pinada 11.11.05, 18:41 Jak podoba Wam się to imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka4 Re: Dagmara 11.11.05, 18:59 W ogóle mi się nie podoba a zdrobnienie Daga to już całkowicie odpada Odpowiedz Link Zgłoś
gumis82 Re: Dagmara 11.11.05, 22:08 a mnie imie Dagmara sie strasznie podoba)) jest super Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dagmara 13.11.05, 00:42 Moze Cie zainteresuje ten watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=7223767&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
vdagv Re: Dagmara 14.11.05, 09:47 Podoba mi się bardzo...zawsze mi się podobało. Jest przede wszystkim oryginalne (do tej pory spotkałam tylko kilka Dagmar),więc od razu wiadomo o kogo chodzi Nie lubię tylko zdrobnień tego imienia (ale ja generalnie nie lubię zdrobnień )...poza Daga i Dag. Często natomiast słyszę,że mam bardzo ładne imię Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Dagmara 18.01.06, 18:04 ja mam na imię Dagmara. bardzo lubie swoje imię, skrótu Daga nie znoszę, ale są inne Dagmarka, Dagusia, Dadzia, Daguś... to zależy tylko kto je wypowiada ) Odpowiedz Link Zgłoś
x-man66 Re: Dagmara 19.01.06, 11:16 Podoba mi się strasznie to imię - aż do tego stopnia, że dałem je mojej córce !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Dagmara 19.01.06, 13:17 Mi się kiedyś to imie strasznie nie podobało, ale odkąd poznałam świętną Dagę(bo tak każe na siebie mówić) moje nastawienie sie zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Dagmara 19.01.06, 14:22 Nie w moim stylu, ale ładne, oryginalne, z charakterem i takie "godne". (Tamara i Dagna także bardzo fajne.) Pozdrawiam, Kaeira Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: Dagmara 27.01.06, 13:19 Ja mam tak na imie: Dagmara Anna. Wreszcie jakos sie przyzwyczailam... Niedawno poznalam tez Dagmare Anne, ktora rowniez ma meza Michala. Pozdrawiam, ) Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Dagmara 23.07.14, 12:21 Bardzo mi się podoba, gdybym nie chciała nadać imienia arabskiego, bardzo poważnie rozważyłabym Dagmarę, tak nazwałabym córkę Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dagmara 23.07.14, 12:40 Dagmara chyba jednak średnio mnie zachwyca. Jeśli chodzi o zalety, to doceniam jej niewielką popularność w każdym chyba roczniku - przez to nie jest ani ciotkowata, ani babcina, ani jakakolwiek inna. Całkiem lubię też Dagusię, Dagi zdecydowanie nie. Podoba mi się też jej twarde brzmienie - nie jest przesłodzona i "lilająca" (choć takie imiona też lubię). Przy tym wszystkim ma swoją historię, nie jest zagranicznym importem nie wiadomo skąd. Nie podoba mi się za to jej brzmienie - "mara" jest dla mnie zbyt wyczuwalna. I zbitka "gm" też mi jakoś nie pasuje. Wszystkie znane mi Dagmary bywały zdrabniane do Dagi - a to mi się zdecydowanie nie podoba, o czym już zresztą pisałam. Duuużo bardziej wolę Dagnę Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Dagmara 24.07.14, 12:52 A mi właśnie ta "mara" się podoba, bez żadnych skojarzeń brzmi magicznie i tajemniczo. Chciałabym znaleźć jakieś imię właśnie z "mara" z innych znam tylko Tamarę i Amarę (są to również arabskie imiona) a ja właśnie takich szukam, choć Dagmara najbardziej mi się podoba, a Wam? Znacie może jeszcze jakies inne z "mara" ? niekoniecznie "polskie" najlepiej arabskie Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Dagmara 24.07.14, 08:39 Odbieram je neutralnie czyli jest ok Znam osobiście tylko jedną rezolutną 8 latkę i dziewczynka jest zadowolona z imienia wyróżnia się z tłumu spośród Julek i Majek. Odpowiedz Link Zgłoś
olkat90 Re: Dagmara 29.07.14, 17:23 Jest ok Na pewno brzmi lepiej niż Tamara i Amara jak dla mnie. Takie neutralne, ani ciotkowate, ani brajanowate Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Dagmara 30.07.14, 15:36 Sama bym nie nadała, ale u kogoś ok. Znam 3 Dagmary, jedna nie lubi swojego imienia i woli, by nazywać ją Dagą, na drugą mówimy czasem Dasia. Odpowiedz Link Zgłoś