tucik 30.01.06, 10:47 Mamy następujące typy imion: Cezary (podoba się mężowi i na nie jestesmy zgodni ale mi niezbyt podoba sie zdrobnienie Czarek-ponadto mam wade wymowy na "r" i jest obawa sie ze dzieci-koledzy moga mnie w przyszłości przedrzeźniac...), Maksymilian (mój typ ale nie wiem czy nie za popularne-nie chciałabym 6 Maksiów w klasie, mąż tak sobie na to imię), Patryk (tutaj ja nie mam zdania, mąż akceptuje ale znowu "r"), Milan (ja na tak, mąż na nie), a może Wy macie jakieś propozycje? nie chcę bardzo wyszukanego imienia ale tez nie chce dziecku nadawac imienia ze szczytu listy popularności... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 10:59 Cóż... Cezary lub Patryk. Maksymiliana nie lubię, a Milan jest niemęski. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 11:01 Ja tez mam wadę wymowy na "r" i jak wybieralismy imiona dzieciom to od razu powiedziałam mężowi, że odpadają wszystkie z "r"... Nasze dzieci maja imiona bez "r" i nastepny maluch tez takie otrzyma, chybaze jeszcze da sie zdrobnić imię tak, żeby "r" nie było np. Kornelia-Nela... Proponuję Wam: Nikodem Miłosz Wiktor-Witek Ignacy Nastka Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 11:04 Patryk.... brzmi tak cudnie irlandzko jak dla mnie )). A może inaczej? Np. Juliusz - męskie, a jednocześnie ładnie można zdrobnić... Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 11:08 Szczerze mówiąc - żadne z tych czterech imion mi się nie podoba. Już najbardziej ten Czarek (bez zachwytu). No i ta litera "r" - nie usunie się jej ( Patryk też ma literę "r"). Maksymilian - jest rzeczywiście popularne, Milan - z kolei wydaje mi się bardzo wymyślnym imieniem, niepolsko i rzeczywiście niemęsko brzmiacym. Oto moje propozycj - bez "r", nie najpopularniejsze i nieudziwnione i w stylistyce, która może się wam spodobać (sądząc z podanych propozycji): Miłosz, Dominik, Emil, Jacek, Łukasz. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 12:34 Zadne mi sie raczej nie podoba ale wybrałabym Patryka,ew.Maksymiliana Może Eryk(podobny do Patryka),Makary(podobny do Cezarego),a może Wiktor,Konrad,Witold,Natan.Nie sąze szczytu popularości,nie sa bardzo wyszukane,tak jak chciałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 12:44 Hej! Odradzałabym w tej sytuacji imiona z "r", tym bardziej że ta wada wymowy często jest dziedziczna. W takim razie Czarek i Paryk odpada. Milan - mam podobne zdanie, jak pepperann, tj. że jest to imię wyszukane i niemęskie. Zostałby więc Maksymilian, choć masz rację, że to imię robi się coraz popularniejsze. Są jeszcze trzy podobne do Maksymiliana imiona: Maksymin, Maksymian i Maksym, z ktorych myślę, że Maksymin i zwłaszcza Maksym mogłyby być propozycją zastępczą. Zresztą może nawet niekoniecznie zastępczą, MSZ są ładniejsze od Maksymiliana. ew. moje inne propozycje to Tymon, Tymoteusz, Julian, Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 16:15 mnie się niezbyt te imiona podobają, ale gaudencja ma rację z tą wadą wymowy. Ja proponuj, ładne i bez ,,r": Daniel, Nataniel (mój numer 1), Maksym jak cos mi ładnego wpadnie do głowy to dopiszę Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 18:17 Ja tez odradzam imie z "r". Z Twoich popozycji i tak najbardziej podoba mi sie Maksymilian. Alternatywnieproponuje Juliusza, Jedrzeja, Konstantego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 18:45 Re wada wymowy. Mój partner ma właśnie taką, po matce. R wymawia mniej więcej tak jak Francuzi. (Natomiast z angielskim R - jest dwujęzyczny - nie ma żadnych problemów, co i nie dziwota). Osobiscie uważam, że brzmi to interesująco i arystokratycznie. Naprawdę. Oczywiście, nie wiem, czy twoja wada jest równie urocza. Oczywiście bywają problemy - ma nazwisko --RSKI, mieszkamy na ulicy z -WRO- w środku, i dość często zdarza się, że - szczególnie przze telefon - musi powtarzać raz czy dwa. Mnie to dziwi, bo ja nie mama żadnego problemy ze zrozumieniu osób wymawiających takie R - chociaż może przez przyzwyczajenie? W kazdym razie uwazam, że imiona z R - o ile nie ma przed nim ani po nim współgłoski! - zdecydowanie wchodzą dla nas w grę. (On nie jest tak do końca przekonany). Co imion. Cezary - sorry, okropnie nie lubię. Kojarzy mi się nieodparcie z Pazurą i jego "kreacją" w 13 Posterunku (o matko) oraz z Panem Czarkiem - we wspomnieniach Agnieszki Osieckiej symbolem bezgusciastego "byznesmena". Maksymilian - wspaniałe, ale zdecydowanie zbyt popularne i super modne. "6 Maksiów w klasie" to całkiem mozliwe. Milan - ładne, miękkie, moze nawet za miękkie. Kojarzy mi sie z b. Jugosławią oraz nazwą Mediolanu w języku angielskim (włoskie Milano). Bardzo czesto spotykam się z tym, że angielskojęzyczni sądzą, że dziecko o imieniu Milan nazwane jest własnie od tego miasta. (Nazwy geograficzne jako imiona są w Stanach bardzo "trendy".) Patryk - tez bardzo popularne, na razie czestsze od Maksymiliana. Może byc.Ale chyba rzeczywiście trudne do wymówienia z tym R. Propozycje, niektóre z R: Julian, Dominik, Fabian, Hilary Teofil, Emil, Daniel, Leon, Leopold, Rusłan, Rafał, Alwin, Pozdrawiam, Kaeira Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 30.01.06, 20:19 Łacińskie caesaries oznacza włosy bądź czuprynę, przez co niektórzy imię Cezary tłumacza jako włochaty... Brrr... Dla mnie stanowczo odpada. Maksymilian dla odmiany jest według mnie śliczny, jeśli natomiast chciałabyś uniknąć jego popularności (chociaż ma dopiero 18- !!- miejsce pod względem liczby urodzeń w Warszawie) wybrałabym podobnego brzmieniowo Maksyma (mam przyjemność przebywać z 8 letnim, przecudnej urody chłopcem noszącym to imię) Patryk onegdaj nawet mi się podobał... Potem mi zdecydowanie przeszedł. Milan z kolei jest przemiły i generalnie "prze" natomiast chyba jednak nie na nasze warunki... Z "innych" propozycji dodam jeszcze od siebie Igancego, Konstantego, Jerzego, Juliana, Beniamina, Józefa, Aleksego, Andrzeja, Kajetana, Kasjana, Dominika, Micheasza, Leona i Antosia. Wszystkie bez "r", jako że Maluchowi- a potem dorosłemu człowiekowi- może odrobinę przeszkadzać fakt, że jego mama nie wymawia poprawnie jego imienia (mam podobną sytuację wśród znajomych, tyle tylko że tam problem tkwi w głosce "Cz") Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 10:35 Pięknie Wam wszystkim dziękuję za rady i propozycje i nie ustawajcie w nich ponieważ pomogłyście nam w 1 kwestii! Wiem już, że nie damy imienia z "r" w środku, pomimo że mam rzekomo "ładną" wade wymowy o ile tak można powiedzieć o wadzie. Nie jest nachalna ale słyszalna, jakby z francuskiego ale nie tak dzwięczna jak miał np. Kydryński. Aczkolwiek jej natężenie zalezy od tego po jakiej głosce jest "r". Mój mąż się trochę zmartwił, mówi że to bardzo nam zawęża możliwość wyboru. Podoba mi się bardzo imię Andrzej ale tak nazywa się właśnie mój mąż i tu z kolei jest obawa przyszłych pomyłek. teofil jakoś nie przemawia do mnie choć tak się nazywa mój dziadek Juliusze nie przejdą...Sama nie wiem, Maksym również bardzo łądne imię ale nie wiem czy uda mi się męża namówić...Jest zdecydowanie za "zwykłym" imieniem. Co sądzicie o Tomaszu, Macieju? Chyba też bardzo popularne? Milam faktycznie miękkie ale jakieś mało męskie-juz odpadł. Nie ustawiajcie w propozycjach-może nas olśni jak będziemy je czytać! Buziaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 11:23 tucik napisała: Podoba mi się bardzo imię Andrzej ale tak nazywa się > właśnie mój mąż i tu z kolei jest obawa przyszłych pomyłek. No to moze Jedrzej? Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 12:39 Tomasz i Maciej są dla mnie zupelnie neutrakne bo tak masowo nazywani byli chłopcy w okolicach mojego rocznika a może podoba Ci sie(jeżeli chcesz imiona zwykłe) Szymon,Kajetan,Filip,Adam,Mikołaj,Kasper(przez s własnie-alternatywa dla Kacpra),a może Antoni,Ignacy czy Witold-to dziś też są imiona raczej zwyczajne Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 12:47 My bedziemy mieli Juliana, ale podoba mi się bardzo Florian, Fabian, Benjamin, Franciszek. Może któres sie wam spodoba... życze powodzenia w wyborze, napewno będzie trafny... Pozdrawiam (mama majówka) PS:Tomasz , Maciej zbyt popularne jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 17:48 tucik napisała: Co sądzicie o Tomaszu, > Macieju? Chyba też bardzo popularne? Milam faktycznie miękkie ale jakieś mało > męskie-juz odpadł. Nie ustawiajcie w propozycjach-może nas olśni jak będziemy > je czytać! Buziaki!!! Tomasz i Maciej rzeczywiście są nieslychanie popularne, w tej chwili Maciej bardziej. Ale to klasyczne, piękne imiona. Jeśli nie Andrzej, to może Jędrzej, jak proponowała Abiela? Proponuję również Stasia, Leszka, Fabiana, może być też np. Tobiasz - bardzo podobny do Tomasza, podobnie się zdrabnia, a jednak zwyczajny; Janusz, Nikodem, Błażej. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
m_wait Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 13:31 Cezary (podoba się mężowi i na nie jestesmy > zgodni ale mi niezbyt podoba sie zdrobnienie Czarek-znam dwoch zwracamy się do nich tylko dzrobniale Maksymilian zbyt pretensjonalne,za długie(jak będzie się podpisywał na kartkówkach w szkole ),zdrobnienie zbyt dziecinne,a przecież nie zawsze ma się 12 lat Patryk-nie wiem jak masz na nazwisko i czy pasuje do niego to imię,dla mnie neutralne,nie wzbudza emocji ani na tak ani na nie Milan -znam dziewczynkę o imieniu Milana i minęło sporo czasu aż przyzwyczailiśmy się do tego imienia,jak dla mnie zbyt(na siłę wręcz )wyszukane > a może Wy macie jakieś propozycje Nie sugeruj się kolejnością:Aleksander,Filip,Tomek,Wojtek,Piotruś,Marcin,Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 17:55 Myslę , ze Tomasz byłby dobrym wyborem, jest to imię , które nie podlega modzie jak np Anan. Tak je odbieram. Zresztą zawsze mi się podobało, a wszystkie Tomki to fajne chłopaki Inne moje propozycje to Natan, Tymon, Tymoteusz , Nikodem , Malkolm. Milan bardzo mi się podoba , choc sama bym się nie odwazyła tylko i wyłącznie ze względu na to , że to mój najkochanszy klub piłkarski AC Milan , więc skojarzenia miałabym zbyt silne. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 17:56 Oczywiscie w poprzednim wątku nie miało być Anan tylko anna Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 17:58 A już myślałam, że Anan Kofan Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 31.01.06, 18:20 A ja,że -nie daj Boże-Alan... Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw do shila01 01.02.06, 16:45 Saluti a tifosi milanesi Swoją drogą, uwielbiałam Milan (klub)od dzieciństwa, teraz mój zapęd trochę ostygł Imię Milan uwielbiam, bo Milany to normalne chłopaki i bynajmniej żaden, którego poznałam nie był niemęski. No i tak z Kunderą się świetnie kojarzy. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
