cremessa 30.06.06, 15:48 Imię brzmi dostojnie, a Ignaś pieszczotliwie dla maluszka. Natomiast zupełnie nie wiem jak zwracać się do Ignacego - nastolatka będą jego równieśnicy. Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziunia23 Re: Ignacy a rówieśnicy 30.06.06, 15:55 Z moim kuzynem do klasy chodził Ignacy. Wolali do niego Ignaś. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Ignacy a rówieśnicy 30.06.06, 17:14 Kiedyś tez miałam ten problem i to odpychało mnie od tego imienia, ale poznalam jednego nastoletniego Ignacego, na którego wołano- Ignac (nie ma Ignaca, z Ignacem). Moim zdaniem fajnie i bardzo lubie te imie! Może być też Igi. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ignacy a rówieśnicy 30.06.06, 18:07 Dyskutowaliśmy już na ten temat, także jeśli tylko Ci się będzie chciało możesz poszperać w archiwum, zwłaszcza że niektóre propozycje były naprawdę bardzo interesujące A co do Ignacego w wieku młodzieńczym proponuję przede wszystkim formy Ignac i Igo Pozdrawiam upalnie, Ida- wielbicielka Ignacego Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ignacy a rówieśnicy 30.06.06, 19:22 Do naszego znajomego Ignacego mówiło się Ignac w wieku młodzieńczym. Super imię Odpowiedz Link Zgłoś