07.11.05, 17:06
Hej smile A ciekawa jestem jakie emocje wywołuje w Was imię Nicole dla
dziewczynki?
Obserwuj wątek
    • skorpionica77 Re: Nicole 07.11.05, 17:10
      Okropne imie! Nigdy nie nazwalabym tak dziecka !
    • juleczka4 Re: Nicole 07.11.05, 17:20
      Jest wiele wątków na ten temat , poszukaj w wyszukiwarce!!
      • abiela Re: Nicole 07.11.05, 17:55
        Dokladnie takie same jak w juleczce4
    • juleczka4 do Abiela 07.11.05, 18:21
      Mam rozumieć , że nie przepadasz za mną ??
      Przepraszam ale nie zrozumiałam.
      • abiela Re: do Abiela 07.11.05, 23:13
        juleczka4 napisała:

> Mam rozumieć , że nie przepadasz za mną ??
        > Przepraszam ale nie zrozumiałam.
        >
        Nie, no cos Ty! We mnie wzbudza to imie dokladnie takie same emocje: askerka
        moglaby sie pofatygowac i skorzystac z wyszukiwarki. I tyle. Moze sie
        niezgrabnie wyrazilam, przepraszam.
    • driadea Re: Nicole 08.11.05, 01:12
      Popularne, banalne. Nigdy nie nzawałabym tak dziecka. Już lepiej brzmi Nikola,
      ale też nie dla mnie.
      Pozdrawiam.
    • ariana1 Re: Nicole 08.11.05, 16:15
      Skrajnie negatywne.
    • gaudencja Re: Nicole 09.01.06, 12:21
      Jest taki post na "Ciąży i porodzie":

--------------------------------------------------------

Re: Imię Nicoletta?
      Autor: halszkabronstein
      Data: 09.01.06, 00:23 skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Mi kompletnie nie podoba się to imie . Oczywiście to Twoja decyzja, ale zgadzam
      się za przedmówczyniami , ze takie imie jest ośmieszające . Na studiach mamy
      jedną Nikol , każdy wykadowca zawsze zwraca na to uwage i się podśmiewa , osoby
      o takim imieniu z góry nie są do końca traktowane poważnie . Dodając do tego
      jej typowo polskie nazwisko jest troche obiektem drwin . Mi to imie osobiście
      się kojarzy z taką troche naciąganą chęcią bycia oryginalnym na siłe , brzmi
      strasznie prowincjonalnie ( bez obrazy ) , to typowe dla ludzi bardziej pokroju
      mandaryny uncertain . Nie pisze tego by Ci było przykro , ale musisz się liczyć z
      uśmiechem jaki bedzie wywoływało imie Twojej córeczki , a napewno chcesz dla
      niej jak najlepiej .
      ----------------------------------------------------------------------
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34439360&wv.x=2&a=34641239

Pamiętacie, jakie kiedyś były na naszym forum awantury, kiedy ktoś pisał mniej
      więcej to samo?

:]
      • cataluna moja dygresyjka :) 09.01.06, 14:39
        Jak zawsze dyskusje o imionach są kontrowersyjne. smile
        Jedni lubią Nicole, Nikolette, Nicolette , a inni Marianne czy Julianne. I ok.
        Jakby to bylo gdyby na swiecie byli ludzie o tych samych imionach?
        Osobiscie nie rozumiem ciąglej popularnosci Julii i Jakuba.
        Nie jestem zwolenniczka imion typu Jessika czy Nicoletta, ale nie jestem za tym
        by w klasie bylo 7 Jakubów i 10 Julek, do ktorych nauczysiele beda zwracac sie
        po nazwisku..
        Miło zobaczyc jakąs odmiane (nie mowie,ze ma to byc Nikoletta, milo zobaczyc
        Ludmile, Lilianne,Marianne itp..).

Lubie oryginalne imiona, takie ktorych nie jest za duzo. Musza cos w sobie
        miec, jakis czar, cos co budzi zainteresowanie, ale nie smiech czy stukanie po
        glowie (mysle tu o "Taborecie"np).

Podobają mi sie np.
        Samuel
        Natan
        Nataniel
        Jonatan
        Jonasz
        Jordan (tak czytane wlasnie)
        Benjamin

Marcjanna
        Ludmiła
        Łucja
        Julianna
        Lilianna
        Blanka

i wiele wiele innych

Uff.
        To taka moja dygresyjka.
        Cata
        • gaudencja pochwała różnorodności 09.01.06, 15:49
          Cataluno, chyba większość z nas na tym forum lubi różnorodność smile Jakkolwiek
          nasze gusty w szczegółach mogą się nieco różnić. Niemniej wolę klasę, w której
          jest 7 Jakubów i 10 Julek, niż te same proporcje Nikoli i Oliwierów czy Alanów
          i Dżesik. A Nikola zaczęła się robić bardzo popularna, czego nie widać aż tak
          dobrze w statystykach ze względu na stosowanie różnych pisowni. I o ile jeszcze
          Nikola w ograniczonych ilościach w ramach różnorodności byłaby dla mnie do
          zaakceptowania, to Nikol, Nicola, Nicole, Nicol itp. są dla mnie zupełnie
          niestrawne; to taka rurznorodność, a nie różnorodność.
          • cataluna Re: pochwała różnorodności 10.01.06, 08:56
            Gaudencjo zgadzam sie z Tobą co do Nikoli.
            Natomiast aż mi dreszcz przechodzi, jak pomysle o klasie , w ktorej same
            Jakuby, Julki, Natalki itp. sad
            • gaudencja Re: pochwała różnorodności 10.01.06, 11:30
              cataluna napisała:

> Natomiast aż mi dreszcz przechodzi, jak pomysle o klasie , w ktorej same
              > Jakuby, Julki, Natalki itp. sad

Ja już przerabiałam przedszkole z 3 Julkami i 3 Jakubami w grupie i pisałam o
              tym na forum sad Biedne dzieci, do których mówi sie nazwiskami. Niemniej są to
              ilosci tego rzędu, a nie _same_ Julki, Kuby i Natalki wink
              • cataluna Re: pochwała różnorodności 10.01.06, 11:34
                Gaudencjo, domyslam sie smile 'Same Julki, Kuby i Natalki' bylo tylko przenosnią.
                Milo z Tobą dyskutowac smile Naprawdesmile
                Podziwiam Cie za Twą wiedze.
                Pozdrawiam mocno.
                Cataluna
          • gaudencja Re: pochwała różnorodności 12.06.06, 21:08
            gaudencja napisała:

A Nikola zaczęła się robić bardzo popularna, czego nie widać aż tak
            > dobrze w statystykach ze względu na stosowanie różnych pisowni.

Trynd chyba okazał się dość krótkotrwały. Imię jest nadawane, ale jakby
            rzadziej.
          • trrruskawa Re: pochwała różnorodności 13.06.06, 15:19
            Jeśli miałabym wybierac miedzy Nicole, Nikol, Nikolą czy Nicolą, to wybrałabym
            Nicolę. I tak nie podoba mi sie, nie jest w moim guście,ale to forma najbardziej
            do zakceptowania dla mnie.
    • koza_w_rajtuzach Re: Nicole 10.01.06, 09:06
      Prędzej bym córkę Mikołaja nazwała niż Nicole. To imię jest zupełnie nie na
      nasze polskie warunki.
    • lilarose Re: Nicole 10.01.06, 11:15
      Mnie się Nicole kojarzy z takim czasopismem dla dziewczyn o tym tytule smile)
    • linna-altair Re: Nicole 13.01.06, 06:39
      u mnie emocje zdecydowanie negatywne
      • bodomlake Re: Nicole 13.01.06, 12:44
        Ogólnie podoba mi się, ale na warunki PL nie. A już Nikola to tragedia.
    • pepperann Re: Nicole 13.06.06, 10:59
      W polskich warunkach - fatalne. Pretensjonalne i do tego pojawiające się
      zdumiewająco często w gazetach przy opisie katowanych dzieci, domów dziecka,
      pogotowia opiekuńczego itp. Słowem, skojarzenie (oczywiście, jest to stereotyp,
      ale na tym skojarzenie bazuje): kompensacyjne imię dla "marginesu społecznego".
      [Litto, nie gniewaj się, nie piszę broń Boże, że skoro to imię Ci siępodoba, to
      mam o Tobie złe zdanie. Po prostu piszę szczerze o emocjach].

