Dodaj do ulubionych

Mikołaj..... jak wam się podoba?

28.05.06, 19:52
a jak zdrabniac?pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mooonia2 Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 01.06.06, 21:13
      mikolaj fajnie mam synka i jeszcze mi sie nie znudzilo a wszyscy wolaja na
      niego miki
      • nilgau Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 02.06.06, 10:35
        mooonia2 napisała:

> mikolaj fajnie mam synka i jeszcze mi sie nie znudzilo a wszyscy wolaja na
        > niego miki
        a co zrobisz jak Ci się znudzi?smile
    • trrruskawa Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 02.06.06, 11:17
      Całkiem ładnie. Mikołajeksmile
      • nchyb Śliczności... :-) 02.06.06, 11:59
        Mikołajek, Mikołajeczek, Misiołajek, Misio, Minio, Niko, Nikuś, Nikulek... smile
        • cysia.b Re: Śliczności... :-) 02.06.06, 12:17
          W porządku.
          • olianka Mikołaj 30.10.06, 14:11
            Ładne imię, ale podoba mi się tylko pełna forma, zdrobnienia do mnie nie
            przemawiają. Pozatym jest strasznie popularne, więc dla dzieciaków będzie zwykłe
            - jak dla nas Paweł.
            • walczakowa3 Re: Mikołaj 30.10.06, 21:27
              Jak najbardziej...Miki..Mikołaj bardzo sympatycznewink
              • Gość: aqu Re: Mikołaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:53
                Koli, Kolka, Kolisiu, Mikuś,...mój synek
        • Gość: itaka5 Re: Śliczności... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 18:40
          Mikołaj- bardzo mi się podobasmile nazwałabym tak synasmile
    • magdas40 Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 04.11.06, 00:22
      mój syn miał byc Mikołajem...ale urodziła sie córeczkasmile)bardzo ładnie
      Mikołajeksmile
    • alisa222 Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 09.11.06, 22:41
      super imię!!!
      tak mialo się nazywać któreś z moich dzieci ale się nie udało wink

pozdrawiam
      alisa222 mama Oliwki /3l./ i Hanii /6 m-cy/
      • Gość: Kalina Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:39
        > alisa222 mama Oliwki /3l./ i Hanii /6 m-cy/

Imię Twojej drugiej córki odmienia się przez jedno i na końcu: Hani.
        Warto wiedzieć...
    • Gość: łucja Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 20:28
      podoba sięwink
    • reirei Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 11.11.06, 13:10
      podoba, nasuwaja mi sie pozytywne skojarzenia z "tym" Mikolajkiem wink tym z
      ksiazek smile
      • martynika74 Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 26.11.06, 11:31
        Mikołaj to bardzo ładne imię. Zwłaszcza, że mój siostrzeniec je nosi. A zrabniać
        można różnie np: Miki, Misiu, "Miszken",Misiaczeksmile.
        • niunka24 ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 15:14
          Bardzo ładne!
          A skąd informacje, że popularne???
          Obserwuję od o.pół roku gazety, gdzie są podane imiona "świeżo urodzonych"
          dzieci, plus statystyki i Mikołaja nigdzie nie widziałam.
          też myślę o tym imieniu dla mojego Maluchasmile
          • jentefranorge25 Re: ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 15:37
            Mnie również się to imię podoba. Może bez jakiegos wielkiego "hura", lecz imię
            bardzo wdzięczne i chyba nie aż takie popularne.. Ogólnie jestem na tak!
            • abiela Re: ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 16:05
              Bardzo popularne, zajrzyj na statystyki podlinkowane w opisie forum!
          • gaudencja Re: ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 16:06
            No nie wiem, w Warszawie jest na 11 miejscu, a to już jest spora popularność:
            www.gorny.najlepsze.pl/imiona/
            • niunka24 Re: ładne,ale czy popularne??? 27.11.06, 16:29
              Ale to tylko wawa, a to nie mój problemsmile)
              w innych linkach szukałam i nie jest często występującym imieniem.

ogólnie nie jest tak popularne.a u nas, na północy w ogóle nie jest, na pewno.
              • ullrike Re: ładne,ale czy popularne??? 29.11.06, 12:40
                Na polnocy??Mieszkam w Gdansku,a w klasie mojej corki drugoklasistki Mikolajow
                jest dwoch,w przedszkolu tez byli Mikolajowie.Ladne imie,ale dlaczego zawsze
                musi sie wszytskim na raz spodobac,troche to szkoda..te mody na imona sa
                strasznesad
                • niunka24 już sama nie wiem! 29.11.06, 18:09
                  w Elblągu nie jest tak popularne, z tego, co WIEMuncertain
                  ale dobrze, że mi mówisz.
                  Ale wiesz, pytałam kilku przedszkolanek, koleżanek,które mają małe dzieci,
                  sprawdzam gazety z urodzinami i imionami...dziewczyny mówiły, że nie mają
                  Mikołajów, poważnie, a w gazecie żadnej się nie spotkałam z tym imieniem..No
                  dobra,przesadzam,może sporadycznie...

