sparkling 27.10.06, 10:17 Od jakiegos juz czasu imie to bardzo mi sie podoba. Wstukalam w wyszukiwarke, i wychodzi na to, ze jeszcze nie bylo o nim oddzielnego watku. Co o nim sadzicie? Dla mnie ogromnym zaskoczeniem jest to, ze Reginaldow w Polsce jest tak niewielu. Nie pamietam w tym momencie dokladnej liczby z Grzeni, ale na pewno mniej niz 200. Natomiast Ronaldow (inna wersja tego imienia) jest ponad 300. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Reginald 27.10.06, 12:53 Hmm, rzeczywiście imię ciekawe. Moim zdaniem znaczenie bardziej ciekawe niż Ronald. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Reginald 27.10.06, 21:42 Mnie się też ono od jakiegoś czasu podoba, i to bardzo, ale dla własnego dziecka chyba bym jednak nie wybrała. MSZ ma w sobie dostojeństwo i siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re: Reginald 30.10.06, 12:32 Dla zainteresowanch postaciami swietych: sw. Reginald byl jednym z towarzyszy sw. Dominika. Wedlug legendy wlasnie na jego rece Matka Boza przekazala szkaplerz, ktory stal sie elementem habitu dominikanskiego Odpowiedz Link Zgłoś