Zagranicą - może być (Nicole Kidman brzmi OKwink)

Wolę Nikolę niż Nicole, bo słyszałam o Nicole na którą panie przedszkolanki
      mówiły tak, jak to imię czyta się po polsku (czyli przez "c" i "e" na końcu).
      Chociaż teraz pewnie by tak nie robiły, bo imię sie spopularyzowało.
    • zwiatrem Re: Nicole 13.06.06, 13:05
      Ale to wszystko, zwłaszcza wzmianka o marginsesie społecznym nieco nie na
      miejscu, może ktoś nadał dziecku tak na imie ZANIM w Polsce się rozniosła
      kojarzona przez Was "patologiczna popularność".

Urzędy nie rejestrowały wtedy innego imienia jak Nicoletta?
      Czy teraz Nikola(polska wersja) jest dostępna?

p.s.
      także córce nie nadałabym imienia które noszę, ale nie obrażałabym żadnej matki
      która tak córce jednak by dała na imię-rozumiem Wasze nagatywne emocje lecz
      jeszcze bardziej negatywne emocje wzbudziłyście u Matki pewnej Nicoli ....
      • gaudencja Re: Nicole 13.06.06, 17:38
        zwiatrem napisała:

> miejscu, może ktoś nadał dziecku tak na imie ZANIM w Polsce się rozniosła
        > kojarzona przez Was "patologiczna popularność".

Oczywiscie, że były takie nadania.
        • eyka Re: Nicole 25.08.06, 21:54
          przypadkiem trafilam na to forum i bardzo "milo" przeczytac, ze dalam mojemu
          dziecku patologiczne imie Nicole. Fajnie ze Jozefina, Jakub czy Stanislaw to
          takie bardzo trendy ale moze zrozumiecie, ze nie wszystkim sie podoba. Ja nie
          mam zamiaru isc za owczym pedem bo jakas gwiazda z tv rzucila haslo, wracamy do
          polskich imion. Dla mnie mozecie nazywac swoje dzieci Grzmomislawem ale moze
          nie obrazajcie innych rodzicow.
          Patologiczna Mamuska
          • kira_koslin Re: Nicole 25.08.06, 22:45
            Wiesz co nie warto tutaj w ogóle zaczynać tego tematu - naprawdę...bo po
            imieniu Twojego dziecka niektórzy dojdą do absurdalnych wniosków na Twój temat.
            Jakie mają ku temu dowody? Tego nie wie nikt! W stosunku do mojej osoby
            powstało np domniemanie ze jestem z kregu karków i blondyn, studiów nie
            posiadam i inteligencji również. Mój syn ma na imię Alexander! Bardzo
            patologiczne X, aha osmieliłam sie bronic wolności w wybieraniu imienia. Hmmm
            troche to patosem zaleciało ale po wczesniejszych bojach nt, można sie pokusić
            o takie stwierdzenie.
            Nie należy sie tym przejmować w ogóle....smile
            • eyka Re: Nicole 25.08.06, 23:17
              kiedys w szkole mialam kolezanke Adriana (nie Adrianna), zwracalo uwage i
              uwazam, ze bylo wlasnie fajne bo nietypowe. Pewnie tutaj na forum, cale
              zgromadzenie orzekloby ze banal, patologia i wogole. Dopuszczone jest
              poruszanie sie po Halinkach, Jakubkach i wszystkich imionkach nadawanych mase
              lat temu. Nie wiem jak sie czuja dzieci, ktorych jest w klasie 5 z tym samym
              imieniem bo zawsze bylam w klasie jedna i dobrze sie z tym czulam. Dlatego
              uwazam, ze im wiecej roznorodnych imion tym lepiej a nie poruszanie sie tylko w
              granicach modnych imion. Ja wybierajac imie dla swojego dziecka nawet nie
              zagladalam do statystyk imion za dany rok. Wybralam takie jakie wydawalo mi sie
              odpowiednie dla mojego dziecka. Nicole kojarzyla mi sie zawsze z piekna,
              delikatna istotka i taka wlasnie jest moja corka. Jezeli dla kogos innego,
              Nicole to bosonogie, brudne dziecko w slamsach na obrzezach miasta to juz jego
              problem.

• abiela Re: Nicole 26.08.06, 00:03
                eyka napisała:

> Nicole kojarzyla mi sie zawsze z piekna,
                > delikatna istotka i taka wlasnie jest moja corka. Jezeli dla kogos innego,
                > Nicole to bosonogie, brudne dziecko w slamsach na obrzezach miasta to juz jego
                >
                > problem.
                >

Dla mnie po polsku Ni-co-le brzmi wyjątkowo niewdzięcznie i niedelikatnie.
              • kira_koslin Re: Nicole 26.08.06, 09:13
                Każdy ma swój gust i nadaje dziecku takie imię jakie mu sie najbardziej podoba.
                Rozumiem że ktoś może uważać ze takie a takie imię jest nieodpowiednie ale
                byłoby miło nie sergregowac imion na patologie itp... bo to jest bzdura po
                prostu.
                Zyczę Ci dużo spokoju i luzu w odbiorze niektórych komentarzy bo to tylko
                gadanie nic nie warte....
                • eyka do kira_koslin 27.08.06, 22:54
                  Przyznaje cie racje .-)))
                  • kira_koslin Re: do kira_koslin 02.09.06, 16:49
                    eyka napisała:

> Przyznaje cie racje .-)))

smile
              • gaudencja Re: Nicole 26.08.06, 10:45
                eyka napisała:

Dlatego
                > uwazam, ze im wiecej roznorodnych imion tym lepiej a nie poruszanie sie tylko
                w
                >
                > granicach modnych imion.

W takim razie czemu wybrałaś akurat Nicole, która jest ostatnio modnym (co nie
                oznacza, że przez wszystkich akceptowanym) imieniem?
    • marzenia341 Re: Nicole 26.08.06, 10:49
      Znam Nikolę...i do momentu kiedy ją poznałam, imię to nawet mi się podobało...
      • eyka Re: Nicole 26.08.06, 15:32
        Wybierajac to imie w 2002 roku nawet nie wiedzialam, ze jest "modne", zreszta
        moze jeszcze wtedy nie bylo. Kojarzylo mi sie z Francja i dziewczyna o
        delikatnej urodzie. Zdawalam sobie sprawe, ze imie musi pasowac do nazwiska a
        poniewaz moja corka nie ma typowo polskiego nazwiska, pasowalo. Dzisiaj ona
        sama pytana czy chcialaby miec inne imie odpowiada zawsze: jestem Nicole, moze
        oczywiscie gust jej sie kiedys zmienic ale to dotyczy wszystkich imion. Nie
        rozumiem waszej negacji tego imienia, dlaczego - bo wg. modne, bo duzo osob je
        wybralo w tym 5 patologicznych rodzin. Zastanowcie sie, czy kolejny Jakub czy
        Marianna to nie snobizm i chec dorownania klasom wyzszym bo teraz taka moda.
        Niech kazdy wybiera imie zgodnie z tym co mu sie podoba a nie kierujac sie
        spisem imion z danego rocznika.
        • abiela Re: Nicole 26.08.06, 20:38
          eyka napisała:

> Nie
          > rozumiem waszej negacji tego imienia, dlaczego - bo wg. modne, bo duzo osob je
          > wybralo w tym 5 patologicznych rodzin. Zastanowcie sie, czy kolejny Jakub czy
          > Marianna to nie snobizm i chec dorownania klasom wyzszym bo teraz taka moda.
          > Niech kazdy wybiera imie zgodnie z tym co mu sie podoba a nie kierujac sie
          > spisem imion z danego rocznika.

