abiela 17.02.06, 22:16 Byl kiedys watek m. in. o Fridzie. Juz jest zarchiwizowany, wiec pytam co sadzicie o tym imnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: Frida 17.02.06, 22:20 Mam skojarzenie tylko i wyłącznie z aspiratorem do nosa )) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Frida 17.02.06, 22:28 Zbyt twarde, zwłaszcza, że Frida miałaby przecież być kobietą... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Frida 18.02.06, 10:36 Twarde, kojarzy mi się wyłącznie z meksykańską Fridą Kahlo... Tak bardzo mi się kojarzy, że gdy ktoś na Niemowlaku właśnie o to pytał, byłam przekonana że kpi, bo co niby miało mieć wspólnego urządzenie do nosa z malarką... Ale już o tym oczyszczaczu wiem... Mimo to, jak dla mnie imię zbyt twarde, zbyt germańskie, za mało dźwięczne i kobiece, ale to tylko moje zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Frida 18.02.06, 15:31 A mi sie podoba. Też kojarzy mi sie z Fridą Kahlo, i dla tego uwazam je za kobiece. Jednak moim zdaniem niepasuje do polskich warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Frida 18.02.06, 16:25 piekne imie.moja kolezanka nazwala tak kotaale na serio to podoba mi ei to imie ale czy wogole mozna w polsce nazwac tak dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
almanecer Re: Frida 18.02.06, 18:31 No można, czemu nie? Moja babcia ma tak na imię .I często żałowałam,że nie dostałam imienia "po babci". Ale zdrobnienie juz mi sie nie podoba: FREDZIA, hehe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Frida 18.02.06, 22:52 magdaksp napisała: > piekne imie.moja kolezanka nazwala tak kotaale na serio to podoba mi ei to > imie ale czy wogole mozna w polsce nazwac tak dziecko? Raczej powinna to być Fryda, ale Frida też by chyba przeszła tu i tam... Odpowiedz Link Zgłoś