Dodaj do ulubionych

KACPER :-)

01.04.06, 12:34
Mój synek ma trzy tygodnie i na imię Kacper. Imię jak imie nie bardzo trafione
w mój gust ale mężowi strasznie się podobało i bardzo nalegał. No właśnie
każde imię ma swoje znaczenie a ja słyszałam, że Kacpry to straszne łobuzy i
egoiści... obym się przesłyszała winkDajcie znać cóż Kacper znaczy.
Obserwuj wątek
    • karolinanka1 Re: KACPER :-) 01.04.06, 15:58
      www.imiennik.pl
      Tutaj poczytaj o cechach jakie przypisuje sie imionom.
      • abiela Re: KACPER :-) 01.04.06, 20:46
        Nie wierze, zeby wszyscy chlopcy o imieniu Kacper tacy byli. To bardzo popularne
        imie i trudno wyciagac takie wnioski.
    • kira_koslin Re: KACPER :-) 01.04.06, 23:08
      Mi Kacper kojarzy z takim małym rozrabiaką. Bardzo sympatyczne imię
    • wedlowka Re: KACPER :-) 02.04.06, 09:00
      Niestety pod wskazanym adresem imiennika nie ma imienia Kacper
      • gaudencja Re: KACPER :-) 02.04.06, 18:39
        Imiennik jest na podstawie książki napisanej przez Francuza, a we Francji
        Gaspar jest imieniem niezwykle rzadkim (procentowo nawet bardziej, niż u nas
        Melchior i Baltazar) - pewnie dlatego nie ma tam tego imienia. Niestety nie
        znam innej w miarę sprawdzającej się strony o charakterach osób, które noszą
        konkretne imiona.
        Znam dwóch dorosłych Kacprów - jeden był wiecznie zasmarkanym i brudnym
        łobuziakiem walczącym o sprawiedliwość w każdej sytuacji, a teraz został
        księdzem (nb. jego matką chrzestną jest jedna z najbardziej znanych i
        nielubianych feministek polskich), drugi jest przeuroczym wiecznym studentem,
        niebieskim ptakiem, którego sprawy materialne nie zaprzątają ani trochę i
        mógłby wiecznie rozmawiać o kwestiach filozoficznych, nie zapewniając
        utrzymania swojej żonie i maleńkiej córeczce. Jednak nie powinnas wyciągać z
        tego żadnych wniosków, ponieważ kazdy Kacper jest inny...
        • zakochalam_sie Re: KACPER :-) 08.07.06, 12:06
          Mój kolega jakieś pół roku temu został tatą Kacpra. Do tej pory imię nawet mi
          się podobało, a przynajmniej nie raziło jakoś strasznie. Ale motywacja kolegi i
          jego żony mnie powaliła: otóż mały był bardzo niespokojnym dziecięciem jeszcze
          zanim się urodził, i jego mama, aby zasnąć, musiała sobie przed snem wypić
          pięćdziesiątkę wódki. I tak co wieczór. Dlatego uznali, że mały urodzi się na
          kacu. I dlatego jest Kacper. Już mi się to imię nie podoba. I pomyśleć, że
          pierwotnie miał być Pawełkiem...
          • gaudencja Re: KACPER :-) 08.07.06, 13:04
            O retyyyy, ależ ludzie mają pomysły :=((((( Dla następnego dziecka proponuję
            Głasp, od Gławspirt, czyli Monopol Spirytusowy
            • zaino Re: KACPER :-) 08.07.06, 18:44
              Z moich obserwacji wynika, że Kacpry są troche sknerowate...
              • kropelkakolora1 Re: KACPER :-) 09.07.06, 12:04
                Ja mam brata Kacpra. Ma 13 lat i szczerze mówiąc nie wiem czy to za sprawa tego,
                że jest najmlodszy w rodzinie, czy to kwestia tego imienia, ale moglabym
                powiedzieć, że jest baaaardzo powolny, zapominalski, leniwy ale co trzeba mu
                przyznać jak już coś robi to stara się to zrobić naprawde dobrze. Aha i do tego
                okropny ignorant, niestety.
            • gaudencja Re: KACPER :-) 31.10.06, 22:49
              gaudencja napisała:

> O retyyyy, ależ ludzie mają pomysły :=((((( Dla następnego dziecka proponuję
              > Głasp, od Gławspirt, czyli Monopol Spirytusowy

Jeszcze Winok; był taki święty.
    • figrut Re: KACPER :-) 01.11.06, 01:29
      Znam 12 Kacprów w przedziale wiekowym od 2 do 6 lat [o tych młodszych których
      znam, nie napiszę, bo trudno o wyklarowanie jako takiego charakteru u dzieci
      rocznych i niemowlaków]. Tylko dwójka z tej dwunastki jest rozrabiakami, a więc
      przypisywanie cech "porywczych" do tego imienia jest chyba na wyrost smile Mój
      bratanek [5 latek] jest bardzo spokojnym dzieckiem, tylko że straszna z niego
      piskwa. Syn kuzynki [6 lat] jest bardzo samodzielny i kontaktowy, trzech
      sąsiadów Kacperków z ulicy, to bardzo spokojni i usłuchani chłopcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.