Może źle trafiłaś?smile
                  Ale to dobrze z drugiej strony, bliżej mi do przekonania męża do Bruna/Brunona

Ja ma na imię Ola - na studiach w grupie było nas 5... w 13-osobowej grupieuncertain
                  Wiem co to znaczy,mieć popularne imię,więc zgadzam się z Tobą w 100%, że te
                  mody są strasznie. Ciekawe,skąd moda na Mikołaja???? Serial jakiś???
                  • gaudencja Re: już sama nie wiem! 29.11.06, 18:10
                    "Mikołajek" Goscinnego?
                    • niunka24 Re: już sama nie wiem! 29.11.06, 19:37
                      "Mikołajka" pamiętam z dziecinstwa..
                      Ale może teraz jest jakaś reaktywacja?
                      smile
                      nie wiem
                      • gaudencja Re: już sama nie wiem! 01.12.06, 20:50
                        Teraz "Mikołajek" miał wznowienie, są wydane "Nowe przygody Mikołajka", a
                        przede wszystkim - pokolenie, które wychowało się na "Mikołajku", teraz dorosło
                        i ma dzieci.
                        • niunka24 Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 13:09
                          gaudencja napisała:

> Teraz "Mikołajek" miał wznowienie, są wydane "Nowe przygody Mikołajka", a
                          > przede wszystkim - pokolenie, które wychowało się na "Mikołajku", teraz
                          dorosło
                          >
                          pewnie tak, bo sama chciałam tak nazwać syna ze względu na książkę.
                          Chyba nie przypuszczałam,że jest tak dużo miłośników "mikołajka..."
                          Ale musi być gdzieś jeszcze jakiś Mikołaj!smile Serial, czy coś...smile
                          pozdrawiam

>
                          • gaudencja Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 13:13
                            Niekoniecznie; coraz bardziej wydaje mi się, ze dorośli nieświadomie odtwarzają
                            te imiona, z którymi się osłuchali w bajkach w dzieciństwie (Zuzia, Mikołaj,
                            Kubuś Puchatek, wcześniej Jacek i Agatka...
                            • niunka24 Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 13:21
                              Pewnie masz rację.... A ja się własnie na Mikołajku wychowałam.
                              Muszę sobie przypomnieć inne książki z dzieciństwa chybasmile))

Tylko, że ja lubiłam książkę 'Puc Bursztyn i Goście" albo "Psa, który jeździł
                              koleją" no nie!smile)) to się nie nadaje, haha
                              Pozdrawiam!
                              • gaudencja Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 13:26
                                A psa Pankracego lubiłaś? smile
                                • niunka24 Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 13:30
                                  Pankracego jakoś mniejsmile)))

misia uszatka za to, haha
                                  • olianka Re: już sama nie wiem! 02.12.06, 14:07
                                    Ja jestem miłośniczką przygód Rudolfa, na szczęście!
                                    • niunka24 Re: już sama nie wiem! 03.12.06, 15:13
                                      Ja na szczęście niesmile

Ciągle mi chodzi ten Mikołaj po głowie,ale jeszcze muszę z tym się "przespać":-
                                      )
                                      • dziewczynka_bez_zapalek Niunka24 urodziła ... Bruna! 22.02.07, 21:24
                                        www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=022007
                                        gratulacje!
                                        • gaudencja Re: Niunka24 urodziła ... Bruna! 23.02.07, 15:26
                                          Moje wielkie gratulacje, a imię bardzo mi się podoba!! smile
                          • Gość: itaka5 Re: już sama nie wiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 18:50
                            witam! nie znam zadnego Mikołaja (oprócz tego z 6.12, z książeczek Sempe,które
                            czytałam co najmniej z 7-8 lat temu i oprócz Mikołaja z "na dobre i na złe"
                            czyli Roberta Janowskiego, ale on juz tez dobre kilka lat temu usunął się z
                            serialu), a ostatnio jak myślałam nad imieniem dla dziecka, to właśnie Mikołaj
                            mi wpadł do głowysmile nie wiem dlaczego tak, ale bardzo podoba mi się to imięsmile
                            nie wiedziałam, ze tak wiele osób tez tak ma. nie wiem skąd ta popularność.
    • Gość: agnieszka Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 20:15
      moj syn ma na imię Mikołaj, ma 4 lata i nie zdrabniam zwracając się do niego.
      Mówie do niego Mikołaju lub Mikołajku.
    • Gość: Ania E. Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 22:49
      przesliczne. Miki, mikuś
    • Gość: essi Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? IP: *.devs.futuro.pl 24.02.07, 20:19
      Uwielbiam to imięsmile
      Zdrabniałabym Mikołajek albo Kola.
      • saraanna Re: Mikołaj..... jak wam się podoba? 24.02.07, 22:33
        Mialam kolege Mikolaja ,ktorego wszyscy nazywali Miko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.