Powód dla mnie jest jeden: imię podawane przez Ciebie nie spełnia norm języka
          polskiego, nie chciałabym ciągle musieć literować mojego imienia i być narażona
          na odczytywanie go jako: ni-co-le.
        • kayah73 Re: Nicole 26.08.06, 20:44
          A zarejestrowana jest w Polsce jako Nicole? Z 'c' i 'e' na koncu? Czy moze jest
          pol-zagraniczna?

Mnie sie francuska wersja bardzo podoba, byla przez moment na liscie
          potencjalnych imion dla mojej corki, ale odpadla wlasnie dlatego ze spolszona
          wersja Nikola brzmi (dla mnie) fatalnie, przede wszystkim jak Nikolai, czyli
          imie meskie - a pomimo, ze od lat mieszkam za granica, musialam brac pod uwage
          to jak imie bedzie odbierane w Polsce.
          • eyka Re: Nicole 26.08.06, 21:34
            Moje dziecko ma zapisane imie jako Nicole, mieszkam obecnie za granica ale
            mysle, ze jezeli wrocilabym do Polski to napewno to imie nie bedzie dziwne. Ona
            ma tak wpisane w akt urodzenia, wiec w Polsce nie mogliby juz "spolszczyc" jej
            imienia na Nikola. Dobrze, ze tuaj to jest najnormalniejsze imie pod sloncem i
            jeszcze nie spotkalam sie z negatywna opinia.
            Mysle, ze gdyby moje dziecko urodzilo sie w Polsce to tez byla duza szansa na
            Nicole, chociaz pewnie musialabym walczyc o prawidlowe zapisanie jej imienia.
            Poza tym moje dziecko ma za patrona sw. Mikolaja!!

• kayah73 Re: Nicole 26.08.06, 21:50

Aaa, bo dyskusja nt ewentualnej patologii byla w odniesieniu do Nikoli i
              Nikolett (mian. Nikola i Nikoletta) zamieszkalych w Polsce, nie do Nicole
              mieszkajacej za granica czy przybylej do Polski z zagranicy - to jest zupelnie
              inna sprawa...

Moja corka nosi imie, ktorego ang. wersja podoba mi sie bardzo, a polska (nie
              spolszczona tylko pelnoprawny polski odpowiednik) juz zdecydowanie mniej. Imie
              to na tym forum rowniez nie znajduje entuzjazmu. wink
        • gaudencja Re: Nicole 26.08.06, 22:34
          eyka napisała:

Dzisiaj ona
          > sama pytana czy chcialaby miec inne imie odpowiada zawsze: jestem Nicole,
          moze
          > oczywiscie gust jej sie kiedys zmienic ale to dotyczy wszystkich imion.

4-latki zazwyczaj nie mają jeszcze na tyle szerokiego oglądu, żeby móc ich
          zdanie w tego typu kwestii traktować jako miernik czegokolwiek. Przypomnij
          sobie siebie samą i swój sposób myślenia oraz poziom wiedzy o świecie (i w tym -
          o imionach) z okresu, kiedy miałaś 4 lat, o ile w ogóle cokolwiek pamiętasz.
          Twoja córka jest jeszcze w okresie wyobrażeń przedoperacyjnych, a to oznacza
          m.in. właściwy dla tej fazy rozwojowej egocentryzm i centrację.

Nie
          > rozumiem waszej negacji tego imienia, dlaczego - bo wg. modne, bo duzo osob
          je
          > wybralo w tym 5 patologicznych rodzin.

Nie; z innych powodów.

Zastanowcie sie, czy kolejny Jakub czy
          > Marianna to nie snobizm i chec dorownania klasom wyzszym bo teraz taka moda.

