yoyoy80 26.09.06, 12:27 Witam Ja i mąż mamy imiona na "M" dlatego chcemy, aby nasze dzieci również miały na "M" stąd wybraliśmy Maję lub Mikołaja - zależy od płci. Fajny pomysł co ? Polecamy, potem fajnie to wygląda. Pozdrawiam M. ---------------------------------- Chcesz sprawić, aby Twoje dziecko miało lepszą przyszłość? tinyurl.com/g7a68 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Maja lub Mikołaj 26.09.06, 12:28 Hehe, to prawie jak w "M jak miłość" . Imiona w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Maja lub Mikołaj 26.09.06, 14:43 Kojarzy mi się z pewnym znanym mi rodzeństwem - 4 osoby, wszyscy na "m" . Odpowiedz Link Zgłoś
yoyoy80 Re: Maja lub Mikołaj 26.09.06, 17:41 A nasze imiona to Magdalena i Maciej. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Maja lub Mikołaj 26.09.06, 18:38 theodorka napisała: > Kojarzy mi się z pewnym znanym mi rodzeństwem - 4 osoby, wszyscy na "m" . ...dodam, że nazwisko też na tę samą literę . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja lub Mikołaj 26.09.06, 17:42 yoyoy80 napisał: > Fajny pomysł co ? > Polecamy, potem fajnie to wygląda. Niekoniecznie. Trochę monotonnie Odpowiedz Link Zgłoś
yoyoy80 Re: Maja lub Mikołaj 26.09.06, 17:44 A nam się podoba. Innym też. ;-P -------------------------- Jesteś już rodzicem ? tinyurl.com/g7a68 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ria Re: Maja lub Mikołaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 18:09 a moze dla dziewczynki Marcelina, Marianna lub Michalina?Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja lub Mikołaj 26.09.06, 18:12 Maja jest teraz bardzo, bardzo popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Maja lub Mikołaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 18:26 Ja akurat za takimi pomysłami się nie przepadam, ale - co kto lubi Ale wydaje mi się, że na "m" są ciekawsze imiona, zwłaszcza dla dziewczynki (bo Maja bardzo teraz popularna) - np. Marcjanna (w skrócie może być Marcja czy wręcz Maja), Marianna, Marcelina, Michalina, Matylda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja lub Mikołaj 26.09.06, 18:29 Z męskich są też, mam wrażenie, ciekawsze imiona na "M", niż Mikołaj. Np. Miron, Mieszko, Maurycy, Makary. Odpowiedz Link Zgłoś
yoyoy80 Re: Maja lub Mikołaj 27.09.06, 06:35 Ale te "inne" imiona nam się nie podobają. Są za sztuczne, jakieś dziwne. Wolimi Mikołajka. Pozdrav. ----------------------- Jesteś już rodzicem ? tinyurl.com/g7a68 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Maja lub Mikołaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 07:32 Mikołaj całkiem ładnie, ale na Maję bym się nie zdecydowała ze względu na dużą popularność. P.S. Pochodzisz może z Czech? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Maja lub Mikołaj 27.09.06, 10:22 Mikołaj - fajne imię Maja teraz jest strasznie popularna więc może rozważycie: Marcelina Marta Marzena Mira Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
yoyoy80 Re: Maja lub Mikołaj 27.09.06, 21:53 Witam Cieszę się, że podoba Wam się Mikołaj. Co do Mai, to zauważyłam, że jest popularne, ale straaasznie nam się podoba, więc raczej się zdecydujemy. Inne imiona nam jakoś nie podchodzą. Pozdrawiam M. ----------------------- Jak rozmawiać ze swoimi dziećmi ? tinyurl.com/g7a68 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja lub Mikołaj 27.09.06, 21:59 yoyoy80 napisał: > Ale te "inne" imiona nam się nie podobają. > Są za sztuczne, jakieś dziwne. Kwestia przyzwyczajenia Odpowiedz Link Zgłoś
yoyoy80 Re: Maja lub Mikołaj 28.09.06, 06:52 Też prawda --------------------------- Jak pomóc swojemu dziecku osiągnąć sukces ? tinyurl.com/g7a68 Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Maja lub Mikołaj 28.09.06, 18:49 Mikołaj też jest baaardzo popularny. Przypadkowo wszyscy Mikołaje, których znam to straszliwe łobuziaki . Mariannę też można skracać na Maję, a pełna forma nie jest zdrobnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
yoyoy80 Re: Maja lub Mikołaj 28.09.06, 19:20 Też racja, jednak Marianny był nie nazywała Mają, bo mi nie pasuje taki skrót. A co ro rozrabiaków Mikołajów, to nie można generalizować - szczególnie ludzi. :-] Pozdrav ---------------------------- Jesteś już rodzicem ? tinyurl.com/g7a68 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_kolegi Re: Maja lub Mikołaj 28.09.06, 19:29 ło matko jakbym czytała o sobie my też z mężem na m córka Maja, jakby był synek to by był Mikołaj ale jak tak sobie myślę o jakimś następnym dziecku, to już się chyba nie będziemy upierać na to m Odpowiedz Link Zgłoś
yoyoy80 Re: Maja lub Mikołaj 29.09.06, 07:24 Fajnie, że ktoś tez jak my planuje imiona. ---------------- Chcesz sprawić, aby Twoje dziecko miało lepszą przyszłość ? tinyurl.com/g7a68 Odpowiedz Link Zgłoś