Dodaj do ulubionych

Szampon dla alergika

08.10.10, 13:21
Hej słuchajcie mam problem ze skórą głowy :/ Jestem alergikiem i prawie wszystkie kosmetyki mnie uczulają, straszny mam przez to problem z zakupem czegokolwiek. Ostatnio w sklepie uległam pokusie i kupiłam taką owocową odżywkę, tak ładnie, słodko pachniała no i potem miałam za swoje, cała głowa mnie swędziała i szczypała. Chciałam się spytać dziewczyn które też mają taką delikatną skórę jakich szamponów itd. używają i co możecie ewentualnie polecić bo ja już sama nie wiem czego używać ;p
Obserwuj wątek
    • dziubasekk Re: Szampon dla alergika 08.10.10, 15:39
      Seria Emolium jest bardzo dobra i nie uczula. Do kupienia w aptece.
      Z tańszych i sklepowych może spróbuj coś dla dzieci...
    • justy1 Re: Szampon dla alergika 08.10.10, 15:54
      physiogel, physiogel plus, oilatum, emolium, atoperal, freederm ph balanced, dercos kojący, kerium dla wrażliwych, mediket ichtamo na podrażnienia, ...
      jeśli masz przesuszoną skórę glowy (często w towarzystwie swędzenia i łuszczenia) można zastosować nawilżający żel z mocznikiem, np. cerkogel, cerkosol
    • kamilakania Re: Szampon dla alergika 09.10.10, 22:09
      Rozumiem Cię bo też tak mam :/ Ktoś bez takich alergii nie zrozumie jakie to jest uciążliwe w życiu, zwłaszcza w jakiś sytuacjach typu nagły, niespodziewany wyjazd czy coś… Takich drogeryjnych kosmetyków to ja już nawet nie kupuję, za dużo już razy miałam reakcję alergiczną i uznałam że nie ma sensu eksperymentować. Co do szamponów to ja używam takiej może niezbyt znanej marki Ce-Ce. Jak szukałam nowej prostownicy to na stoisku belisoshop dziewczyna powiedziała mi o nich że to są dobre profesjonalne kosmetyki dla alergików, kupiłam na początek ten jeden szampon żeby sprawdzić no i miała rację, jest ok. Z Twojego postu nie wynika czy byłaś już u dermatologa z tym, jeśli nie to idź jak najprędzej bo może to też być jakaś choroba i może trzeba farmakologicznie leczyć.
    • issey_miyake Re: Szampon dla alergika 09.10.10, 22:28
      RENE FURTERER ASTERA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka