gaudencja 18.04.06, 21:31 ...takiego własnie pana przyuważyłam w swojej genealogicznej bazie danych (nie mój krewniak). Zestaw imion wdzięczny, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: dwojga imion Narcyz Adolf 18.04.06, 22:40 Faktycznie zestaw imion rzuca na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dwojga imion Narcyz Adolf 16.09.06, 20:21 Adolf byl dość popularnym kiedyś imieniem, natomiast Narcyz też zdaje się nie tak rzadkim, jak się to nam dziś wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka A ja miałam w rodzinie Alfonsa. 19.04.06, 08:56 I wcale nie chodzi o taki zawód . Mówiono na niego Alek. Niestety od kilku miesięcy nie żyje. Świeć Panie nad jego duszą! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A ja miałam w rodzinie Alfonsa. 16.09.06, 20:29 Tak samo jak moj dziadek. Alfons zwany Alkiem. Mojej mamy brat o imieniu Aleksander skomentowal to kiedys, ze w takim razie mozemy mowic na niego Alfons)). Ksiadz Popieluszko tez byl chrzczony jako Alfons i zwany w domu Alkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Alfons. 16.09.06, 22:00 Ksiadz Popieluszko tez byl chrzczony jako Alfons i zwany w domu > Alkiem... Zastanawia mnie co by bylo gdyby nie zmienil swojego imienia na Jerzy, czy imie Alfons, zostaloby oczyszczone i na nowo nabraloby pozytywnych skojarzen?1 Jest taki calkiem sympatyczny biskup Alfons Nossol. Wiec oprocz typowego skojarzenia z tym imieniem, mysle tez o biskupie, no i ksiedzu Popieluszce. Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: dwojga imion Narcyz Adolf 17.09.06, 17:38 Zestaw Narcyz Adolf przypomina mi tytuł zboru opowiadań Hemingwaya "Motyl i czołg". Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś