bartekgo 13.11.05, 23:06 W ostatniej Gazecie pojawiły się dziewczynki o takich imionach - i nie wiem czy naprawdę ktoś dał tak dzieciom na imię, no i czy w ogóle istnieją takie imiona (a może to zdrobnienia od czegoś)? Nie wiem więc co z nimi zrobić, czy wpisać je do swojej bazy (www.gorny.najlepsze.pl/imiona), czy nie - na razie wpisałem, do wyjaśnienia. Bartek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martka_k Re: Barta i Cypinia 14.11.05, 08:49 obawiam sie, ze Cypinie wpisac, natomiast caly czas sie zastanawiam, czy ta Barta toniejest po prostu Marta z literowka... Juz kiedys byl Bakary, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Barta i Cypinia 14.11.05, 11:09 Literówka na pewno. B i M są blisko siebie na klawiaturze Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barta i Cypinia 14.11.05, 12:36 Istnieje tez opcja, ze ktos chcial nazwac corke forma zenska od Bartosza. Ja bym wpisala - oczywiscie jasne jest, ze nie ma pewnosci, czy i Cypinia, i Barta zostaly zarejestrowane. Dla odmiany, moze jestem nudna, ale prawo polskie zabrania rejestrowania podwojnych imion, wiec koniecznie trzeba usunac Anne marie i dodac tę liczbę do innych Ań Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Barta i Cypinia 14.11.05, 17:54 gaudencja napisała: > Istnieje tez opcja, ze ktos chcial nazwac corke forma zenska od Bartosza. Ja > bym wpisala - oczywiscie jasne jest, ze nie ma pewnosci, czy i Cypinia, i Barta > > zostaly zarejestrowane. > > Dla odmiany, moze jestem nudna, ale prawo polskie zabrania rejestrowania > podwojnych imion, wiec koniecznie trzeba usunac Anne marie i dodac tę liczbę do > > innych Ań Ojoj - czyżby mój serwis był niezgodny z prawem? Co mi za to grozi? Tak na serio - z formalnego punktu widzenia masz absolutną rację, ale kiedy my zastanawialiśmy się nad imieniem dla dziecka, a jeszcze nie znaliśmy płci, miałem taki pomysł żeby dać imię "Anna Maria" - nie "Anna", tylko właśnie "Anna Maria". Albowiem w moim subiektywnym odczuciu to jest co innego. Dlatego jako autor i jedynowładca mojego serwisu pozwoliłem sobie to rozróżnić. Co oczywiście nikogo do niczego nie zobowiązuje, zresztą każdy może sobie wziąć kalkulatorek i przeliczyć. Bartek > Pozdrawiam serdecznie! > Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Anan Maria 14.11.05, 18:22 Pewnie, ze Anna Maria to co innego, niz Anna, tak samo jak Anna to co innego, niz Anna Zofia. Ale rozni sie to tylko liczba imion; z punktu widzenia statystyki pierwszych imion nie ma najmniejszej roznicy miedzy Anna Maria a Anna. Ale oczywiscie skoro tak zadecydowales jako wladca serwisu, to juz inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Barta i Cypinia 14.11.05, 17:46 Z tym Bakarym to nie wiadomo do końca - istnieje takie imię, z tym że nadawane jest raczej we Francji, ale mógł je dostać też ktoś w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Barta i Cypinia 14.11.05, 17:49 A jaj mam jeszcze teorie, ze Barta to literowka Berty? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barta i Cypinia 14.11.05, 18:24 O, moze? Natomiast nadal nie mam pomyslu na Cypinie - czego to moze byc literowka? Kojarzy mi sie tylko z cukinia. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Barta i Cypinia 15.11.05, 10:38 gaudencja napisała: > O, moze? Natomiast nadal nie mam pomyslu na Cypinie - czego to moze byc > literowka? Kojarzy mi sie tylko z cukinia. > Może to rodzaj żeński od Cypisa? A skoro Cypis to zdrobnienie od imienia "Cyprian", to w takim razie Cypinia byłoby zrobnieniem imienia "Cypriana" Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Barta i Cypinia 15.11.05, 10:36 abiela napisała: > A jaj mam jeszcze teorie, ze Barta to literowka Berty? A, no właśnie - to jest chyba najbardziej prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Barta i Cypinia 15.11.05, 23:57 bartekgo napisał(a): > W ostatniej Gazecie pojawiły się dziewczynki o takich imionach - i nie wiem > czy naprawdę ktoś dał tak dzieciom na imię, No więc w przypadku Cypinii naprawdę - do mojej księgi gości na www.gorny.najlepsze.pl/imiona/gbook.php wpisali się rodzice tejże Cypinii!! Nie wiem jak to będzie z rejestracją - czy zamierzają ją tak zarejestrować w urzędzie, i czy to się uda - mam nadzieję że się jeszcze odezwą. > no i czy w ogóle istnieją takie > imiona (a może to zdrobnienia od czegoś)? > > Nie wiem więc co z nimi zrobić, czy wpisać je do swojej bazy > (www.gorny.najlepsze.pl/imiona), czy nie - na razie wpisałem, do wyjaśnienia. > > Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barta i Cypinia 16.11.05, 08:57 Faktycznie, Cypinia od Cypisa, teorie sie potwerdzily! Przypuszczam, ze jezeli urzad bedzie bardziej surowy, to zasugeruja Cyprianę (w koncu Cypisek jest zdrobnieniem od Cypriana). Odpowiedz Link Zgłoś