1. Czemu uważasz, że chcemy DORÓWNAĆ klasom wyższym?
          2. Czy istnieją tylko 3 imiona na świecie do wyboru: Nicole, Jakub i Marianna?
          3. Imię Jakub to najpospolitsze obecnie imię i głęboko mnie dziwi użycie go w
          kontekście powyższej argumentacji.
          • eyka Re: Nicole 27.08.06, 00:17
            rozumiem, ze 4-latka moze przejsc w inny etap swojego rozwoju i ktoregos dnia
            poinformowac mnie, ze Nicole to brzydkie imie. Tak samo jednak, moze byc z
            kazdym imieniem. Jak przypomne sobie moja podstawowke, to jednego roku moje
            imie podobalo mi sie a innego juz nie. To normalne i dotyczy wszystkich dzieci.
            U nas w klasie bylo kilka Agnieszek i pamietam, ze pytalam mame dlaczego ja sie
            tak nie nazywam. Szybko mi to jednak minelo i bylam zadowolona, ze moje imie
            jest w klasie tylko jedno.
            Dlaczego pisze o 3 imionach, to sa tylko przyklady i trudno aby wymieniac
            wszystkie zaakceptowane przez was imiona.
            To z czym sie nie zgadzam, wiecznie okreslane jakies trendy dot. imion. W tej
            dziesieciolatce modny jest Jan a w drugiej Kazimierz. Uwazam, ze w tej kwestii
            powinna panowac calkowita swoboda a dodawanie do jakiegokolwiek imienia znamion
            patologii to juz glupota.
            • gaudencja Re: Nicole 27.08.06, 00:25
              eyka napisała:

> Dlaczego pisze o 3 imionach, to sa tylko przyklady i trudno aby wymieniac
              > wszystkie zaakceptowane przez was imiona.

Szkoda, że niedokładnie przejrzałaś forum; Jakub na ogół jest odradzany ze
              względu na nadmierną popularnośc.

> To z czym sie nie zgadzam, wiecznie okreslane jakies trendy dot. imion. W tej
              > dziesieciolatce modny jest Jan a w drugiej Kazimierz. Uwazam, ze w tej
              kwestii
              > powinna panowac calkowita swoboda

Ja też tak uważam, ale moda istnieje i w kazdej dekadzie większość rodziców
              preferuje jakieś konkretne imiona kosztem innych.

a dodawanie do jakiegokolwiek imienia znamion
              >
              > patologii to juz glupota.

Co rozumiesz przez dodawanie do imienia znamion patologii?
              • eyka do wszystkich przeciwnikow imienia Nicole 27.08.06, 14:21
                Czy moglibyscie podac jakie imiona nosza Wasze dzieci, bardzo chetnie zapoznam
                sie z waszymi wyborami.
                • gaudencja Re: do wszystkich przeciwnikow imienia Nicole 27.08.06, 16:49
                  Wiesz, to jest dość stary wątek i nie wszyscy regularnie zaglądają do niego,
                  nie licz na masowy odzew tych osób, które kiedys wypowiedziały się przeciw.
                  Proponuję zresztą, żebyś sobie przeszukala forum; kto ma dzieci i podaje ich
                  imiona, już to raczej zrobił.
                  • eyka propozycja 27.08.06, 16:53
                    w przypietych watkach mozna umiescic imiona wszystkich dzieci, pojawiajacych
                    sie na forum lub na gorze w czolowce forum umiescic "imiona naszych dzieci" czy
                    cos w tym rodzaju.
                    • gaudencja Re: propozycja 27.08.06, 17:37
                      Jako adminka napiszę, że nie jest to technicznie możliwe, bo ludzie wpisują
                      imiona swoich dzieci w najprzedziwniejszych miejscach. Nie kazdy lubi
                      uczestniczyć w zorganizowanej rozrywce p.t. wszyscy wpisujemy imiona naszych
                      dzieci. Wątki tego typu lub zbliżone bywały zakładane, ale się nie sprawdziły,
                      odzew był słaby.
                      Jesli o mnie samą chodzi, to imienia mojego dziecka na forum z zasady nie
                      ujawniam, bo jest b. rzadkie (poniżej 30 nadań w Polsce), a ja chcę tu pisać
                      anonimowo wink Pozdrawiam!
                    • abiela Re: propozycja 27.08.06, 20:18
                      eyka napisała:

> w przypietych watkach mozna umiescic imiona wszystkich dzieci, pojawiajacych
                      > sie na forum lub na gorze w czolowce forum umiescic "imiona naszych dzieci" czy
                      >
                      > cos w tym rodzaju.