ladnapanna Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 01.02.06, 15:41 a nie myslałas nad Pawełkiem? świetne imię, proste, uniwersalne i jakie piekne zdrobnienia...Pawlinek, Pawcio, Wafelek...no i bez "r"!! Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 01.02.06, 17:36 Jeśli bardzo "zwyczajne": polecam imię Paweł. Bez "r", mnie osobiście się podoba. Zupełnie zwyczajne, a jednocześnie obecnie znacznie rzadziej nadawane, w przeciwieństwie do zbyt popularnego Macieja. Odrobinę oryginalniej... Nie obawiaj się imienia Maksym! Maksymilian jest na tyle częsty, że Maksym na pewno nie będzie wydawał się dziwny! (zresztą Maksym też jest nadawany). W duchu Milana, a trochę popularniejsze i bardziej męskie: Julian (Julek, Juleczek - dla malca słodkie, dla dorosłego - eleganckie) Kajetan (Kaj, Kajtek, Kajtuś, Kajetanek - śliczne, i na każdy okres życia ) Lucjan Natan (iel) Emilian Tymon (zdrobnienie Tymek - podobne do Tomek, a sam Tymon się właśnie zaczyna popularyzować) Odradzam Jędrzeja - zbyt podobny do Andrzeja, część zdrobnień - wspólna. Natomiast w żadnym wypadku! - Andrzej Albo coś trochę mocniejszego (żadne imię nie jest wyszukane) Sebastian Witold Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 01.02.06, 19:03 Widziałam w innym wątku, że rozważacie też Leona lub Gustawa. _Fantastyczne_ imiona! Odpowiedz Link Zgłoś
iwaaa Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 02.02.06, 02:28 a np imie Kamil nikomu sie nie podoba? jeszcze nikt nie wymienil tego imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 02.02.06, 10:51 M<amy nie lada kłopot. Mężowi za nic nie podoba się Leon Gustaw też nie! Pawełek i Filipek odpadają bo mamy w najbliższej rodzinie! Mąż strasznie tradycyjny ale nie aż tak żeby np nadawać imię Stanisław! Tłumaczę mu, że jak mi nadawano imie lat temu dwadzieścia kilka też było one obce i niezwykle rzadkie (Klaudia) a teraz jest już normalnie przyjęte i b. ok. W duchu najbardziej chyba już wolałabym Maksyma/Andrzeja, ja nie wiem chyba się zastrzelę! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 02.02.06, 14:53 Nie, bez przesady Nie będzie tak źle. A co o Maksymie i Andrzeju mówi mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 02.02.06, 16:24 sęk w tym, że mówi tak: z grupy Maksiów jestem w stanie zgodzić się na Maksymiliana, na Maksyma się krzywi...z kolei dla mnie jest troszkę przydługie, tymbardzije że nazwisko ma 10 liter; Andrzeja też nie za bardzo chce...chyba czuje konkurencję, hehe. I tak najczęściej zwracam się do niego zdrobnieniem więc nie widzę kłopotu, w urzędach z kolei i tak podaje się zawsze 2 imię...jeszcze będziemy dyskutować, acha mąż się nastawił narazie (tymczasowo, jak nas znam - jak widac do ostatecznej decyzji jeszcze daleko) na Tomasza ale tutaj ja nie mam przekonania... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 02.02.06, 16:53 > sęk w tym, że mówi tak: z grupy Maksiów jestem w stanie zgodzić się na > Maksymiliana, na Maksyma się krzywi...z kolei dla mnie jest troszkę > przydługie, > tymbardzije że nazwisko ma 10 liter; Namawiaj go dalej . Podkreśl, że Maksymilianów będzie dużo, i że Maksym brzmi bardziej męsko . I zaproponuj mężowi, żeby za to on zaproponował drugie imię dla syna > I tak najczęściej zwracam się do niego zdrobnieniem > więc nie widzę kłopotu, w urzędach z kolei i tak podaje się zawsze 2 > imię...jeszcze będziemy dyskutować Oj, nie decyduj się na Andrzeja, to naprawdę mało praktyczne - potem ktoś dzwoni do Was i prosi do telefonu Andrzeja X., a Wy nigdy nie wiecie, o kogo chodzi... z przesyłkami też są problemy, bo nie wszędzie podaje się oba imiona... itd. Myślę, że z dziedziczeniem imion trzeba powstrzymać się przynajmniej jedno pokolenie. Ale może: Maksym Andrzej? Albo Maksym Tomasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zonazona Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 02.02.06, 20:46 Jest tez imię Maks A moi synkowie to - Sebastian i Miłosz W żadnym nie ma "r" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 