hovawartka 13.02.07, 17:33 Lubię zabawy słowne, anagramy, palindromy itp więc dziś cos takiego mi przysżło do głowy. Załóżmy, że żyjemy w kraju gdzie dziecko musi dostać imię w części po mamie, a w cześci po tacie czyli dziecko to tytułowa Matata. u mnie: Piotr + Wanda mozliwe imię: Otranda (trochę z otrębami mi się kojarzy)) A niech tam. Dla męza wymysliłam Jakr (Krystyna+Jan) Jakie byłoby wasze wymyslone imię? M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eluch_a Re: Imię Mataty 13.02.07, 17:35 Stalina (od Stanisław i Halina A twoje to Piotranda Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Imię Mataty 13.02.07, 17:39 Stalina bardzo fajne a u mnie jednak wolę Otranda - piOTR, wANDA, choć mozliwosci jest wiecej np PIotr, waNDA tragiczne... hehe M. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Imię Mataty 13.02.07, 17:41 a, jeszcze zapomnialam dodać, zeby całe imię mamy czy taty się w nowym imieniu nie znalazło, tylko część (to a propos Piotrandy). M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Imię Mataty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:41 Fajna zabawa . Możemy jeszcze do tego zgadywać, z jakich imion stworzone zostały imiona Mataty Ja miałabym na imię chyba Różomira Albo Mirróża . Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Imię Mataty 13.02.07, 17:45 zdecydowanie jestem za Różmirą!! Jak z baśni jakiejś M. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Imię Mataty 13.02.07, 18:13 Moje córki: Ianna i Adna (ewentualnie Radna lub Konna). Synek gdyby był, to mógłby być Konan... Dobrze, że mąż ma dwa imiona, bo z moim jednym i krótkim za duzo pokalamburować nie mozna). Różmira - Róża i Mirosław? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Imię Mataty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:01 > Różmira - Róża i Mirosław? Nie, Róża i Sławomir. Mogłabym więc równie dobrze być Różosławą, ale za końcówką -sława się nie przepadam. Więc zostanę przy Różmirze A kombinując z drugimi imionami rodziców... oj, to daje nowe możliwości Np. Żarzymira Albo Sławeria Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Imię Mataty 13.02.07, 20:08 Żarzymira - karkołomne w wymowie i ortografii Żaneta? Jakie imie kończy sie na -eria???? mam pustke w głowie. Breweria? Ja bym była Mierzanina lub po prostu Janka. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: Imię Mataty 13.02.07, 18:24 Moja mama Joanna a moj tata Ryszard. Zatem bylabym Ryszanna Moje dziecko (magdalena i Tomasz) - Todalena Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Imię Mataty 13.02.07, 18:35 Ja bym była Zbynna (Zbigniew + Anna) lub Gniewna ))) A moje dzieci: Mamasz (Magdalena + Tomasz) lub Todal, Tomalen. A córka Tomalena. Albo Tona. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Imię Mataty 13.02.07, 18:46 szkoda, ze u nas nie ma dowolności w nadawaniu imion, bardzo ładne wymyslacie! Gniewna cudowne M. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Imię Mataty 13.02.07, 19:05 A ja jestem Jerzynka )) (Jerzy + Grażyna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: Imię Mataty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:05 Imię Mataty? Hakuna! )) Anna, Bronisław Ja: Nina Siostra: Rona Brat: Nanisł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synesthesia ;) Re: Imię Mataty IP: *.ARMnet.Torun.pl 13.02.07, 21:13 jako córka Zygmunta i Elżbiety mogłabym być... Zygmelą Żbiemuną xD Zybietą xD Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię Mataty 13.02.07, 22:08 Krychał dla chłopca. Mistyna dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: Imię Mataty 14.02.07, 09:37 U moich rodziców ciężko ....: dla syna: Barur Bartur Barart a dla córki Artbara albo Artuba . (nie mam więcej pomysłów...) Pozdrawiam PS. Fajna zabawa . Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Imię Mataty 14.02.07, 10:23 Ja pewnie zostałabym Jagosławą albo Stanigodą (Jagoda i Stanisław) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amina77 Re: Imię Mataty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 11:40 ja mogłabym dać córce Patrycja, a synowi Paweł, zadnych rewelacji, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: Imię Mataty IP: 62.233.231.* 14.02.07, 12:44 a ja mogłabym mieć na imię: Steszula Urstefa Stela Fanula Urfa Lastefa Ufa Urfa Urszfa Nula Usta Lafa Najbardziej z nich podoba mi się Steszula i Fasula Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Imię Mataty 14.02.07, 13:59 Jako córka Marii i Krzysztofa, chyba bym się nazywała Tofia Ewentualnie: Tofma, Marfa, Faria Sztofia Inne opcje są brzydkie: Krzyszma, Krzyma Krzyszia (chyba że można zmiękczyć Krzysia) Krzysztof Maria A mój brat: Krzyszmar Tofmar Markrzysz Martof Marsztof Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Imię Mataty 27.03.07, 10:31 Jestem córką Marka i Aleksandry a więc: Masandrą - tę opcje wybieram Maleksą lub Mareksą Aleksarką Mój mąż, syn Mieczysława i Krystyny: Mieczystyn Mieczykryst Krystymiecz Krystysław Nasza, czyli Zofii i Bartosza córka: Zofiosza Bartofia Toszofia Zofiarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Imię Mataty IP: 213.17.168.* 14.02.07, 14:15 Jacek i Mirosława: Jasła Jawa Mirosława i Jacek: Rosja (hahaha!) Wacek (jakbym byla facetem haha!) Roja (padam! haha) OKROPIENSTWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Imię Mataty IP: *.devs.futuro.pl 26.03.07, 14:53 moje imię brzmiałoby Annuta(od Andrzeja i Danuty) a imię mojego dziecka(zakładając,że będę miała dzieci z obecnym chłopakiem Jakubem)- albo Jan albo Janna,hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: Imię Mataty 26.03.07, 16:23 ale koszmarki mi wyszły dla mnie i brata (po Wiesławie i Elżbiecie): Elżsław Sławbieta Wielżsław Bietrawies Bietasła dla moich dzieci (po Indze i Marku): Inma Gama Marin Marga Inrek Ingmar Garek Rekin Maringa Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Imię Mataty 27.03.07, 16:32 Wychodzi mi Heleszka. Ewentualnie Eleszka, albo Helszka. Jak wziąć z drugiej strony, to Leszena albo Lesena. ostatecznie Leszela. Na Leszhelę się nie zgadzam Chyba jednak pozostanę przy swoim... Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Imię Mataty 27.03.07, 23:56 Karol + Maria to ja bym była...hm... Karma Rolia Aroma Karia Kara Laria Maka Marka Marol(a)-prawie jak Mariola więcej mi do głowy póki co nie przychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Imię Mataty 13.08.07, 09:12 Bozena i Piotr wiec wychodzi: Piozena Moja corka to Thienniva Odpowiedz Link Zgłoś