Dodaj do ulubionych

Imię - ALeksandra

IP: *.* 27.02.02, 10:36
Cześć!Jak w temacie coś o imieniu Aleksandra. W ostatnich latach (gdzieś od 1999 roku) jest bardzo popularnym imieniem wsród dziewczynek. Nawet nie myślałam, że tak bardzo. Gdy idę na spacerze to co druga dziewczynka to Ola. Moja córeczka też ma tak na imię, dlatego, iż imię to zawsze mi się bardzo podobało (nawet jak nie było popularne).W związku z popularnoscią proponuje policzmy, ile jest dziewczynek o tym imieniu wsród edzieci.No więc moja córka jako pierwsza:1. Ola - 5 miesięcy (skończy jutro)PozdrawiamyMonika z Olą
Obserwuj wątek
    • Gość: Elik Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 27.02.02, 10:55
      No to moja córcia druga 2. Ola (Olik, córcia Elik) - 25 miesięcy skończone wczoraj. A może jakieś inne ciekawe zdrobnienia tego imienia( coby się dzieciaczki na podwórku nie myliływink.
    • Gość: Gosiafka Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 27.02.02, 10:56
      Aleksandra 28.07.1994 wpadliśmy na pomysłtego imienia ...bo takie zwyczajne :lol: nam się wydawało .Po porodzie pytam jednej mamy ,jak córcia ma na imię :Ola ...hmm i tak już w szpitalu były 3 a na ulicach :crazy:na pocieszenia dodam że w swojej klasie Ola jest jedyną ,Olą .Biją ją na głowę Natalie :)W sumie rzadko używamy imienia Aleksandra ,Ola zwana jest po prostu Olą lub Olinką :)Moja Ola jest bardzo spokojnym dzieckiem ,bardzo miłym i wrażliwym ,no i uczy się świetnie :)Druga nasza córcia ma na imię Ada -i to już zdecydowanie rzadziej spotykane imię :)Pozdrawiam Mamusie i wszystkie Aleksandry,Ole,Olcie,Oluszki i Olinki :)Gosia mama Oli i Ady
      • Gość: Asiok Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 27.02.02, 11:03
        No to moja córcia...czwarta.Ola ma skończone 21 miesięcy (dokładnie 18 lutego). Jest bardzo żywym dzieckiem, dużo mówi, ma doskonałą pamięć ale niestety do nocnika jest ciągle nastawiona na Nie. Czekamy z tym do lata.Imienia Aleksandra nie używamy a wołamy na córcie Ola lub OleńkaPozdrowienia Aśka mama Oli
    • Gość: AniamamaOli Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 27.02.02, 12:03
      :benetton: Witaj Moniko !! :benetton: Witajcie wszystkie mamy !! :benetton:Dołączamy do grona:nasza śmieszka - pocieszka :lol: Aleksandra (nazywana przeze mnie Olikiem) urodziła się 14 sierpnia 2001 roku.:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
    • Gość: Kalina33 Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 27.02.02, 12:13
      I jeszcze ja i ja jestem mama Oli :), moja Olusia urodziła sie 02.03.2000 (czyli 2 latka w sobotę :bounce: )Nasza Ola ma imie po dziadku Aleksandrze-cudownym, wspaniałym człowieku :):hello: Kalina mama Oli oczywiście ;)
    • Gość: Kalina33 Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 27.02.02, 12:34
      Oj , ale ze mnie gapa , zapomniałam napisać ze 06.02.2002 o 20:15 urodziła sie Olusia :) emamy z Legnicy-Asiak, teraz juz nie tylko jest mamą Kasi ale i Oli.Asiak nie ma teraz dostępu do internetu wiec to ja zgłaszam ją do klubu mam małych Oleniek:hello: Kalina
    • Gość: pianeczka Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 27.02.02, 15:11
      I ja sie dopisuje a raczej moja Olcia. Urodzona 7.03.2001 za tydzien i 1 dzien wielkie pierwsze URODZINKI :benetton:Pa,pa :hello:
    • Gość: Martek Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 27.02.02, 16:25
      Czesc,Moja Ola urodzila sie 25.11.1998 r. a wolamy na nia Olutek.Jest wesola, lubi rysowac, ukladac ukladanki i sluchac o przygodach Koziolka Matolka.Pozdrawiam wszystkie mamy.Martek
    • Gość: Hipcio Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 27.02.02, 22:02
      Moja Ola ma 3 lata i 9 miesięcy.Też nie wiedziałam, że to takie modne, nawet trochę żałuję, bo może byśmy nadali córeczce inne. Ale cóż, mamy wszystkich eOl łączmy się!!!
    • Gość: Miki Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 28.02.02, 22:43
      Cześć Monika!:DJa też mam na imię Monika,a moja córcia to także Ola:lol:Dopiero co skończyła 4 latka tzn.21 lutego.Tak naprawdę to w papierach ma Daria ;))ale jeszcze nigdy na Nią tak nie powiedzieliśmy.Kiedy moja ciąża się przedłużała przyszła mama i powiedziała do mojego brzuszka:"no Ola szas się już urodzić ;))).I tak zostało.Ja chciałam Daria ale wszyscy mówili na małą Ola.Więc mam Olę:crazy::hello:Monika
      • Gość: guest Re: Imię - ALeksandra IP: *.* 01.03.02, 08:31
        SZkoda,że duuuuużo starsze imienniczki niemoga sie wypowiadać:(,ale jednak sie wyłamię:)Jestem wdzięczna mojej mamie,że tak własnie dała mi na imię,bo je bardzo lubię.A tak na marginesie,kiedy sie urodziłam lekarz spytała jak będe miała na imię.Kiedy mama odpowiedziała stwierdził:"Ole to największe rozrabiary wśród dziewczyn!":hot:I to chyba prawdawinkPozdrowienia dla wszystkich imienniczek Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.