hovawartka 29.08.06, 11:49 Tak dziś pada za oknem, chłodno się zrobiło, czuję zbliżającą się jesień. Jakie imiona kojarzą wam się z tą porą roku? I dlaczego własnie te? Pozdrawiam! M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amazon500 Re: Jesienne imiona 29.08.06, 23:39 Coś w tym jest, mam kolegę Krzysztofa, który nienawidzi lata, słońca i wysokich temperatur. Najpiękniejsza pogoda dla niego to ponury, deszczowy, zimny i przenikający do szpiku kości syfilis za oknem... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jesienne imiona 29.08.06, 12:15 Septymia, bo September, a poza tym suche, niczym liście jesienią, choć urokliwe jak drzewa nimi obrośnięte. A przy Krzysztofie oplułam monitor . Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Jesienne imiona 29.08.06, 12:36 to zupelnie tak jak ja... też parsknęłam... mi się kojarzy Celestyna... bo tak jakoś... do Jarzębiny mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Jesienne imiona 29.08.06, 12:38 Scholastyka - kojarzy mi się z listopadową szarówką i pluchą Grażyna - ze złotą jesienią, liście, kolory, słońce, ale już zimę za progiem czuję gdzieś w tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Jesienne imiona 29.08.06, 15:13 Marianna- dla mnie takie jesienne imię ... sama nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Jesienne imiona 29.08.06, 21:10 Teresa - kojarzy mi się od zawsze z parasolem , a więc parasol jak najbardziej na deszczowe jesienne dni ) Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Jesienne imiona 30.08.06, 08:10 Estera - brzmi jak astry, nie? M. Odpowiedz Link Zgłoś
melissa79 Re: Jesienne imiona 30.08.06, 08:19 Genowefa, Józefa, Marianna, Zofia, Franciszek, Bronisław.... kojarzą mi sie z jesienią....życia Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jesienne imiona 30.08.06, 10:25 I jeszcze Łucja, bo jest ciepłe i sprawia we mnie wrażenie podobne do otulenia ciepłym kocem nóg podczas jesiennej zawieruchy za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jesienne imiona 30.08.06, 10:26 Ponadto Paulina - być może dlatego, że zawsze było to imię częste w moim roczniku i w klasie miałam zawsze po dwie Pauliny, a jesienią rozpoczyna się szkoła (a w zamierzchłych czasach - przedszkole ). Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Jesienne imiona 30.08.06, 18:18 W takim razie ja powinnam była wpisać Annę Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Jesienne imiona 30.08.06, 18:17 Henryk- z powodu październikowej daty imienin (choć ciekawe, że jedynie to imię odbieram przez pryzmat jakiejkolwiek daty) Juliusz- jesień od zawsze wydawała mi się wyjątkowo romantyczną porą roku a Juliusz to wręcz wymarzone imię dla poety Odpowiedz Link Zgłoś