goch007 18.11.06, 14:31 Czekamy własnie na druga dziewczynkę, co proponujecie? Ma być proste, klasyczne ale mało popularne i ma sie ładnie zdrabniac. Teresa jest wg mnie idealne, a jak nazwac jej siostrzyczke? Czy Maria i Emilka rzeczywiscie sa tak popularne jak na to wskazuja statystyki? Urszula? Irena? Poradźcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 14:50 Zanim doczytałam post, już myślałam o Uli i Irence! Może jeszcze Waleria? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 15:14 Waleria lub Irena byłaby idealna! Marysia i Emilka są bardzo popularne. A co byś powiedziała jeszcze na Alinę, Reginę, Teklę? Odpowiedz Link Zgłoś
goch007 Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 15:21 Waleria kojarzy mi się z walerianą ( takie zawodowe zboczenie), a Tekla z groźną ciotka. Bardzo podobaja mi się Emilka i Maria ,ale nie chciałabym, zeby moje dzieci były w takiej sytuacji jak ja - wszędzie ze cztery Goski. Imię nie moze być zbyt udziwnione, bo mójmałzonek tego nie przełknie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 15:34 Goch, moze w takim razie Marianna? Jest dużo rzadsza w tej chwili od Marii, a rownie klasyczna, zdrabniać można podobnie jak Marię albo inaczej (Mania). Stylistycznie pasuje do Teresy. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 15:37 Ula lub Irenka są wprost rewelacyjne . Z innych pomysłów: Rozalia, Lucyna, Cecylia, Dorota, Otylia, Franciszka, Klara, Ludwika. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 15:45 Pasują mi jeszcze Dorota i Lucyna (podsunięte przez Theodorkę), Barbara, Krystyna i Alicja. Marianna (zamiast Marii) pasuje mi nieco mniej, ale też ładnie. Emilka moim zdaniem nie pasuje do Tereni. Odpowiedz Link Zgłoś
goch007 Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 16:08 Brdzo dziekuję za wszystki podpowiedzi. Myśleliśmy nad Marianną, ale nazwisko mamy krótkie, niemiecko brzmiące i z dwoma "ss", co chyba będzie dziwnie wyglądac do dwóch "nn" w Mariannie. Mam jeszcze około 4 miesiece na podjecie decyzji, wiec czekam nadal na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 17:33 A Klara, Helena, Antonina? Pozdrawiam! G. Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 16:55 Znam Teresę, która ma siostrę Joannę, i miło mi się ten zestaw kojarzy. Bardzo pasuje moim zdaniem Irena, Róża, Rozalia, Urszula, Flora. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 18:18 A może Estera? W tym imieniu zawarte są takie same litery jak w Teresie, a brzmi inaczej . Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 19:00 Mnie pasuje do Teresy Urszula właśnie, ponadto Łucja, Danuta, Krystyna. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 20:30 Ja znam Teresę, która ma siostrę Basię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaakaa Re: Siostra dla Teresy IP: *.aster.pl 18.11.06, 21:03 Do teresy pasują mi np: Krystyna, Janina, Wanda, Barbara. I wszsytkie się pięknie zdrabniają. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 21:36 Wanda Berenika Krystyna Apolonia Aniela Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 23:08 Do Tereski najbardziej pasuje mi Urszulka i Wandzia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 23:08 To ja jeszcze wrzucę Jadwinię po raz pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 23:21 Janina byłoby ładnie i pasuje do Teresy Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Siostra dla Teresy 18.11.06, 23:23 U mnie w rodzinie są siostry Teresa Wiktoria i Jadwiga Maria. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Siostra dla Teresy 19.11.06, 02:47 Bez czytania innych postow mnie przyszla do glowy Krystyna, IMO pasuje jeszcze Janina , Jadwiga, Wanda, Urszula ale Krystyna lepsza , to "s" robi ja podobna w sile do Teresy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: Siostra dla Teresy IP: *.aster.pl 19.11.06, 09:17 Krystyna Celina Janina Cecylia Danuta Felicja Józefina Elżbieta szcezrez mowiac wg mnie najbardziej pasuja Krystyna, Elżbieta i Danuta Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Siostra dla Teresy 19.11.06, 10:43 A mi do tereski najbardziej pasuje: Danusia Elżbieta Irena Halina a zwłaszcza Dorota. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
goch007 Re: Siostra dla Teresy 20.11.06, 08:42 Prawie wybrana Urszula Magdalena. Uparty mąż obstaje przy Marii, musze mu to wyperswadować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tasza.n Re: Siostra dla Teresy 20.11.06, 11:43 Na męża jak nie siłą i sposobem, to zawsze czasem na przeczekanie podziałać można. Mnie się z dotychczasowych propozycji Agatka bardzo podobała. I Klara, do której moja słabośc jest znana. A nie wiedzieć czemu teraz skojarzyła mi się ładnie do Tereski Alina. Skoro juz nie chcesz wyśnionej Michalinki, czego całkiem nie rozumiem. Udanych rozważań! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra dla Teresy 20.11.06, 19:04 goch007 napisała: > Prawie wybrana Urszula Magdalena. Uparty mąż obstaje przy Marii, musze mu to > wyperswadować. Trzymam kciuki za udaną perswazję. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Siostra dla Teresy 20.11.06, 19:08 Trzymam kciuki za Ulę, jednak aby zasiać zamęt podsuwam jeszcze Lidię, która przyszła mi dzisiaj do głowy i zdaje się świetnie do Tereseki pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Siostra dla Teresy 20.11.06, 15:28 Maria niekoniecznie - będą się w komplecie kojarzyć z cesarzową Znam bliźniaczki Teresę i Annę - moim zdaniem bardzo ładne zestawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
goch007 Re: Siostra dla Teresy 21.11.06, 08:07 Olianka, Lidia to piękne imię, bardzo je lubię,ślicznie się zdrabnia, mam do niego sentyment - tak ma na imię moja siostra. Mama wysiliła się przy wymyślaniu imienia dla drugiej córki. Chyba dwie Lidzie w rodzinie to przesada! Odpowiedz Link Zgłoś
teska19 Re: Siostra dla Teresy 21.11.06, 23:36 Ja mam na imię Teresa i mam siostrę Ulę uważam że to bardzo dobrany zestaw hehe Odpowiedz Link Zgłoś