iwasia123 25.11.05, 12:38 Za tydzień mam termin porodu a nie jestem jeszcze całkiem zdecydowana na imiona. Czy podobają Wam się imiona: Marcel - dla chłopca, a dla dziewczynki Marika lub Eliza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cataluna Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 25.11.05, 12:41 Witaj, Marcel i Marika - to bardzo ładne imiona. Natomiast Eliza nie podoba mi sie zupełnie. Pzdr CATA Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 25.11.05, 12:42 Imię Marcel niczego sobie, a dla dziewczynki moim zdaniem lepiej Eliza. Ale sama podejmij decyzję. W końcu to Twoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia331 Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 25.11.05, 13:02 Mnie się podoba Marcel i Marika, Eliza odpada Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 25.11.05, 13:15 Marcel i Marika jak dla mnie nie do przyjęcia, a Eliza bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 25.11.05, 13:21 Do przejycie dla mnie jest jedynie Marceli i Eliza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 25.11.05, 18:46 Ja rowniez bylabym w tym przypadku za Marcelim (z "i" na koncu) i Eliza. Marcel wyglada tak troszke nowomodnie, a "i" na koncu niewiele zmienia w imieniu, a nic w sposobie zdrabniania. A jesli moge Ci cos zaproponowac zamiast Mariki i Elizy, to moze Marianne? Nie jest to Maria (czego zapewne chcesz uniknac), kojarzy sie z francuska Marianna, zdrabniac mozna jak chcesz, tez do Mariki. A Mariki sie nie da za bardzo zdrabniac: Marisia? Napisz nam koniecznie, co wybralas! Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 25.11.05, 18:48 Przykro mi, ale zadne mi sie nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 25.11.05, 21:16 Marcel jest ładnie (moim zdaniem). Chyba wolałabym formę Marceli. Żadne z imion dla dziewczynki mi się nie podoba, niestety. A propos Mariki, wiesz , że to hiszpańskie zdrobnienie od Maria Carmen? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Marika 26.11.05, 14:07 pepperann napisała: > A propos Mariki, wiesz , że to hiszpańskie zdrobnienie od Maria Carmen? To bardzo ciekawe A w "Shogunie" byla jeszcze bohaterka Mariko Toda, pamietam jak mi sie podobala i dziecieciem bedac myslalam, ze kiedys nazwe coreczke Marika Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marika 27.12.05, 16:27 W podobnym wątku na innym forum znalazłam taką informację: "Prosze, nie nazywaj dziewczynki Marika! A jesli juz tak nazwiesz, to nie wysylaj jej do Hiszpanii: tu slowo MARICA oznacza po prostu PEDALEK (wulg. homoseksualista, co by nie bylo watpliwosci)" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=32297182&wv.x=2&a=34007042 Hmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Marika 28.12.05, 00:02 > "Prosze, nie nazywaj dziewczynki Marika! A jesli juz tak nazwiesz, to nie > wysylaj jej do Hiszpanii: tu slowo MARICA oznacza po prostu PEDALEK (wulg. > homoseksualista, co by nie bylo watpliwosci)" Potwierdzam, specjalnie sprawdziłam w słowniku. Co zapewne wyklucza możliwość funkcjonowania Maricy w hiszpańskim jako skrótu od Marii Carmen . Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Marika 28.12.05, 10:05 Marika wg mnie całkowicie odpada. Jeśli już to Eliza. Co do Marcelego to mam identyczne zdanie jak Gaudencja -> Marceli z "i" na końcu Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Marika 29.12.05, 12:21 Ja słyszałam tylko w wersji "pełnej" - Maricarmen. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 29.12.05, 16:23 pepperann napisała: > A propos Mariki, wiesz , że to hiszpańskie zdrobnienie od Maria Carmen? Marika, to węgierskie zdrobnienie od Marii pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
tetee Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 28.04.06, 03:54 Marcel to piekne imie - nie zmieniaj decyzji. A jezeli bedzie dziewczynka to moze Marcela? Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Marcel i Marika - co sądzicie? 28.04.06, 10:37 Ja również znacznie wole Marcelego, od Marcela. Marika nie podoba mi ise zbytnio. Moze już lepiej Eliza... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Urodził się Marcel 25.09.06, 21:52 gratulacje! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=43534075&a=43535106 Odpowiedz Link Zgłoś
beatri6 Re: Urodził się Marcel 24.10.06, 11:51 Podoba mi sie Marcel i Marika niedawno urodzilam coreczke i tez tak mialam ja nazwac ale niestety mezowi sie nie spodobalo wiec zostala Nikola a chlopic mial byc Olivier Odpowiedz Link Zgłoś