02.02.06, 20:48 zonazona napisała: > Jest tez imię Maks Nie ma. To jest zdrobnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 03.02.06, 14:13 acha, wygłosiłam już wykład na temat Maksyma, póki co nie przejdzie więc narazie opcja, zresztą bardzo przyjemna Tadeusz - przyjęta, choć na drodze kompromisu Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 04.02.06, 17:59 Na pewno nie Patryk, pozostale tez szczerze mowiac nie przypadły mi do gustu (najmniej Milan)- nic nie poradze, ale Maks i Czarek kojarza mi sie z psimi imionami, bo takie pieski znam.Nie macie nic innego w zanadrzu? Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 11:55 oststnio już prawie była decyzja na Tadeusza. tymczasem mój małżonek pogadał sobie z kolegą 40-letnim Tadeuszem, który to odradził mu to imię...jestem załamana, chyba stanie na Tomaszu (to jedyne imię z repertuary, które jestem w stanie przłknąć bo mój repertuar jakoś nie może się ostatecznie przebić...) co sądzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 12:23 Tomasz brzmi ładnie i dosć oryginalnie w dzisiejszych czasach. Tadeusz bardzo mi sie nie podoba i myśle,ze wielu osobom równiez(inaczej jest na tym forum ale osoby wypowiadajace sie tu niekoniecznie są reprezentatywne). Imie to nadaje sie moim zdaniem dla podstarzałego faceta i nie pasuje do dziecka (dodam,że nie jestem wcale przeciwniczką "dawnych"imion,przeciwnie wiele mi siepodoba ale to jest naprawde nieładne) Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 11:56 przepraszam za literówki Odpowiedz Link Zgłoś
kajka04 Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 13:01 z tych, które podałaś najbardziej podoba mi się Maksymilian. Odpowiedz Link Zgłoś
liweczka1 Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 17:15 Proszę tylko nie Czarek! To krzywdzenie dziecka...To po prostu nieładne imię i zdrabniać będą Czarek, a to brzmi brzydko....Maksio lepiej albo Maksym???Mniej popularne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 17:58 dzięki ale Czarek, Patryk już odpadli w przedbiegach...niestety Tadeusz też się nie utrzyma, mąż prosi o litość...w związku z tym zostaje extra wybór: albo Maksymilian albo Tomasz(( Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 18:24 A to pech, że mąż porozmawiał z tym Tadeuszem! Przecież to przypadek, widocznie nie luibił akurat swojego imienia. Poza tym Tadeusz 40 lat temu a Tadeusz dziś mają zupełnie inną konotację I jeszcze Tadeusz tak ekstra pasował do Wasego nazwiska! Maksymilian i Tomasz są gorsze, ale oczywiscie nadal są to klasyczne i w porządku imiona. Osobiście wybrałabym Tomasza, bo wolę Tomka od Maksa czy Maksia, ale nie będę nic sugerować... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 18:26 A moze mąz by się zgodził na Tomisława? Jak Tomisław Tajner. To staropolskie imię, nie brzmi dziwacznie i zdrabnia się do Tomka. Poza tym lepiej pasuje do Waszego nazwiska, bo Tomasz jest inaczej akcentowany niż Tadeusz i końcowe "sz" bardziej szumi w zestawieniu z "Prz" - tu już trochę przeszkadza. Móglby być jeszcze Tomir. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 20:38 hehe, rzeczywiście to pech Gaudencjo i to ten, który rzekomo nie ulega wpływom opiniom otoczenia...rany a już się zgodził! no nic jutro dalsza część serialu pt. "dyskusja na temat Imienia" obyśmy posunęli się do happy endu mojego scenariusza! hihi; będę informowac na bieżąco; i dziękuję za sugestie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Doradzcie! Nie mozemy sie zdecydowac... 11.02.06, 23:48 Mnie Tomasz tez nie zachwyca, samo imie ok, ale jakies takie...nudne. Tylu tych Tomkow w naszym pokoleniu bylo. Zal Tadka Odpowiedz Link Zgłoś