lila122 13.12.06, 13:17 To imie jest pochodzenia angielskiego.Niemiecki odpowiednik to Emilie,a w Polsce - Emilia.No i nie wiem,ale bardziej sie nastawiam na Emily. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: natalia Re: Emily. IP: *.chello.pl 13.12.06, 17:41 Jeśli mieszkasz w Polsce to bez sensu jest imię Emily. Zresztą Emilia (Emilka, Milka, Mila) brzmi ładnie. No i Emilki są zawsze sympatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Emily. 13.12.06, 17:55 Zgadzam się całkowicie z Natalią. Jeśli mieszkasz w Polsce, to jeszcze mam tak a radę: powiedz sobie głośno kilka razy imię Emilia i imię Emily, ale z poską wymową i akcentem - i wsłuchaj się jak to brzmi. A Emilia to śliczne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emily. 13.12.06, 17:55 Jeśli mieszkasz w Niemczech, to bezwzględnie wybrałabym - jeśli nie polską Emilię - niemiecką Emilie. Dziwne jest dla mnie nadawanie angielskich imion dzieciom polskim mieszkającym w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emily. 13.12.06, 17:55 lila122 napisała: > To imie jest pochodzenia angielskiego. Pochodzenia łacińskiego, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Emily. 13.12.06, 18:13 Myślę, że bez względu na to gdzie mieszkasz, imię Emilia nie sprawi nikomu kłopotu. Ta forma podoba mi się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Emily. 13.12.06, 19:18 Zauwazylam ostatnio pewna tendencje co do imienia Emilia-Emily i dochodze do wniosku,ze rodzice pochodzenia zupelnie "zagranicznego" wybieraja forme Emilia. Uwazam,ze to idealne imie dla Polki mieszkajacej za granica.Pasuje i tu i tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martha Re: Emily. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:57 Nie prawda imie Emily jest naprawde sliczne jesli chcesz posluchaj mojej raduy i nazwij tak swoja mala imie jest oryginalne nie bedzie w je klasie imienniczek jak np Kasia ich bedzie 6 a Twoja bedzie jedna nie sadzisz ze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Emily. 17.12.06, 19:22 A ja myślę, że jak obecne maluchy pójdą do szkoły, to wieksza szansa jest, że w klasie będzie będzie 6 Emilek i jedna Kasia, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: Emily. IP: *.eu.org 17.12.06, 19:34 Nie wiem jak Pani ale ja nie chciałabym nazywać się Emily, czy np. Daisy (oczywscie nie mam nic do tych imion i osob, ktore je nosza) nawet za to ze mialabym orginalne imie, poniewaz brzmi to smiesznie. Prosze mi wierzyc! Oczywiscie chodzi mi o imiona w/w funkcjonujace w Polsce. Jesli mialabym wybrac sobie imie originalne to bylaby to np. Felicja. Prosze zobaczyc jaka roznica. Oczywiscie to moje osobiste zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emily. 17.12.06, 20:10 W Niemczech najbardziej popularna forma imienia jest Emily i Emilia, zdarza sie tez Emely. Znam kilka dziewczynek wlasnie o imieniu Emilia. Wogole to bardzo popularne imie teraz w DE! Odpowiedz Link Zgłoś