sylwia1239 15.12.06, 11:19 Silen(czy tak się pisze?)albo Letycja co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: imiona dal dziewczynki 15.12.06, 11:31 Nie bardzo.......... Jak to zdrobnić? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona dal dziewczynki 15.12.06, 13:01 Letycja b. ładnie! A co to jest za imię Silen? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: imiona dal dziewczynki 15.12.06, 14:02 A mi się Letycja nie podoba. Kojarzy mi się z jakaś telenowelą poludniowoamerykańską, poza tym z Patrycją, którego to imienia nie cierpię, a także z sałatą. A Silen - również nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: imiona dal dziewczynki 15.12.06, 14:50 Silen - może to Selena/Selene? Letycja ma super znaczenie ale bardziej mi się podoba po angielsku... Po polsku wolałabym Felicję. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: imiona dal dziewczynki 15.12.06, 15:54 Znajomej córka ma na imię Selena/ma20 lat/.Letycja kojarzy mi się z Ameryką Południową. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: imiona dal dziewczynki 15.12.06, 17:17 Selena - bardzo ladne ,Letycja - serial brazylijski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: imiona dal dziewczynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:57 Letycja - bardzo ładnie. Silen - absolutnie nie. Po polsku to Selena. A Selena jakoś nieszczególnie mi się podoba, wolę już Helenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: imiona dal dziewczynki IP: *.chello.pl 15.12.06, 23:05 A czemu takie nietypowe? Silen zastąpiłabym Sonia lub Sarą a Letycję Laurą. Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: imiona dal dziewczynki 16.12.06, 16:10 Silen - nie znam. Jeśli chodzi o Selenę, to imię pochodzi z greki i należało do bogini księżyca. Czy to nie wariant naszej Celiny? Celina byłaby ładnym imieniem, gdyby nie skojarzenie z piosenką Kazika o "Celynie". Leticia - w Hiszpanii dość popularne, m.in. z uwagi na imię żony następcy tronu. Zresztą w jej przypadku przez pomyłkę urzędnika, który był Włochem, zapisano w metryce włoską wersję imienia tj. Letizia. Odpowiedz Link Zgłoś