Proponuję skorzystać z wyszukiwarki, był już taki wątek.
                      • eyka Re: propozycja 27.08.06, 21:54
                        Skorzystalam z wyszukiwarki ale niestety bezskutecznie. Mozliwosci jak moj
                        pomysl forumowicze ujeli w slowa moze byc przynajmniej kilkanascie.
                        Widze, ze adminki nie chca podac na otwartym forum imienia swojego dziecka i
                        musze to uszanowac. Trudno.
                        Najlatwiej wypowiadac sie na temat innych, szczegolnie jak robi sie to
                        anonimowo.
                        Pomimo tego, ze imie mojej corki wywoluje na tym forum tyle kontrowersji, dla
                        mnie jest najpiekniejsze na swiecie tak jak moja corka. Gdybym miala cofnac sie
                        w czasie i podjac decyzje jeszcze raz bylaby to ponownie NICOLE.
                        Pozdrawiam wszystkich forumowiczow
                        • abiela Re: propozycja 27.08.06, 22:13
                          eyka napisała:

> Skorzystalam z wyszukiwarki ale niestety bezskutecznie. Mozliwosci jak moj
                          > pomysl forumowicze ujeli w slowa moze byc przynajmniej kilkanascie.
                          > Widze, ze adminki nie chca podac na otwartym forum imienia swojego dziecka i
                          > musze to uszanowac. Trudno.

Ale co za problem kliknac w suwaczek???
                        • gaudencja Re: propozycja 28.08.06, 00:43
                          eyka napisała:

> Najlatwiej wypowiadac sie na temat innych, szczegolnie jak robi sie to
                          > anonimowo.

Nikt Ci nie kazał pisać, ze Twoja córka ma na imię Nicole, prawda? Pod nickiem
                          eyka, anonimowo, możesz się nadal wypowiadać na temat każdego imienia.
                          Podkreślam - na temat każdego imienia, a nie na temat innych.
                          • gaudencja Re: propozycja 28.08.06, 00:44
                            Tzn. oczywiście MOŻESZ się wypowiadać na temat innych, ale zasadniczo to forum
                            jest miejscem dyskusji o imionach.
                          • eyka Re: propozycja 28.08.06, 09:02
                            Ja rozumiem, ze sa fora dla doroslych gdzie wiekszosc ludzi woli pozostac
                            anonimowa ale forum o imionach? to jest oczywiscie moje zdanie ale jezeli ktos
                            ma inne jego sprawa.
                            Dlaczego podalam, ze moja corka ma na imie Nicole, dla mnie troche smieszne
                            byloby zaglebiac sie w dyskusje o imieniu Nicole jednoczesnie ukrywajac imie
                            mojego dziecka. Dlaczego mialam go nie podac, to imie podoba mi sie nadal. Nie
                            mam z tym problemu.
                            Pozdrawiam
                            • gaudencja Re: propozycja 28.08.06, 18:15
                              eyka napisała:

> Ja rozumiem, ze sa fora dla doroslych gdzie wiekszosc ludzi woli pozostac
                              > anonimowa ale forum o imionach? to jest oczywiscie moje zdanie ale jezeli
                              ktos
                              > ma inne jego sprawa.

Skoro uważasz, że anonimowośc jest tu niewskazana, zacznij od siebie - podaj
                              swoje imię i nazwisko.
                  • eyka do Gaudencji 27.08.06, 16:57
                    a mozesz zdradzic mi Gaudencjo jak ma na imie Twoje dziecko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.