gaudencja 04.03.06, 21:13 Jak Wam sie to imię podoba? Jest to imię celtyckie, w Polsce nosił je w XIV wieku marszałek Henryka V, księcia śląskiego. Mnie się całkiem podoba, brzmi współcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Walwan 06.03.06, 07:49 mnie również niezbyt. Metodą skojarzeń (Walwan - galwan - galwanizacja) doszłam do procesu niezbyt zachwycającego w imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
alagodz Re: Walwan 06.03.06, 13:29 Mi się jakoś tak kojarzy a)Walwan Lepper b)średniowczesna odmiana ziemniaka Asymptotą jest osia OX - H. Musial Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Walwan 07.03.06, 14:44 Dosc mdle. Kojarzy mi sie z balwanem lub niemieckim "wauwau" = hauhau. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Walwan 01.01.07, 14:33 abiela napisała: > Jakoś nie zyskuje to imię sympatyków. Może dlatego, że jest jakieś takie mdłe? Mnie się też nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
winiaa24 Re: Walwan 03.01.07, 14:10 no cóz mnie rowniez nie mozna zaliczyc do sympatykow tego imienia!!! moje ierwsze skojarzenie to Welwet;-Dhi Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Walwan 03.01.07, 14:19 dla mnie nie bardzo rosyjskie imiona czesto tam gdzie polskie ma b przyjmuja literke w warwara na przyklad zamiast barbary walwan mi przez analogie od razu balwanem wyszedl i nie moge sie pozbyc tego skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś