iris14 28.05.06, 19:52 a jak zdrabniac?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooonia2 Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 01.06.06, 21:13 mikolaj fajnie mam synka i jeszcze mi sie nie znudzilo a wszyscy wolaja na niego miki Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 02.06.06, 10:35 mooonia2 napisała: > mikolaj fajnie mam synka i jeszcze mi sie nie znudzilo a wszyscy wolaja na > niego miki a co zrobisz jak Ci się znudzi? Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 02.06.06, 11:17 Całkiem ładnie. Mikołajek Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Śliczności... :-) 02.06.06, 11:59 Mikołajek, Mikołajeczek, Misiołajek, Misio, Minio, Niko, Nikuś, Nikulek... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Mikołaj 30.10.06, 14:11 Ładne imię, ale podoba mi się tylko pełna forma, zdrobnienia do mnie nie przemawiają. Pozatym jest strasznie popularne, więc dla dzieciaków będzie zwykłe - jak dla nas Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: Mikołaj 30.10.06, 21:27 Jak najbardziej...Miki..Mikołaj bardzo sympatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqu Re: Mikołaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:53 Koli, Kolka, Kolisiu, Mikuś,...mój synek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itaka5 Re: Śliczności... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 18:40 Mikołaj- bardzo mi się podoba nazwałabym tak syna Odpowiedz Link Zgłoś
magdas40 Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 04.11.06, 00:22 mój syn miał byc Mikołajem...ale urodziła sie córeczka)bardzo ładnie Mikołajek Odpowiedz Link Zgłoś
alisa222 Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 09.11.06, 22:41 super imię!!! tak mialo się nazywać któreś z moich dzieci ale się nie udało pozdrawiam alisa222 mama Oliwki /3l./ i Hanii /6 m-cy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:39 > alisa222 mama Oliwki /3l./ i Hanii /6 m-cy/ Imię Twojej drugiej córki odmienia się przez jedno i na końcu: Hani. Warto wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łucja Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 20:28 podoba się Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 11.11.06, 13:10 podoba, nasuwaja mi sie pozytywne skojarzenia z "tym" Mikolajkiem tym z ksiazek Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 26.11.06, 11:31 Mikołaj to bardzo ładne imię. Zwłaszcza, że mój siostrzeniec je nosi. A zrabniać można różnie np: Miki, Misiu, "Miszken",Misiaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 15:14 Bardzo ładne! A skąd informacje, że popularne??? Obserwuję od o.pół roku gazety, gdzie są podane imiona "świeżo urodzonych" dzieci, plus statystyki i Mikołaja nigdzie nie widziałam. też myślę o tym imieniu dla mojego Malucha Odpowiedz Link Zgłoś
jentefranorge25 Re: ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 15:37 Mnie również się to imię podoba. Może bez jakiegos wielkiego "hura", lecz imię bardzo wdzięczne i chyba nie aż takie popularne.. Ogólnie jestem na tak! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 16:05 Bardzo popularne, zajrzyj na statystyki podlinkowane w opisie forum! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 16:06 No nie wiem, w Warszawie jest na 11 miejscu, a to już jest spora popularność: www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 16:29 Ale to tylko wawa, a to nie mój problem) w innych linkach szukałam i nie jest często występującym imieniem. ogólnie nie jest tak popularne.a u nas, na północy w ogóle nie jest, na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
ullrike Re: ładne,ale czy popularne??? 29.11.06, 12:40 Na polnocy??Mieszkam w Gdansku,a w klasie mojej corki drugoklasistki Mikolajow jest dwoch,w przedszkolu tez byli Mikolajowie.Ladne imie,ale dlaczego zawsze musi sie wszytskim na raz spodobac,troche to szkoda..te mody na imona sa straszne Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 już sama nie wiem! 29.11.06, 18:09 w Elblągu nie jest tak popularne, z tego, co WIEM ale dobrze, że mi mówisz. Ale wiesz, pytałam kilku przedszkolanek, koleżanek,które mają małe dzieci, sprawdzam gazety z urodzinami i imionami...dziewczyny mówiły, że nie mają Mikołajów, poważnie, a w gazecie żadnej się nie spotkałam z tym imieniem..No dobra,przesadzam,może sporadycznie... Może źle trafiłaś? Ale to dobrze z drugiej strony, bliżej mi do przekonania męża do Bruna/Brunona Ja ma na imię Ola - na studiach w grupie było nas 5... w 13-osobowej grupie Wiem co to znaczy,mieć popularne imię,więc zgadzam się z Tobą w 100%, że te mody są strasznie. Ciekawe,skąd moda na Mikołaja???? Serial jakiś??? Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: już sama nie wiem! 29.11.06, 19:37 "Mikołajka" pamiętam z dziecinstwa.. Ale może teraz jest jakaś reaktywacja? nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: już sama nie wiem! 01.12.06, 20:50 Teraz "Mikołajek" miał wznowienie, są wydane "Nowe przygody Mikołajka", a przede wszystkim - pokolenie, które wychowało się na "Mikołajku", teraz dorosło i ma dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 13:09 gaudencja napisała: > Teraz "Mikołajek" miał wznowienie, są wydane "Nowe przygody Mikołajka", a > przede wszystkim - pokolenie, które wychowało się na "Mikołajku", teraz dorosło > pewnie tak, bo sama chciałam tak nazwać syna ze względu na książkę. Chyba nie przypuszczałam,że jest tak dużo miłośników "mikołajka..." Ale musi być gdzieś jeszcze jakiś Mikołaj! Serial, czy coś... pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 13:13 Niekoniecznie; coraz bardziej wydaje mi się, ze dorośli nieświadomie odtwarzają te imiona, z którymi się osłuchali w bajkach w dzieciństwie (Zuzia, Mikołaj, Kubuś Puchatek, wcześniej Jacek i Agatka... Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 13:21 Pewnie masz rację.... A ja się własnie na Mikołajku wychowałam. Muszę sobie przypomnieć inne książki z dzieciństwa chyba)) Tylko, że ja lubiłam książkę 'Puc Bursztyn i Goście" albo "Psa, który jeździł koleją" no nie!)) to się nie nadaje, haha Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 13:30 Pankracego jakoś mniej))) misia uszatka za to, haha Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 14:07 Ja jestem miłośniczką przygód Rudolfa, na szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: już sama nie wiem! 03.12.06, 15:13 Ja na szczęście nie Ciągle mi chodzi ten Mikołaj po głowie,ale jeszcze muszę z tym się "przespać":- ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Niunka24 urodziła ... Bruna! 22.02.07, 21:24 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=022007 gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Niunka24 urodziła ... Bruna! 23.02.07, 15:26 Moje wielkie gratulacje, a imię bardzo mi się podoba!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itaka5 Re: już sama nie wiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 18:50 witam! nie znam zadnego Mikołaja (oprócz tego z 6.12, z książeczek Sempe,które czytałam co najmniej z 7-8 lat temu i oprócz Mikołaja z "na dobre i na złe" czyli Roberta Janowskiego, ale on juz tez dobre kilka lat temu usunął się z serialu), a ostatnio jak myślałam nad imieniem dla dziecka, to właśnie Mikołaj mi wpadł do głowy nie wiem dlaczego tak, ale bardzo podoba mi się to imię nie wiedziałam, ze tak wiele osób tez tak ma. nie wiem skąd ta popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 20:15 moj syn ma na imię Mikołaj, ma 4 lata i nie zdrabniam zwracając się do niego. Mówie do niego Mikołaju lub Mikołajku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania E. Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 22:49 przesliczne. Miki, mikuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.devs.futuro.pl 24.02.07, 20:19 Uwielbiam to imię Zdrabniałabym Mikołajek albo Kola. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 24.02.07, 22:33 Mialam kolege Mikolaja ,ktorego wszyscy nazywali Miko. Odpowiedz Link Zgłoś