tami46 23.01.07, 14:44 Wczoraj w TVP Kultura w jednym z programów wystąpiła publicystka GW o tym właśnie imieniu.Gaudencjo czy to jest jedyna Miłada w Polsce?Jeśli mogę Cię prosić sprawdż u Rymuta bo ja jeszcze niestety tej książki nie mam.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Tami, a czy mogę być ja? 23.01.07, 16:25 Według Rymuta to jedyna Miłada w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Miłada 23.01.07, 17:02 Oczywiście olianko ,że tak.Znaczy to,że ta jedyna pracuje w GW.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Miłada 23.01.07, 17:40 Mama Miłady Jędrysik ZTCP pochodziła z d. Jugosławii (ale mogę się mylić). Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Miłada 23.01.07, 18:38 chyba to jest możliwe bo to była rozmowa o filmie dotyczącym o ile sie nie mylę Bośni Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Miłada 23.01.07, 21:58 mi sie wydaje, ze imie Milada (Miłada) jest pochodzenia czeskiego. Na Bałkanach się z nim nie spotkałam . Ale mogę się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Miłada 23.01.07, 22:17 Na pewno jest czeskie, a co do jugosłowiańskości nie jestem stuprocentowo pewna (być moze jest znane i tu, i tu), natomiast co do matki Miłady Jędrysik, to wydaje mi się, że była z Bałkanów - ale może mylę ją z inną osobą. Takie rzeczy się zdarzają, np. moja koleżanka Polka mieszkająca we Włoszech i mająca włoskiego męża urodziła syna o imieniu Santiago, choć bynajmniej nie jest to imię ani włoskie, ani polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tami46 Re: Miłada IP: *.nsm.pl 23.01.07, 23:17 dziękuję dziewczyny za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Miłada 24.01.07, 11:31 To ja mam pytanie, bo z dzieciństwa pamiętam Miłkę (nie mam pojęcia, jak brzmiało jej pełne imię) urodzona około 76 roku. Gaudencjo, czy mozesz mi powiedzieć, jak brzmiało jej imię? Miłosława? Czy sama Miłka? Jeśli nie Miłada... Co Rymut na to? Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Miłada 24.01.07, 13:46 Miłosława to najpiekniejsze imie dla dziewczynki jakie znam! W skrócie Miłka,Milunia. Tak miała mieć na imie nasza córeczka, ale mamy Tymka! Kiedyś była dyskusja na temat tego imienia że mogą być problemy ze zrozumieniem(niby Mirosława),ale na twoim miejscu nawet nie zastanawiałabym się!!!Kiedyś sprawdzałam w rankingu imion i jest to bardzo,bardzo rzadkie imie-ale jakie piekne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Miłka 24.01.07, 17:05 magdmaz napisała: > To ja mam pytanie, bo z dzieciństwa pamiętam Miłkę (nie mam pojęcia, jak > brzmiało jej pełne imię) urodzona około 76 roku. Gaudencjo, czy mozesz mi > powiedzieć, jak brzmiało jej imię? Miłosława? Czy sama Miłka? Jeśli nie > Miłada... Co Rymut na to? Znam Miłkę - Ludmiłę, więc i Rymut tutaj pomocny nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdmaz Re: Miłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:01 Fakt! Ale mnie tak w uszach stoi, że mała miała na imię po prostu Miłka, ale to chyba mało prawdopodobne... Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Miłada 25.01.07, 14:41 Zdrobnienie Miłka jest bardzo ładne,a Miłosława jest godna rozpropagowania. Odpowiedz Link Zgłoś