gruuusia 21.07.06, 18:30 Nie znalazlam przez wyszukiwarke za wiele o tym imieniu. Wiem, ze nie jest zbyt popularne... Bardzo nam sie podoba, powaznie rozwazamy nazwanie tak synka (jesli bedzie synkiem). Klopot mamy tylko ze zdrobnieniami. W koncu trudno do niemowlaka mowic 'Ernescie, nie kop cioci'. Erni jakos mi nie lezy, a innych chyba nie ma? A wiec Ernest nazywany poki maly Misiem albo Uchatkiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Ernest 21.07.06, 18:43 Może Nestek albo coś w tym rodzaju? Super imię! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ernest 21.07.06, 18:52 Albo Erniś? Ernek (skoro Tomasz - Tomek)? Nestek też b. fajnie. Mój synek ma kolegę, który nazywa się Eryk, ale mówi się na niego Ernest dla odrożnienia od innego Eryka z tego samego bloku. B. pasuje nawet bez zdrabniania i do malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ernest 21.07.06, 22:12 Eryś Eri Erni Ernek Eruś Ernesto Erneti Erti Ert Ertek Ertunio Eri Eriś Ersi Ernesio Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: Ernest 21.07.06, 22:52 Na znajomego mi malego Ernesta rodzice mowia Ernescik, ale musze przyznac, ze mnie to zdrobienie nie podoba sie wcale, wydaje mi sie takie wymyslane na sile. Ja sama zdecydowanie wole po prostu Ernesta. Swoja droga jakos nie lezy mi to imie, pewnie przez skojarzenia. Wspomniany Ernescik to takie troche trudne dziecko, nieposluszne i zlosliwe. Inny znany mi Ernest to kawal drania, ktory zdecydowanie za bardzo lubi sobie wypic, jest skory do rekoczynow i ponizania innych, z zona na czele. To tylko skojarzenia, ale ze innych Ernestow nie znam, to odbieram to imie negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ernest 22.07.06, 00:37 może przez skojarzenie z rodziną Whiteoków ,to imię wydaje mi się takie zniewieściałe coś jak Kornel ,Fabian -te klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Ernest 28.07.06, 09:06 Dokladnie syn mojego brata ma tak na imie i od urodzenia byl nieznosny.Teraz nic sie nie zmienilo.Zachowanie odbiega od normy.A zlosliwy rzeczywiscie jest bardzo. Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś