ppaauullaa777 24.11.06, 21:43 Za niedługo zostanę po raz 2 mamą mam już córeczkę Lenę i nie wiem jakie imie mam wybrać dla 2 dziecka (nie wiem czy to chłopczyk czy dziewczynka )ale proponowane imiona to : dla chłopca: Igor Łukasz Arkadiusz Oskar Jakub Mateusz Mariusz Filip Kevin dla dziewczynki: Nadia Monika Karolina Sylwia Sandra Nicol Maja Wiktoria Dominiki Co sądzicie o tych imionach?? A jakie imie wy byście wybrali?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: JaKiE ImIę ??? 24.11.06, 21:50 Z poadnych przez Ciebie imion wybrałabym Igora bądż Filipa, dla dziewczynki Karoline lub Dominikę. Zdecydowanie odrzuciłabym Kevina, Arkadiusza, Jakuba, Mateusza, Mariusza, Nadię, Sylwię, Nicol, Sandrę, Maję i Wiktorie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: JaKiE ImIę ??? IP: *.aster.pl 24.11.06, 21:54 chłopiec:Igorek dziewczynka:Nadia A ślicznie do Lenki pasuje Alanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: JaKiE ImIę ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:03 Chłopiec: Filip (ślicznie!) albo Igor Zdecydowanie odpada: Kevin (!), Mateusz, Jakub (oba baaardzo popularne), Arkadiusz i Mariusz (spóźnione o pokolenie). Dziewczynka: Dominika (podoba mi się najbardziej), Monika albo Karolina Zdecydowanie odpada: Nicol (koszmarna pisownia, po polsku jest Nikola, po angielsku i francusku Nicole), Sandra, Nadia. Do Leny moim zdaniem najbardziej pasuje Filip i Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: JaKiE ImIę ??? 24.11.06, 22:04 Igor, Łukasz lub Filip. Dla dziewczynki chyba Maja, chociaż jest bardzo popularne teraz, ale jakoś pasuje mi do Leny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: JaKiE ImIę ??? 24.11.06, 22:21 Witaj! Dla synka wybrałabym z Twoich typów Łukasza lub Filipa, a dla dziewczynki - Dominikę. Pozostałe bym zdecydowanie odrzuciła. Ciekawa jestem, co wybierzesz, mam nadzieję że się pochwalisz imieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: JaKiE ImIę ??? 25.11.06, 15:59 Szczerze mówiąc wybrane przez Ciebie imiona średnio mi się podobają. Ale dla chlopca wybrałabym Filip, a dla dziewczynki Nadia bo wydaje mi się najbardziej pasować do Leny. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: JaKiE ImIę ??? 25.11.06, 16:30 Filip, bądź Łukasz ew. Jakub lub Mateusz (dwa ostatnie są obecnie bardzo popularne) Dla dziewczynki byłabym za Mają (bardzo popularną obecnie) bądź Karoliną. A może spodoba Ci się coś z moich propozycji: Blanka, Anastazja, Kalina, Laura, Kaja bądź Idalia? A z męskich: Tymoteusz, Emil, Kornel, Marceli, Konrad, Hubert, Jeremi, Maksym, Gustaw, Juliusz/Julian, Nikodem albo Leon? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: JaKiE ImIę ??? 26.11.06, 20:32 Igor, Łukasz, Filip - jestem za. Arkadiusz, Mariusz, Kevin - uchowaj Boże! Oskar - w sumie to nie mam nic przeciwko, bo kojarzy mi się z oskarem Kolbergiem. Jakub, Mateusz - nie podobają mi się, pozatym są zbyt popularne Nadia, Monika, Sylwia, Sandra, Nikola (bez względu na pisownię, jaką wybrałabyś), Maja - bardzo nie w moim guście Karolina, Dominika i Wiktoria - wybierałabym spośród tych trzech (chociaż Wiktoria też mnie nie zachwyca). Odpowiedz Link Zgłoś