę (zwłaszcza z Tymonem, bo Szymon zbyt oryginalny to nie jest), Z Szymonem chyba jednak tez, jak o tym swiadczy chociazby ten post: "Szymcio przez pierwszy tydzień życia był po prostu Pimpusiem, bo nie miałam żadnego pomysłu na imię dla chłopca, dopiero siostra zaproponowała Szymon, no i tak już zostało. Wtedy było to dość niespotykane imię - tak pomyślałam, ale chyba wiele innych osób też tak pomyślało, bo teraz w grupie w żłobku jest 3 Szymonów, i na podwórku też biega ze dwóch." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33615&w=30968662&a=30987240 A poza tym, coz mam powiedziec, cieszy mnie Bolek, Jacek, Roza, Ksenia, po 2 Klary, Antoniny i Kajetanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnS 29.10 30.10.05, 14:08 Mnie rowniez zaskakuje Roman wsrod chlopcow. Kolejnym imieniem jest Jaroslaw, ktory dla mnie plasuje sie w tej samej epoce i kategorii, co Roman. Cieszy wzrost Klary. Zastanawia mnie Marisa? Czy dziewczynka miala polskie nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnS 29.10 30.10.05, 20:10 martka_k napisała: > tak, Marisa miala polskie nazwisko... To dziwne, po polsku bylaby chyba, jak juz, Mariza Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: WnS 29.10 30.10.05, 21:54 Cieszy mnie dwóch Witoldów i Bolesław. Roman też mi się podoba. Jakub - tu chyba można mówić o epidemii ) Z dziewczęcych imion mile zaskakują "tylko" cztery Julie. A tak na serio to Janina, Róża, Barbara, Michalina, 2 Klary i 2 Antosie. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: WnS 29.10 30.10.05, 22:29 > Z dziewczęcych imion mile zaskakują "tylko" cztery Julie. Pięć niestety, oj, pięć Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: WnS 29.10 31.10.05, 09:55 Mnie najbardziej zaskoczyl Jarosław Ciesze si ne Danute, ale takiej popularnosci jak Zofia, raczej nie wroze... Odpowiedz Link Zgłoś