Gość: ewik IP: *.access.telenet.be 24.09.06, 11:48 a co myslicie o imieniu Borys wzglednie Boris. mojemu mezowi bardzo podoba sie to imie twierdzi ze jest bardzo meskie ja jeszcze nie jestem pewna ale,ale zastanawiam sie i kto wie. zostalo mi jeszcze pare miesiecy na ostateczny werdykt.napiszcie prosze co myslicie o tym imieniu, imionach. pozdrawiam ewik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Borys,Boris 24.09.06, 11:59 Sama bym dla swojego dziecka nie wybrała - rozumiem, że można je uważac za męskie, ale u mnie przegrywa np. z Olgierdem. Natomiast nie jest złe. Pisownia Boris tylko poza granicami Polski i/lub w związku z mężem cudzoziemcem (poza tym IMO przy tej pisowni imię traci na męskości). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Borys,Boris 24.09.06, 12:10 Jak już pisałam w innym wątku: Borys ok, Boris nie bardzo. Zgadzam się z Gaudencją, że Boris traci na męskości. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda521 Re: Borys,Boris 13.10.06, 10:19 Ja swojego dziecka bym nie nazwała tym imieniem. W najbliższej rodzinie też starałabym się namówić na wybór innego imienia.Jest tyle pięknych imion polskich. Młodzi rodzice na siłę chcą być oryginalni i wymyślają przecudne imiona dla swoich pociech, z których sami po latach są średnio zadowoleni. Ja przerabiałam już ten temat, więc radzę przemyślcie jeszcze z mężem. Bardziej skłoniłabym się do sugesti Gaudencji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: Borys,Boris 13.10.06, 14:44 Proszę się nie śmiać. Mi Boris kojarzy się z Borisem Beckerem (negatywnie), a Borys z czymś dużym i kudłatym, bo odkąd pamiętam, Ojciec powtarzał, że to jest właśnie najlepsze imię dla dużego, kudłatego psa, i jeżeli kiedyś jakiegoś będzie miał, to go tak nazwie. Dla chłopaka bardziej pasują mi Bruno albo Bernard. Albo - Sambor? Odpowiedz Link Zgłoś