Dodaj do ulubionych

Mam dziwne imię na grono.net

15.11.05, 17:01
Tych, którzy mają lub mogą mieć zaproszenie na grono.net informuję, że jest
tam wątek o rzadkich i niezwykłych imionach. Mozna przeczytać jak młodzi
ludzie, którzy sami takie imiona noszą wypowiadają się o tym smile Ja
skorzystałam z możliwości poczytania przez ramię mojej córki smile)))
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Mam dziwne imię na grono.net 15.11.05, 18:07
      Mader, a czy mozesz nam mniej wiecej zreferowac watek, oczywiscie bez zadnych
      szczegolow umozliwiajacych identyfikacje osob?
    • tawananna Re: Mam dziwne imię na grono.net 15.11.05, 19:29
      Mader, a mogłabyś dać link do tego wątku? Albo powiedzieć, na którym forum
      jest?
    • mader1 Re: Mam dziwne imię na grono.net 15.11.05, 23:49
      Już piszę. Poprosiłam moją corkę i pozwoliła mi "usiąść " na chwilę na tym
      gronie. Czyli po kolei. Jest to adres www.grono.net a bliższy link wymaga juz
      logowania. Są tam grona tematyczne - tak jakby podfora. To podforum ( okazało
      się, że jednak nie wątek) nazywa się : "mam nietypowe imię" i jest tam
      zarejestrowanych 975 osób ! W wątkach są imiona na poszczególne litery.
      Zajrzałam na próbę do litery "m" i na pierwszych trzech stronach były
      wymienione : Małgorzata, Malwina, Marika, Marianna ( podobało się), Marzena,
      Magdalena (!), Marta, Marietka, Monika, Maryna, Maja,Marlena,Miłosz, Milena,
      Matylda, Michaś (!), Mietek ( "mocne imię" - zażartował)i Mirosława ( ucieszyła
      się, że jest jedyna). Więcej nie mam czasu sprawdzać, ale zdziwiło mnie, że
      niektóre z tych imion są uważane za oryginalne.
      Zajrzałam na wątek " Jak dużo lat zajęła Wam akceptacja swojego imienia" i
      odpowiedzi były bardzo różne. Dezydery np. nie lubi tylko zdrobnień. Znów nie
      widziałam wszystkich wypowiedzi, bo jest ich mnóstwo - ale nie rzuciły mi się w
      oczy żadne tragedie.Może jedna : gdy w czasie balu maskowego trzeba było
      wymienić swoje imię, kore w tym wypadku identyfikowało posiadaczkę - jedyną w
      szkole. Spojrzałam w "Jak byś nazwał swoje dziecko" i na pierwszych stronach
      więcej osób skłaniało się do nazwania swoich hipotetycznych potomków nietypowo.
      Nawet przeczytałam taką wypowiedź ," że dzieci mające nietypowe imiona w
      dorosłym życiu radzą sobie lepiej niż dzieci z pospolitymi imionami". Parę osób
      jednak dałoby córce na imię Julka a synkowi Jakub . Częściej była wymieniana
      Maja. Zabawny jest wątek o przekręcaniu imienia smile)) Opowiadają o tym bardzo
      dowcipnie i mam wrażenie, że traktują te doświadczenia z mocnym przymrużeniem
      oka.
      Nie wypada mi bardziej tam siedzieć, bo to jednak miejsce mojej córci wink))) ,
      ale zachęcam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.