aniaurbanska 19.08.06, 10:53 Witajcie ponownie! Już kiedyś prosiłam was o pomoc w wyborze imienia dla potencjalnego przyszłego członka rodziny. Z uwagi na to, że starania o owego "potencjalnego" już się zaczynają zwracam się z ta samą prośbą. Jak na razie jest nas 3 x A czyli Amelka, Arek i Ania Urbańscy. Jeśli maluch okarze się dziewczynką to będzie Antoniną, ale mamy problem z chłopcem Wieeeeeelgachne dzięki za wasze podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hovawartka Re: :) 19.08.06, 11:21 Skoro dla dziewczynki podoba wam się Antonina to może dla chłopca Antoni? A może imię po legendarnym królu Arturze? Albo Adam - niby powszechnie znane, a mało spotykam dzieci o tym imieniu teraz. Pozdrawiam! M. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: :) 19.08.06, 11:28 jeśli ma być koniecznie na A to proponuję: Amadeusz Antoni Aleksander Aleksy Artur Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: :) 19.08.06, 12:29 wystarczy, że odswiezysz sobie "Akademię pana Kleksa" - tam wszyscy chlopcy byli na A Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: :) 19.08.06, 12:42 No i Ambroży. Ale Amadeusz pasuje do Waszego nazwiska, a ja mam słabość do tego imienia... A poza Amadeuszem głosuję na Antoniego, Andrzeja, ewentualnie Aleksandra i Augustyna, natomiast nie podobają mi się Adrian i Arkadiusz, a Artur nie pasuje mi do nazwiska ze wzgledu na końcówkę "ur". No i znałam pewnego pana, który nazywał się AUREL. Nawet jeśli miał na imię Aureli, to nigdy tak nikt o nim nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: :) 19.08.06, 13:58 Te propozycje już padły, ale jestem zdecydowanie za: Antonim, Albertem i bardzo podoba mi się Amadeusz, szczególnie w zestawieniu z nazwiskiem i imieniem tatusia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: :) 19.08.06, 17:54 Mnie też się wydaje, że Albert, Anatol czy Amadeusz byłby wyjątkowo dopasowany. Z odważniejszych pomysłów proponuję jeszcze Abelarda i Aureliusza, na którego można mówić "Aurel", jak w poście powyżej. Aureliusz jest bliski w brzmieniu Arkadiuszowi, ale nie na tyle, żeby można było te imiona mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurbanska Re: :)) 28.08.06, 16:22 Slicznie dziękuję za wszystkie podpowiedzi- mi najbardziej się podoba Aureliusz, a także Apoloniusz, Arseniusz, Augustyn i Antoni, ale widzę że będę miała ciężkie boje z mężem A może imiona na inną literkę, ale takie, które waszym zdaniem pasują do Amelki, Ani i Arka Jeszcze raz dziękuję bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: :)) 28.08.06, 19:11 Ja bym się już zdecydowanie trzymała tego A, inaczej będzie odstawać. Jeszcze jest Alfred i Albin. A z bardziej "ekstrawaganckich" Armin, Aron i Arwid. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: :)) 28.08.06, 20:39 kaeira napisała: > Ja bym się już zdecydowanie trzymała tego A, inaczej będzie odstawać. Zgadzam sie z kaeira. I ja i moj maz mamy imiona na literke A. Przy wyborze imion dla dzieci nie zwrocilismy na to w ogole uwagi. Corka ma na imie Wiktoria, a synek Antek. Wiktoria ma inne inicjaly niz reszta rodziny i ma za to do nas zal. Nie jest to jakis wielki dyskomfort dla niej, ale mimo ze ogolnie lubi swoje imie, wolalaby od nas "nie odstawac". Odpowiedz Link Zgłoś