gaudencja 08.03.06, 23:42 A jak Wam sie podoba to staropolskie imię? Mnie - bardzo. W internecie znalazłam dwie osoby o tym imieniu jako drugim: Czesława Witomira Mańkowskiego, matematyka, i Zygmunta Witomira Bieńkowskiego, członka Dywizjonu 303. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Witomir 09.03.06, 00:04 Dobrze jest sie czasem przeczytać. Oczywiście nie "staropolskie". Nie było notowane takie imię, ale konstrukcja jest w pełni zgodna z zasadami, a oba człony występowały jako składowe imion. Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Witomir 09.03.06, 12:16 Dość ładne,ale jednak wolę Witold... pozdrawiam,Gaudencjo Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Witomir 09.03.06, 21:50 Baaardzo mi sie podoba!Świetne imie,dodaje do listy ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: Witomir 15.03.06, 21:14 Brzmi poważnie i dostojnie. Dziecko można wołać Witek, Wituś, a dorosły może używać pełnej formy. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Witomir 11.08.06, 13:58 Ze względu na posiadanie brata Witolda uwielbiam imiona z cząstką Wit - Witold, Wit, Witomił, Witomir, nawet Witosław i Witalis. A Witalia, Witomiła i Miłowita to jedne z moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Witomir 11.08.06, 23:48 Bardzo lubię Witolda a bliski mu brzmieniowo Witomir także przypadł mi do gustu Odpowiedz Link Zgłoś