pannamarianna22 10.10.06, 19:11 Jest Józefinka Jakie imię nadalibyscie drugiemu dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Józefina i ..... ?? 10.10.06, 19:15 ŚLICZNIE )) A drugie - własnie Marianna, Konstancja, Klementyna, Tekla, Florentyna, Melania. A dla chłopca Konstanty, Benedykt, Zygmunt, Wincenty, Kazimierz, Bolesław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ria5 Re: Józefina i ..... ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 19:29 Eleonora...bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: Józefina i ..... ?? 10.10.06, 19:41 Do Jozefiny najbardziej pasuje... Napoleon To tak na smiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bette Re: Józefina i ..... ?? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.06, 20:14 No, żeby było sprawiedliwie, to drugiej córeczce należałoby dać imię w tym samym guście: Zdzisława, Kazimiera, Tadeusza, Leopoldyna, Eugenia, Waldemara, Wiesława, Grzymisława, Hieronima, Czesława... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Józefina i ..... ?? 10.10.06, 20:31 Do Józefiny pasowałaby mi: Antonina, Matylda, Eugenia, Franciszka, Fryderyka. Dla chłopca proponuję: Teodor, Kazimierz, Henryk, Stefan. Ładne imię nosi córeczka! Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: Józefina i ..... ?? 10.10.06, 23:41 Moja Babcia (wprawdzie nie Józefina, tylko Józefa, ale blisko), miała siostry: Rozalię, Mariannę, Franciszkę i Zofię Genowefę. I brata Antoniego. Nie lubię rymowanych rodzeństw, więc wykluczyłabym wszystkie opcje na -ina i -yna (niezależnie jak bardzo podobają mi się Antonina czy Walentyna). Ale Konstancja, Eleonora, Melania, Adelajda - jak najbardziej. Dla chłopca - Ludwik, Ksawery, Sebastian, Kazimierz na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
pannamarianna22 Re: Józefina i ..... ?? 11.10.06, 00:03 Bardzo dziękuję za sugestie i czekam na kolejne Szczególnie interesują mnie imiona męskie, gdyż nie ukrywając z tymi mam największy problem. Prawdę powiedziawszy, Józefina ma dwa imiona: Józefina Hanna (to drugie po Babci) Pozdrawiam Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Józefina i ..... ?? 11.10.06, 10:52 Klementyna Rozalia Konstancja a dla chłopca: Benedykt Zbigniew Zbyszko Klemens August Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Józefina i ..... ?? 11.10.06, 21:21 Do Józi najbardziej pasuje mi Frania albo Rozalka. Dla chłopca proponuję Kazio, Franio lub Henio. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Józefina i ..... ?? 12.10.06, 11:29 pannamarianna22 napisała: > Bardzo dziękuję za sugestie i czekam na kolejne Szczególnie interesują mnie > imiona męskie, gdyż nie ukrywając z tymi mam największy problem. MOże w takim razie jeszcze Augustyn, Ambroży (zdrobniale Brożek), Feliks lub Felicjan, Dionizy (Dyzio), Hieronim. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: Józefina i ..... ?? 12.10.06, 17:10 Dla dziewczynki Antosia Marysia Gabrysia Michalinka Dla chłopca: Jaś Antoś Ignaś Odpowiedz Link Zgłoś