wedlowka 01.04.06, 12:34 Mój synek ma trzy tygodnie i na imię Kacper. Imię jak imie nie bardzo trafione w mój gust ale mężowi strasznie się podobało i bardzo nalegał. No właśnie każde imię ma swoje znaczenie a ja słyszałam, że Kacpry to straszne łobuzy i egoiści... obym się przesłyszała Dajcie znać cóż Kacper znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinanka1 Re: KACPER :-) 01.04.06, 15:58 www.imiennik.pl Tutaj poczytaj o cechach jakie przypisuje sie imionom. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: KACPER :-) 01.04.06, 20:46 Nie wierze, zeby wszyscy chlopcy o imieniu Kacper tacy byli. To bardzo popularne imie i trudno wyciagac takie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: KACPER :-) 01.04.06, 23:08 Mi Kacper kojarzy z takim małym rozrabiaką. Bardzo sympatyczne imię Odpowiedz Link Zgłoś
wedlowka Re: KACPER :-) 02.04.06, 09:00 Niestety pod wskazanym adresem imiennika nie ma imienia Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: KACPER :-) 02.04.06, 18:39 Imiennik jest na podstawie książki napisanej przez Francuza, a we Francji Gaspar jest imieniem niezwykle rzadkim (procentowo nawet bardziej, niż u nas Melchior i Baltazar) - pewnie dlatego nie ma tam tego imienia. Niestety nie znam innej w miarę sprawdzającej się strony o charakterach osób, które noszą konkretne imiona. Znam dwóch dorosłych Kacprów - jeden był wiecznie zasmarkanym i brudnym łobuziakiem walczącym o sprawiedliwość w każdej sytuacji, a teraz został księdzem (nb. jego matką chrzestną jest jedna z najbardziej znanych i nielubianych feministek polskich), drugi jest przeuroczym wiecznym studentem, niebieskim ptakiem, którego sprawy materialne nie zaprzątają ani trochę i mógłby wiecznie rozmawiać o kwestiach filozoficznych, nie zapewniając utrzymania swojej żonie i maleńkiej córeczce. Jednak nie powinnas wyciągać z tego żadnych wniosków, ponieważ kazdy Kacper jest inny... Odpowiedz Link Zgłoś
zakochalam_sie Re: KACPER :-) 08.07.06, 12:06 Mój kolega jakieś pół roku temu został tatą Kacpra. Do tej pory imię nawet mi się podobało, a przynajmniej nie raziło jakoś strasznie. Ale motywacja kolegi i jego żony mnie powaliła: otóż mały był bardzo niespokojnym dziecięciem jeszcze zanim się urodził, i jego mama, aby zasnąć, musiała sobie przed snem wypić pięćdziesiątkę wódki. I tak co wieczór. Dlatego uznali, że mały urodzi się na kacu. I dlatego jest Kacper. Już mi się to imię nie podoba. I pomyśleć, że pierwotnie miał być Pawełkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: KACPER :-) 08.07.06, 13:04 O retyyyy, ależ ludzie mają pomysły :=((((( Dla następnego dziecka proponuję Głasp, od Gławspirt, czyli Monopol Spirytusowy Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: KACPER :-) 08.07.06, 18:44 Z moich obserwacji wynika, że Kacpry są troche sknerowate... Odpowiedz Link Zgłoś
kropelkakolora1 Re: KACPER :-) 09.07.06, 12:04 Ja mam brata Kacpra. Ma 13 lat i szczerze mówiąc nie wiem czy to za sprawa tego, że jest najmlodszy w rodzinie, czy to kwestia tego imienia, ale moglabym powiedzieć, że jest baaaardzo powolny, zapominalski, leniwy ale co trzeba mu przyznać jak już coś robi to stara się to zrobić naprawde dobrze. Aha i do tego okropny ignorant, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: KACPER :-) 31.10.06, 22:49 gaudencja napisała: > O retyyyy, ależ ludzie mają pomysły :=((((( Dla następnego dziecka proponuję > Głasp, od Gławspirt, czyli Monopol Spirytusowy Jeszcze Winok; był taki święty. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: KACPER :-) 01.11.06, 01:29 Znam 12 Kacprów w przedziale wiekowym od 2 do 6 lat [o tych młodszych których znam, nie napiszę, bo trudno o wyklarowanie jako takiego charakteru u dzieci rocznych i niemowlaków]. Tylko dwójka z tej dwunastki jest rozrabiakami, a więc przypisywanie cech "porywczych" do tego imienia jest chyba na wyrost Mój bratanek [5 latek] jest bardzo spokojnym dzieckiem, tylko że straszna z niego piskwa. Syn kuzynki [6 lat] jest bardzo samodzielny i kontaktowy, trzech sąsiadów Kacperków z ulicy, to bardzo spokojni i usłuchani chłopcy. Odpowiedz Link Zgłoś